Letní polévka
Recept ještě nebyl hodnocenVeškerou zeleninu očistíme, opláchneme, salát rozebereme na listy a vše nakrájíme na jemné nudličky. Vložíme na máslo a opatrně dusíme.Když je zelenina poloměkká,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Veškerou zeleninu očistíme, opláchneme, salát rozebereme na listy a vše nakrájíme na jemné nudličky. Vložíme na máslo a opatrně dusíme.Když je zelenina poloměkká,…
Do hrnce si dáme máslo a na něm opečeme pokrájené rohlíky na kostičky, za chvilku dáme nadrobno pokrájenou cibuli s česnekem na plátky a necháme osmažit do světla. Vše…
Rajčátka rozpůlíme. Rohlíky nakrájíme na kolečka. Smícháme olej s česnekem a tymiánem. Rajčata pokapeme olejem a pěkně je v tom obalíme. Rohlíky pokapeme olejem. Rajčata…
Do hrnce dám 3/4 l vody, přidám masox, kmín, nové koření, pepř a sůl. Přivedu k varu a přidám na malé kostičky nakrájené rohlíky, které úplně rozvařím.Pak přidám na…
Vydlabeme si rohlíky, jako když chceme dělat párek v rohlíku. Banány oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vezmeme čokoládu a nalámeme na malé kousky nebo nadrtíme nožem.…
Na oleji lehce orestujte očištěnou nastrouhanou petržel, zaprašte kari nastrouhejte česnek na jemno a zalijte 1,5 l vody. Vařte dokud není petržel měkká. Uvařenou…
Na troche oleja opražíme narezanú cibuľu, pridáme narezané huby a krátko orestujeme. Vložíme narezanú a vopred namočené sušené huby a nahrubo nastrúhanú cuketu ( malú…
Vločky namočíme do mléka a necháme je 20-30 minut nasát mléko.Mezitím nastrouháme do mísy syrový květák, sýr a starší, ne zcela tvrdý rohlík. Pak přidáme mlékem nasáté…
1. Vše promícháme v tuhou hmotu, případně přisypeme trochu strouhanky. Utvoříme šišku. 2. Do pekáčku dáme pečící papír, na něj položíme šišku sekané a podlijeme ji…
1)Nejprve si připravíme nádivku. Rozdělíme žloutky od bílků, žloutky rozšleháme spolu s máslem a solí. Přidáme rohlíky nakrájené na kousky. Z bílků našleháme tuhý sníh a…
Bosáky: Rohlíky nakrájíme na větší kostičky, brambory oloupeme a nastrouháme na struhadle s velkými oky (jako na okurky), osolíme, přidáme vejce a mouku a spojíme v…
Rohíky nakrájíme na kostičky a syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle. Smícháme s vajíčkem, solí a podle chuti i bylinkami, dala jsem petržel a pažitku.…
Plátek dušené kotlety podávaný s výpekem ochuceným špekem a cibulí chutná výborně s bramborovým knedlíkem. Ten ochutíme trochou pažitky nebo petrželky, díky které…
Bůčková kapsa plněná nádivkou ochucenou lahůdkovou cibulkou, červenou paprikou a česnekem se hodí jako oběd například s bramborem a zelím, ale skvěle chutná také…
Vepřové srdce se tradičně podává s jemnou smetanovou omáčkou. Srdce nejprve povaříme i s kořením, vývar poté použijeme na přípravu omáčky. Podávat můžeme s jednoduchými…
Tyto výborné masové kuličky plněné mozzarellou připravíme v pomalém hrnci spolu s nakrájeným zelím a karotkou. Maso potíráme pikantní marinádou z chilli omáčky a mleté…
Vyzkoušejte knedlík z krupičky a rohlíků místo klasické verze houskových kynutých knedlíků. Jednoduchá a rychlá příprava vás okouzlí. Můžete pak knedlík podle našeho…
Pomalu pečená kachna s křupavou kůrčičkou naplněná skvělou nádivkou z jater a vepřového plecka je ideální jídlo, které vám zpříjemní pochmurné podzimní dny. Podávat ji…
Tataráky můžeme dnes připravit už z různých surovin. Třeba také z hub. Ocení jej zejména ti, co maso nejí. Orestované hřiby na cibulce dochutíme kořením, worcesterem a…
Chlebíčky a jednohubky jsou oblíbenou stálicí na slavnostním stole. Každý si vezme to, co ho láká, a v množství kolik chce. Jednohubky z loveckého salámu a mrkve vás…
Lahodné a křupavé květákovo-brokolicové karbanátky jsou skvělou volbou pro lehký oběd či večeři. Kombinace dvou druhů zeleniny s jemným kořením si zamilují i děti.…
Do velkého hrnce se studenou vodou dáme vařit hlavu, lalok, nožky společně s novým kořením, bobkovým listem a solí. Obsah hrnce vaříme pomalu do úplného změknutí, tedy…
Ochutnejte jižní Čechy v každém soustě s tímto lahodným pokrmem, který vás zavede na cestu poznání regionální kuchyně. Hlavička, tradiční pokrm této krásné oblasti, láká…
Ruské bifteky z hovězího masa, v jemné smetanové omáčce z kořenové zeleniny, obohacené o sterilované žampiony, jsou chutnou alternativou k oblíbené svíčkové omáčce.…