Masové kuličky v cibulkové omáčce
Recept ještě nebyl hodnocenCibuli nakrájíme na drobno a na lžíci oleje usmažíme do světle hnědé barvy. Necháme chvíli zchladnout, přidáme k masu a smícháme s kořením a zbytkem surovin. Mícháme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cibuli nakrájíme na drobno a na lžíci oleje usmažíme do světle hnědé barvy. Necháme chvíli zchladnout, přidáme k masu a smícháme s kořením a zbytkem surovin. Mícháme…
Kapustičky očistíme a rozpůlíme je, brambory důkladně omyjeme a nakrájíme na půlkolečka. Slaninu nakrájíme na proužky. V hrnci smícháme kapustičky, brambory, slaninu a…
Krkovici tence naklepeme, osolíme, opepříme, z vnitřní strany potřeme hořčicí, poklademe zelím, do středu dáme podélně rozkrojenou klobásu, svineme do roládek a sepneme…
Maso si nakrájíme na delší a silnější proužky. Osolíme, opepříme a posypeme kurkumou. V míse si rozděláme jogurt, přidáme vajíčko, prolisovaný česnek, osolíme a…
Mleté vepřové maso smícháme se solí, pepřem, syrovým vejcem, uvařenou rýží a kořenící směsí Adžika. Vše dokonale spojíme v celistvou hmotu a dáme vychladit. Do velkého…
Vločky zalijeme mlékem a necháme nabobtnat. Mezitím nastrouháme brambor na hrubo a sýr na jemno. Salám a cibuli nakrájíme na malé kousky. Smícháme vločky se všemi…
Maso si naklepeme na větší plát. Osolíme a opepříme. Do mísy dáme žloutky a smícháme se smetanou. Přidáme nakrájené rohlíky na kostičky, osolíme a opepříme. Přidáme…
Játra opláchneme, osušíme, pokud to půjde,tak odblaníme. Do jater delším úzkým nožem prořízneme otvory do kterých vsuneme špalíčky slaniny společně s rozmarýnem. Do…
Patizon oloupeme a nastrouháme nahrubo. Přidáme tvrdý sýr, taktéž nastrouhaný nahrubo. Promícháme, do směsi rozklepneme 2 vajíčka a přidáme 4 stroužky prolisovaného…
Játra omyjeme, odblaníme a nakrájíme na silnější plátky. Mírně plátky naklepeme a opepříme a přidáme špetku chilli koření. Na pánvi rozpálíme rostlinný olej a na něm po…
Kuřecí čtvrtky očistíme, vykostíme, osolíme, opepříme a zakapeme citrónovou šťávou. Bylinky nasekáme, dáme do pekáče, přidáme pepř a přilijeme olivový olej a maso v…
Kuřecí čtvrtky očistíme, vykostíme, osolíme, opepříme a zakapeme citrónovou šťávou. Bylinky nasekáme, dáme do pekáče, přidáme pepř a přilijeme olivový olej a maso v…
Hovězí maso nakrájejte na větší kostky a česnek na silnější plátky. V hrnci rozpalte olej, na osmahněte česnek a maso, dokud se nezatáhne. V multicookeru k tomuto můžete…
Sýr nastrouháme na jemno. Pórek a slaninu nakrájíme na drobno. V míse smíchejte mouku s práškem, vejci a mlékem. Vše důkladně promícháme a přidáme sýr, kukuřici a…
Na sádle osmažíme cibulku do tmavší barvy. Přidáme očištěnou, nakrájenou kližku. Necháme zatáhnout a přidáme papriku, utřený česnek a všechno koření. Orestujeme a…
Patizon rozkrájejte na přibližně centimetrové plátky. Pokud máte patizony mladé, je kůže patizonu měkká a nemusíte je loupat. Pokud máte větší kousek, tak je oloupejte.…
Vše smícháme s drobně pokrájeným koprem. Dle vlastní chuti můžeme přidat i pálivou papriku.
Brambory oškrábeme a nastrouháme na hrubším struhadle.Promícháme se solí, pepřem a česnekem.Na pánev dáme olej a brambory rozprostřeme na asi 0,5-1 cm placku po celé…
Čirok propláchneme a nejlépe přes noc namočíme do studené vody. Poté vodu slijeme, čirok zalijeme zeleninovým vývarem a dáme vařit. Vaříme doměkka, asi 50-60 minut,…
Z vychlazeného másla a mouky udělejte drobenku. Ideální je na to použít mixer. Do drobenky postupně přidejte namočenou pohanku, ze které jste slili přebytečnou vodu…
Do misky dejte mouku a kureci stehna a dobre promichajte. Nahrejte vetsi panev na strednim teple, pridejte olivovy olej a pridejte kureci stehna a opekajte asi 4 minuty…
Do hrnce nalejeme 5 litrů vody. Dáme na sporák a zapneme ploténku. Až začne voda vřít, posolíme a přidáme těstoviny. Často mícháme. Necháme 8 až 11 minut. Směs: Na…
Další ze skvělých marinád, která ochutí plátky vepřového plecka. Takto naložené nebude jistě maso fádní. Přidáme-li k hotovému masu vhodnou přílohu a čerstvý zeleninový…
Vepřové maso si nakrájíme na nudličky. Maso osolíme a opepříme. Do menšího hrnce si dáme rozpustit lžíci přepuštěného másla a na něm necháme zesklovatět najemno…