Cukeťák s klobásou
Recept ještě nebyl hodnocenCuketu a Eidam nastrouháme do mísy nahrubo. Přidáme vejce, mouku, klobásu na kousky, česnek a koření dle chuti.Pečeme na 200 stupňů cca 40 minut, až bude povrch zlatavý.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cuketu a Eidam nastrouháme do mísy nahrubo. Přidáme vejce, mouku, klobásu na kousky, česnek a koření dle chuti.Pečeme na 200 stupňů cca 40 minut, až bude povrch zlatavý.
Brambory pořádně umyjeme. Částečně se nám smyje slupka, pokud ji nechceme vůbec, brambory oškrábeme. Brambory vaříme v celku v osolené vodě do změknutí. Poté vodu…
Na drobno nakrájený špek osmahneme přidáme maso a z každé strany necháme osmahnout, přidáme koření, kořenovou zeleninu, podlijeme a necháme dusit zhruba hodinu (než bude…
Plátky nakrojíme a lehce naklepeme. Posypeme kořením. Do misky dáme na dno trochu oleje, 1/2 cibule nakrájené na půlměsíčky, trošku česneku pokrájeného na plátky, maso…
V misce si rozšleháme klasicky vajíčka, osolíme, opepříme a na pánvi z jedné strany smažíme, když je omeleta na pánvi přidáme na vrchní stranu nahrubo pokrájený listový…
Cibuli si nakrájíme nadrobno, brambory po očištění na manší kousky, česnek na plátky, kapustičky na půl a na ozdobu můžeme některé nechat celé, zeleninu kterou použijete…
Špek nakrájíme na kostičky a rozškvaříme v kastrolu, přidáme nakrájenou cibuli a orestujeme, dáváme pozor, aby se nepřipalovalo. Pak přidáme (pokud je potřeba, trochu…
Maso ochutíme solí a pepřem a zprudka zarestujeme na olivovým oleji společně s cibulí, kořením, celým pepřem a bobkovým listem. Podlijeme vodou, kterou osolíme a vaříme…
Goudu nastrouháme na jemném struhadle.Přidáme majonézu, kysanou smetanu, jemně nakrájenou šalotku, nasekanou petrželku.Podle potřeby osolíme a přidáme čerstvě umletý…
V hrnci na rozpuštěném másle s olejem necháme dosklovata osmažit pokrájenou cibuli. Během smažení přidáme rozvonět koření. Poté zaprášíme moukou a umícháme světlou jíšku…
Nejprve si připravíme kuřecí maso (já používám stehenní řízky, protože jsou šťavnaté a nejsou suché jako prsní). Nakrájíme ho na kousky/nudličky, dáme je do misky,…
Rozpálíme olej, přidáme česnek nakrájený na plátky a po chvilce feferonku nakrájenou nadrobno. Promícháme.Krevety osolíme a opepříme. Přidáme do pánve s česnekem a…
Brambory nastrouháme, vymačkáme vodu, přidáme koření, prolisovaný česnek a zamícháme.Dáme jako první vrstvu do pekáče, posypeme nakrájenou cibulí.Kotletu nákrájíme na…
Mražené mušle nechat rozmrazit, propláchnout studenou vodou a nechat v sítu okapat.Zeleninu nakrájet, cibuli nadrobno, česnek na plátky, papriky na proužky, mrkev a…
Dobře ochucená žebra patří k nejoblíbenějším připravovaným dobrotám v grilovací sezoně. Jejich příprava se sice prodlouží potřebnou dobou odležení, ale výsledek je…
Mrkev uvaříme a nakrájíme nadrobno, přidáme nadrobno nakrájené okurky.Dále přidáme nakrájenou cibuli ze zavináčů, nakrájené zavináče a hrášek.Žloutky, olej a sůl…
Přemýšlíte co dobrého si dát k obědu? Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na vepřovou pečeni ochucenou voňavými bylinkami. Šťavnatou pečeni si skvěle vychutnáte se…
Mäso nakrájame na rezance, premiešame s korením - nešetríme, pokvapkáme olejom, dáme odležať do chladničky, najmenej 2 hodiny.Potom hodíme na olej, opekáme, osolíme,…
Z másla a mouky uděláme jíšku, zalijeme studeným vývarem a dobře rozmícháme, přidáme houby, bobkový list, nové koření, kuličky pepře, kmín, sůl, pepř, kopr a provaříme…
Listy kadeřávku povaříme asi 10 minut ve vodě nebo ve vývaru.Zchladlé a okapané je nakrájíme na menší kousky a dáme do mísy. Přidáme vejce a "projedeme" ručním mixérem…
Máte chuť na něco dobrého, ale nedisponujete zrovna dostatkem času? Potom jsou pro vás tousty caprese tou pravou volbou. Křupavý chéb se šťavnatými rajčátky, ochucený…
Objevte tradiční chuť pečenáčů, které spojují křehké obalované rybí filety s pikantním nálevem plným koření. Tento klasický český pokrm je po odležení ideální jako…
Lišky jsou perlou mezi houbami pro svou kořenitou a specifickou chuť. Pokud patříte mezi milovníky těchto oranžových krásek, zkuste si připravit lišky na smetaně podle…
Krásně rozpadající se hovězí maso, dušené na pečeném česneku a iberijském špeku, se perfektně hodí k nedělnímu obědu. Maso, připravené v tlakovém hrnci, neztratí nic ze…