Bazalková vepřová panenka
Recept ještě nebyl hodnocenPanenku nakrájíme na cca 2 cm silné plátky, smícháme koření s olejem a necháme alespoň na dvě hodiny uležet v lednici. Poté z obou stran opečeme.Podávala jsem s vařenými…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Panenku nakrájíme na cca 2 cm silné plátky, smícháme koření s olejem a necháme alespoň na dvě hodiny uležet v lednici. Poté z obou stran opečeme.Podávala jsem s vařenými…
Mleté maso vymícháme s vínem, solí, kmínem, pepřem a česnekem.Krkovičku vykostíme a rozřízneme na velký plát, který naklepeme, osolíme, posypeme jemně nasekanou cibulí a…
Kotlety na okrajích nařízneme, osolíme a vydatně posypeme čerstvě namletým barevným pepřem. Necháme odležet. Cibuli oloupeme a pokrájíme na měsíčky. V kastrolu…
Pekáček vymažeme olejem, položíme na něj uzená stehna. Oloupané brambory nakrájíme na kostky a přidáme do pekáčku, spolu s na kolečka nakrájeným pórkem a na větší kostky…
Rukolu naaranžujte na talíř, poklaďte fíky pokrájenými na čtvrtiny a natrhanou šunkou.Opepřete a pokapejte medem.
Okurku oloupeme a nakrájíme na kostky, jarní cibulku nakrájíme na kolečka a smícháme s listy salátu.Smícháním octa, šťávy, oleje a pepře připravíme zálivku, kterou salát…
Maso nakrájíme na tenké plátky, houby necháme v misce se studenou vodou nabobtnat. V hlubší pánvi na oleji zesklovatíme nadrobno nakrájenou šalotku, přidáme plátky masa…
V šupke uvarené zemiaky narežeme na pláty. Kyslú kapustu jemne vyžmýkame a narežeme, aby nebola dlhá. Do vymazaného pekáčika dáme kapustu, rozložíme na kolieska…
Panenku odblaníme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na širší plátky, které jemně z obou stran osolíme, opepříme a posypeme provensálským kořením. Na troše oleje osmažíme…
Plátky masa naklepeme, z obou stran osolíme, okořeníme. Na pánvi rozpustíme trochu másla, plátky z obou stran osmahneme, vyndáme na talíř. Do zbylého výpeku přilijeme…
Dobře omyté brambory dáme vařit do osolené vody. Změklé máslo utřeme s bylinkami, solí a pepřem. Druhý kousek másla smícháme s nastrouhanými tvarůžky a dochutíme. Obě…
Plátky masa na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a naklepeme paličkou. Na oleji osmahneme do zlatova kostičky ze dvou cibulí a poté vložíme maso. Opečeme nejdříve…
Králíka naporcujeme, část hrudi a vykostěnou páteř můžeme použít na vývar, kusy masa k pečení osolíme, posypeme česnekem a kmínem.Dno spodního pekáče vytřeme olejem,…
1. Maso si nasolíme a namarinujeme v olivovém oleji s kořením. Hrušku oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky. 2. Dáme vařit těstoviny v osolené vodě. 3.…
Salát: Řepu a brambory oloupeme a nakrájíme nma kostky nebo nudličky, jak kdo rád. Přidáme jogurt nebo majonézu, okyselíme, osolíme, opepříme.Přidáme nakrájený porek …
Králíka vykostíme, nakrájíme na větší kostky. Zeleninu očistíme, nakrájíme na kostky, cibulku nadrobno. Na oleji orestujeme cibuli se zeleninou dozlatova, přihodíme…
Plátky důkladně odblaníme a rozklepeme paličkou na tenké plátky. Potřeme je z jedné strany česnekem se solí a worcetrem. Z druhé strany dáme na poloviny rozemnutý sýr a…
Koření smícháme v hrníčku a použijeme najednou. Nejprve do naklepaného plátku vetřeme koření, zatím rozehřejeme olej a na rozpáleném oleji maso zprudka opečeme po obou…
Rozkrojíme prsa aby z nich šla udělat kapsa, popepříme a okořeníme z obou stran, sůl jen špetku nebo kdo nesolí tak žádnou. Šunka, niva a argentinsky koření už sůl…
Gril v troubě rozpalte na maximum. Lososa nejdříve zbavte šupin tak, že proti jejich směru přejedete několikrát nožem po kůži ryby. Všechny porce ryby pořádně omyjte…
Hřbet ze všech stran osolíme, opepříme a poprášíme sušeným česnekem. Na rozpáleném oleji maso necháme rychle zatáhnout, dáme na moment stranou. Ztlumíme teplotu, přidáme…
1. Špenát propláchneme a necháme okapat. 2. V pánvi rozehřejeme olej a vložíme špenát. Lehce jej osolíme a krátce orestujeme, jen aby listy zavadly. 3. Zapékací…
Panenku rozkrojíme na tři špalíčky, které rozkrojíme na plátky. Plátky posolíme, potřeme hořčicí, poklademe cibulí nakrájenou na nudličky, opepříme. Na každý plátek…
Játra nakrájíme na porce, zbavíme všech blan a přes folii naklepeme, osolíme a opepříme.Na pánvi rozehřejeme olej s kouskem másla a vložíme játra, z obou stran je…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Jak nejlépe opéct jitrnici pěkně dozlatova, aby nepopraskala? Pomůže mouka i jednoduchý trik s horkou vodou
Královské chutě: Monacká kněžna Grace chroupala kousky celeru k svačině a k večeři jí stačila jednoduše zapečená brokolice
Vlašské ořechy místo lékárničky: Jejich konzumace napomáhá chránit srdce i mozek a ještě zlepšuje náladu