Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bochánky z cukety

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

janatka janatka

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 832 kJ /
1 155 kcal
Bílkoviny40,12 g
Tuky40,14 g
Vláknina20,34 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 219 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy140,62 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těstíčko : žloutky umíchat s olejem, přidat pivo, po částech mouku a nakonec osolit a opepřit tak, jak kdo má rád. Necháme odležet půl hoďky. Mezitím si nastrouháme cuketu na hrubém struhadle, posolíme a necháme pouštět šťávu na cedníku 10 minut. Krok 2: Přebytečnou vodu vymačkáme a v míse smícháme s citr. kůrou a smícháme s těstíčkem, do kterého přidáme ušlehaný bílek těsně před pečením. Jestli je těstíčko řídké, přidáme mouku. Krok 3: Rozpálíme olej v hluboké pánvi nebo fritovacím hrnci a vykrajujeme lžičkou těstíčko, které pouštíme do oleje a smažíme do zlatova. Necháme okapat na ubrousku a potom baštíme .

Zveřejněno 23. 8. 2009

Poznámka autorky janatka

Tento recept jsem našla v jednou časopise na netu a hned se musím podělit o něho s vámi. Je to vynikající a chutnalo všem. DOPORUČUJI:

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bochánky z cukety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RoVL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bochánky z cukety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RoVL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

BlaV.: Díky za názor a vyzkoušení.

Vyzkoušela jsem - a je to v oleji moc mastné i po odkapání na ubrousku. Takže jsem dosmažila zbytek na páni bez oleje, nejsou sice tak křupavé, ale nejsou ani mastné. Až budu dělat podruhé, tak dám více cukety, na toto množství těstíčka se mi 600 g zdálo málo - těsto bylo sice nadýchané, ale řídké, musela jsem přidat trochu mouky, abych mohla usmažit a těsto se mi nerozteklo.

Měním za jinou lepší fotečku.

zajímavé:-)

:-pOpravdu doporučuji, dělám dvakrát do týdne.Chutná to i dětem i manželovi a sousedům , je to sice zdlouhavé u plotny ,ale zase mne blaží pocit, když je to snědené a u nás je to za půl hoďky:-p.

No, to by stálo za vyzkoušení!;-)

Tématické fráze:
cuketa recepty, recepty z cukety, cuketa recept, hrníčková kuchařka palačinky, bochánek z cukety, cuketove bochanky, recepty cuketa, cuketa v těstíčku, recepty s cuketou, cuketové recepty, recepty z cuket, recept z cukety, cuketa na pivu, cuketa pivo, recepty-cukety, cuketa, hrníčková kuchařka cuketa, palacinky z cukety, bochánek z z cukety, recepty na cukety

Suroviny:
cuketa, citron, sůl, vejce, olej olivový, pivo světlé, mouka hladká, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu