Vepřové karé na kmínu
Recept ještě nebyl hodnocenVepřovou kotletu bez kosti (karé) naporcujeme přes vlákno na stejně silné plátky. Maso osolíme a opepříme.Do hrnce dáme rozpustit lžíci vepřového sádla a vložíme najemno…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vepřovou kotletu bez kosti (karé) naporcujeme přes vlákno na stejně silné plátky. Maso osolíme a opepříme.Do hrnce dáme rozpustit lžíci vepřového sádla a vložíme najemno…
Naše kuchyně je vyhlášená omáčkovými pokrmy s knedlíky. Jeden takový tu pro vás máme. Vepřové plátky podusíme společně s houbami a připravíme k nim hrníčkové houskové…
Pěčeni osolíme, opepříme ze všech stran a posypeme šalvěji (lístky, já používám drcenou a posypu ze všech stran). Dáme do pekáčku, podlijeme vodou a dáme do trouby na…
Očištěné plátky masa lehce naklepeme, na okrajích nařízneme a po obou stranách posypeme pepřem, oreganem a solí. Zakapeme lžící oleje, maso naskládáme na sebe, dáme do…
Očištěné a osušené maso nakrájíme na 3-4 plátky, okraje párkrát nařízneme a přes fólii naklepeme. Plátky z obou stran osolíme a opepříme podle chuti, lehce posypeme…
Nakrájíme maso na širší, ale tenké pásky a restujeme na mírně osmahlé cibuli, za stálého míchání, cca 5 -7 minut.Veškeré suroviny na pastu mixujeme ponorným mixérem za…
Vepřové karé, neboli pečeně, je šťavnaté maso, které vynikne na talíři v každé úpravě. V tomto receptu je dušené na způsob španělského ptáčka, v omáčce totiž nechybí…
Pokud má maso na povrchu horní strany trochu tuku, nařežeme ho asi v centimetrových rozestupech a do zářezů nasypeme špetku soli. Potom maso svážeme provázkem, jakoby do…
Maso opláchneme, osušíme a nití utáhneme pro lepší držení tvaru při dušení. Do masa utvoříme ostrým nožem otvory, do kterých natlačíme na širší špalíčky nakrájený špek…
Maso potřeme olivovým olejem a ze všech stran zprudka orestujeme na rozpálené steakové pávni, aby se zatáhlo. Teprve potom osolíme, opepříme, posypeme sušeným tymiánem a…
Vepřová pečeně naložená přes noc v jogurtu s česnekem získá úžasnou křehkost a jemnou chuť. Po obalení v nadýchaném těstíčku a usmažení dozlatova vznikne skvělé jídlo,…
Z bůčku stáhneme kůži a vyjmeme kosti. Pečlivě očistíme všechno maso od blan. Kůži, kosti a ořez z masa dáme vařit do menšího množství čisté vody, nesolíme a vaříme do…
Šťavnaté a měkké dušené plátky vepřového masa jsou oblíbeným jídlem naší kuchyně. Podáváme je se šťávou ochucenou rajčatovým protlakem a kapiemi. Jako přílohu můžeme…
Maso omyjeme, nakrájíme na plátky, osolíme, obalíme ve strouhance, pak ve vajíčku. Smažíme na pánvi po obou stranách na oleji.Do pekáčku na dno nakrájíme cibuli a česnek…
Maso umyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky, cibuli na kostičky a česnek nasekáme na drobno.V hrnci na oleji osmažíme cibulku, přidáme česnek, maso a zprudka…
Vepřové kotlety na slanině s bylinkami jsou bohaté na chuť a dokonalým spojením vepřového masa, aromatických bylinek a šťavnaté slaniny. Tento recept nabízí skvělou…
Pokud nechcete umývat hodně nádobí, pak je večeře z pomalého hrnce pro vás jak stvořená. Připravte si za použití této pomůcky vepřovou kapsu plněnou sýrem doplněnou o…
Vepřové maso je oblíbené v naší kuchyni a existuje mnoho různých receptů na jeho úpravu. V tomto receptu je maso připraveno na plátky, osmahnuto na cibulkovém základu a…
Rádi by jste připravili slavnostní oběd a přemýšlíte, co uvařit? Zkuste trochu exotický recept. Vepřové maso upečte s malými cibulkami, osminkami jablek a přelité šťávou…
Snadný pokrm na všední i sváteční dny. Plátky vepřové pečeně nejprve zprudka opečeme a poté spolu se špekem, cibulí, paprikou a rajčaty dusíme v troubě. Lahodné maso a…
Maso osolíme, opepříme a posypeme sladkou mletou paprikou. Do pánve dáme trochu oleje, maso na něm orestujeme a odložíme na talíř stranou.Papriky omyjeme a očistíme od…
Vepřovou pečeni plníme směsí slaniny, zeleniny a koření. Zprudka opečenou ji pak vložíme do pekáčku a spolu s bylinkami pečeme, dokud není křehká. Tento na přípravu…
Znojemská omáčka ochucená nakládanými okurkami je klasikou, kterou známe z jídelen. Tentokrát ji připravíme z vepřového masa, které orestujeme spolu s kořenovou…
Maso nařízneme v polovině, vytvoříme plát a okraje tukového krytí nařízneme, aby se maso nekroutilo.Plátky naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. Každý plátek…