Mrkvové lívanečky a teplý salát z restované mrkve
Recept ještě nebyl hodnocenSladké lívance zná snad každý, ale jejich slanou obměnu? Vyzkoušejte si doma připravit slanou variaci na oblíbený sladký pokrm z mrkve, jejíž příjemně sladká a kořeněná…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sladké lívance zná snad každý, ale jejich slanou obměnu? Vyzkoušejte si doma připravit slanou variaci na oblíbený sladký pokrm z mrkve, jejíž příjemně sladká a kořeněná…
Luštěninová polévka je ideální jídlo na zasycení. Můžeme ji připravit směle i místo lehkého oběda, k večeři nebo jako vydatný přesnídávkový pokrm. S krajícem dobrého…
Čočku propláchneme a namočíme cca na 1 hodinu. Do hrnce přidáme vývar, přivedeme k varu, vložíme pokrájenou mrkev, celerové řapíky a bílé části cibulek.Z másla a mouky…
Na pohled efektní a na chuť příjemná varianta přípravy kuřecích paliček. Aneb maso i příloha v jednom. Vyzkoušejte náš recept třeba na dětskou oslavu. Roztomilé paličky…
Slovo Balkán pochází z turečtiny, kde znamená pohoří. Tomuto zeměpisnému určení odpovídá i složení jejich kuchyně. Jedná se většinou o jídla jednoduchá a ze surovin,…
Králík vyžaduje dokonalou přípravu, aby byl šťavnatý. V tomto receptu se stehna pečou v bylinkovém rozvaru, který zachová jejich křehkost a šťavnatost. Na talíři je pak…
V létě je květák v kuchyni velmi používanou a oblíbenou surovinou. Mnoho pokrmů lze připravit tak, že květák zpracujeme syrový. Přípravu jídla sice o pár minut…
Houby očistíme, nakrájíme na plátky, mírně osolíme a na lžíci másla podusíme doměkka.Kuřecí prsa nakrájíme na menší nudličky. Na pánvi rezehřejeme trochu oleje a maso na…
Zeleninové koláčky mohou být vítaným zpestřením při různých oslavách, grilování nebo na párty. Nemusí se servírovat, bere si je každý sám, jsou šťavnaté a přidáním…
Mrkev, petržel, celer, cibuli a klobásu nakrájíme nadrobno, dáme do hrnce a osmahneme na másle. Zalijeme vodou, k tomu přidáme nakrájené brambory, masox, kmín, sůl,…
Mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na kolečka, batát, celer a řepu oloupeme a nakrájíme na menší plátky.Zeleninu dáme do zapékací misky, polijeme 2 lžícemi oleje,…
Předehřejeme troubu na 220 °C. Na plech dáme na malé růžičky rozebraný květák. Pokapeme ho olejem a poprášíme paprikou. Promícháme a přidáme oloupaný česnek. Za…
Pomazánky všech chutí a druhů jsou vděčnou součástí svačin, večeří, ale i oslav a pohoštění pro návštěvy. V tomto receptu najdete sýrovou pomazánku s chutí tzatziky. S…
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme vymačkanou vinnou klobásu, prudce ji opečeme za stálého míchání a rozmělňování vařečkou.Přidáme najemno nakrájený česnek,…
Křepelčí vejce jsou skvělá. Přípravou v páře odpadne pracné loupání. Šikovné formičky jsou vychytávka a výsledné " velevajíčko" s minižloutky je na řezu zajímavé. Rychlá…
Pálivý gulášek připravte podle receptu. Nechte ho odležet (i když se to prý nemá) ať se chutě propojí. Připravte k němu vymazlený hrnkový knedlík, naložte plný talíř a…
Asijské dochucení zeleniny je prostě geniální. Z obyčejné mrkve udělá lukulské hody. Když k takto připravené mrkvi přidáme další běžně dostupné suroviny, získáme skvělý…
Omytou papriku zbavenou vnitřku nakrájíme, mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, listy salátu natrháme.Přidáme nakrájenou goudu, kuličky mozarelly, vše zakapeme…
Zeleninu očistíme, česnek pokrájíme na plátky, skelety omyjeme.Do větší nádoby dáme vařit vodu, přidáme omyté kuřecí skelety, koření, řapíkatý celer, pórek a sůl.Když se…
Maso nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě spolu s bobkovým listem a špetkou pepře do měkka.Z vývaru odstraníme všechen přebytečný tuk.Přidáme na kostičky…
Brambory oloupeme a pokrájíme na kostičky.Rozložíme je na tukem vymazaný alobal, na vymazání použijeme olej nebo máslo.Osolíme je, opepříme a posypeme drceným kmínem a…
Upravit kuřecí prsní maso trochu jinak, než je obvyklé, nemusí být žádný problém. Stačí mít po ruce oblíbené koření a zkusit naši verzi řízků. Kupička zapečeného sýra s…
Zajímavou variantou pomazánky je tato z vařených brambor. Společně se sušenými rajčaty a kořením je orestujeme doměkka. Do jemné pomazánkové konzistence nám pak pomůže…