Očkované kuře pod nádivkou
Recept ještě nebyl hodnocenOmyté, naporcované kuře „napícháme“ na pekáči injekční stříkačkou slaným nálevem složeným ze 2 dl vody, soli a několika kapek magi a sojové omáčky. Porce svrchu nasolíme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Omyté, naporcované kuře „napícháme“ na pekáči injekční stříkačkou slaným nálevem složeným ze 2 dl vody, soli a několika kapek magi a sojové omáčky. Porce svrchu nasolíme…
Masové rolády mají u nás dlouholetou tradici. Jsou podávány jako hlavní chod, ale také jako studené pohoštění. Stejně tak můžete připravit a servírovat tuto masovou…
Křupavé chuťovky s karamelizovanou cibulí, žampiony a sýrem můžete připravit jako originální občerstvení pro návštěvu nebo na oslavu či večírek. Karamelizovaná cibule má…
Rohlíky nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme na drobno a osmažíme na másle. Necháme vychladnout. Na rohlíky dáme žloutky rozmíchané v mléce, osmaženou cibulku, mouku,…
Uvařené brambory nastrouháme do mísy, přidáme krupici, solamyl, vejce, sůl a na kostičky nakrájený rohlík. Vše zpracujeme v těsto, necháme 10 minut odležet a následně…
Cuketu nastrouháme na jemném struhadle a špek nakrájíme na kostičky. Cuketu osolíme a necháme chvíli stát. Přidáme vejce a promícháme. Špek vyškvaříme a necháme…
Do hrnce si dáme máslo a na něm opečeme pokrájené rohlíky na kostičky, za chvilku dáme nadrobno pokrájenou cibuli s česnekem na plátky a necháme osmažit do světla. Vše…
Špek nakrájíme na drobné kostičky a rozpustíme.Nakrájíme rohlíky na kostky.Smícháme špek, rohlíky, mléko a žloutky.Z bílků ušleháme sníh.Jemně zamícháme směs do sněhu,…
Nadrobno pokrájené cibule osmažíme dorůžova na sádle na pánvi, přidáme sušené hříbky (minimálně tři plné hrsti), drcený kmín a česnekovou sůl a prosmažíme, aby houby…
Rohlíky nakrájíme na kostičky a přidáme vejce a mléko, promícháme. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájená játra, osolíme a opepříme a orestujeme. Pak…
Z másla a mouky uděláme tmavou jíšku, zalijeme ji vývarem a dobře promícháme, aby nevznikly hrudky. Přidáme nahrubo nastrouhanou zeleninu, scezené houby, sůl a pepř a…
Čerstvé křepelky částečně vykostíme – vyjmeme hrudní koš, páteř a kyčelní kosti, křidélka a stehýnka ponecháme, pak je i vyjmuté skelety máčíme nejméně 12 hodin (nejlépe…
Uděláme si dobrou sekanou, vajíčka uvaříme na tvrdo, oloupeme a obalíme v sekané. Z každé strany pomalu smažíme na oleji. Po usmažení překrojíme a podáváme s…
Nejprve nakrájíme cibuli nadrobno a zpěníme na oleji. Přidáme překrájené zelí a je-li moc kyselé, tak i propláchnuté. Chvíli podusíme a podle chuti dosladíme a dochutíme…
V daném pořadí dáme do pekárny - program těsto (kynutí). Z vykynutého těsta vyválíme 2 knedlíky, necháme ještě chvilku pod utěrkou dokynout. Vaříme ve slané vodě 10…
Opravdu silně vymažeme pekáček, který vyložíme rohlíky pokrájenými na kolečka, o síle do 1 cm. Takovou vaničku z nich uděláme.Na to na kostičky pokrájeny salám, na něj…
Syrový květák nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. Přidáme nastrouhaný starší rohlík, uzený sýr a česnek.Přidáme vejce, opepříme, osolíme dle slanosti sýru a uzeného…
Fazolový salát, dochucený sójovou a sladkou chilli omáčkou, můžete podávat mírně teplý, nebo i studený. Jeho chuť vás příjemně překvapí a pokud patříte mezi milovníky…
I staré rohlíky můžeme ještě využít, skvěle se hodí pro přípravu slaných tyček, které si vychutnáme jako pohoštění k vínu nebo alternativu brambůrků. Ochutíme je…
Tuto nádivku můžeme připravit třeba jako součást velikonočního pohoštění. Uzené maso, vejce a bylinky tvoří na řezu nádivky krásně barevnou mozaiku, takže na talíři…
Nevíte co s cuketou? Zkuste jí přidat k bramborám a udělat výborné knedlíčky, které skvěle doplní omáčku, nebo pečené maso. Mohou se podávat i samotné s osmaženou…
Jemné tvarohové noky s ovocnou omáčkou jsou výtečným sladkým pokrmem, který potěší každého milovníka domácí kuchyně. Tyto měkké a nadýchané noky, vyrobené z tvarohu se…
Tradiční pochoutka, která nikdy nezklame! Pečený nadívaný bůček je královským pokrmem české kuchyně. Šťavnaté maso s křupavou kůrkou, plněné voňavou nádivkou, okouzlí…
K zabíjačkovým specialitám patří bezesporu také jitrnice. Masité části s vnitřnostmi a pečivem smícháme do kašovité hmoty, dokořeníme a plníme tenké střívko. Po uvaření…