Zapečený kupovaný prejt
Recept ještě nebyl hodnocenZabijačkové speciality se těší velké oblibě, připravte si dnes podle tohoto receptu zapečený prejt, spolu s bramborem a kysaným zelím máte o skvělou večeři postaráno.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 188 kJ / 284 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 7,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,00 g |
Tuky | 22,00 g |
– nasycené | 10,00 g |
– nenasycené | 12,00 g |
–– mononenasycené | 8,00 g |
–– polynenasycené | 4,00 g |
––– omega 3 | 0,01 g |
Vláknina | 3,00 g |
Cholesterol | 100 mg |
Sodík | 820 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 12,00 g |
– cukry | 3,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zabijačkové speciality se těší velké oblibě, připravte si dnes podle tohoto receptu zapečený prejt, spolu s bramborem a kysaným zelím máte o skvělou večeři postaráno.
Uvarime si krupky nebo kroupy ve vode se soli a slijeme je. Mezitim si uvarime zebra nebo jen kosti a do vyvaru dame varit na kosticky nakrajene brambory. Pak pridame…
Zabijačkový prejt je v tomto receptu použít spolu s kroupami jako základ opravdu velmi syté polévky. Silný vývar z vepřového masa a kostí, obrané maso a přílohové pečivo…
Na trošce oleje si zpěníme cibuli a přidáme na kostky nakrájený prejt, který pořádně prohřejeme, aby se kostky úplně rozmělnily. Chvíli mícháme a pak zalejeme vývarem z…
Smícháme prejt s vejcem, zahustíme strouhankou a tvoříme karbanátky. Obalíme v strouhance a usmažíme
Vývar přivedem k varu, přidáme očistěnou a na proužky pokrájenou kapustu, jemné plátky česneku a necháme vařit. Prejt si dáme do misky, přidáme vajíčko, je-li třeba sůl…
Vývar přivedem k varu, přidáme očistěnou a na proužky pokrájenou kapustu, jemné plátky česneku a necháme vařit. Prejt si dáme do misky, přidáme vajíčko, je-li třeba sůl…
Syrové brambory oloupeme, pokrájíme na plátky cca 1-1,5 cm a promícháme s uzenou paprikou.Na dno pekáčku dáme vrstvu pokrájeného prejtu. Na pokrájený prejt položíme…
Klasickou zabijačkovou polévku si můžete připravit i mimo zabijačku tak, že do cibulového základu přidáte jelítkový prejt. Pak už jen polévku dochutíte česnekem a…
Lahodný prejt na křupavém pečivu skvěle ladí s hořkostí piva a vytvoří ideální pochoutku na posezení s přáteli nebo večerní mlsání. Zdobení kysaným zelím, cibulkami a…
Lahodný prejt na křupavém pečivu skvěle ladí s hořkostí piva a vytvoří ideální pochoutku na posezení s přáteli nebo večerní mlsání. Zdobení kysaným zelím, cibulkami a…
Všechny uvedené suroviny (kromě oleje) smícháme. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku a uděláme si váleček těsta. Z těsta vyválíme velkou placku.Skleničkou …
Krajíčky chleba osmažíme na oleji do zlatova, počesnekujem.Cibuli nakrájíme a zpěníme na oleji, přidáme prejt a pořádně ho rozehřejeme. Na opečený a počesnekovaný chleba…
Bramborové placky z vařených brambor, opékané nasucho nebo sádle, jsou v tomto receptu plněné teplým prejtem a posypané osmaženou cibulkou. Skvěle se k nim hodí…
Dva druhy prejtu, jeden světlý jitrnicový a druhý tmavý jelítkový, se výborně doplňují s vařeným bramborem a kysaným zelím. Prejt zapečte v troubě dozlatova a servírujte…
Dva druhy prejtu, jeden světlý jitrnicový a druhý tmavý jelítkový, se výborně doplňují s vařeným bramborem a kysaným zelím. Prejt zapečte v troubě dozlatova a servírujte…
Silnější plátky masa opatrně prokrojíme, ale nedokrojíme. Tím tak vytvoříme hlubší kapsy, které opatrně naklepeme (nemusíme, pokud nemáme plátky příliš silné), naplníme…
Na vále, posypaném hladkou moukou rozválíme listové těsto. Posypeme strouhankou a na střed těsta navršíme lžící světlý jelítkový prejt, do kterého jsme přidali trochu…
Brambory uvaříme ve slupce do měkka, scedíme a necháme vychladnout. Oloupeme, nastrouháme do mísy, přidáme mouku, vejce, krupici, sůl a vypracujeme středně tuhé těsto…
Prejt rozmačkáme v míse s vejci. Můžeme oddělit žloutky a z bílků udělat sníh, který vmícháme do směsi na nákyp až nakonec. Nastrouhané rohlíky zalijeme mlékem a necháme…
Omyté a soušené hovězí plátky masa jemně naklepeme, ze stran nařízneme, potřeme ostřejší hořčici a poté potřeme prejtem, na který vložíme kousek pórku a kousek…
Nakrájenou cibuli si podusime na másle a smícháme s přidaným prejtem, pomerančovou štávou, pomerančovou nastrouhanou kůrou, brusinkami, piniovými jadérky,nasekanou…
Tradiční zabíjačkový prejt je pochoutkou z krve a krup. Využijte jej jako součást náplně do koláčků. Nekynuté těsto s máslem a jogurtem doplníte kupkou prejtu,…