Banánová žemlovka
Recept ještě nebyl hodnocenPekáček si vymažeme máslem a naskládáme na něj nakrájené rohlíky, které pokapeme rumem z rozinek. Na ně poklademe banány promíchané s rozinkami. Rozšleháme 4 žloutky a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Pekáček si vymažeme máslem a naskládáme na něj nakrájené rohlíky, které pokapeme rumem z rozinek. Na ně poklademe banány promíchané s rozinkami. Rozšleháme 4 žloutky a…
Nejdříve si připravíme špenátovou nádivku. Na trošce másla orestujeme kostičky slaniny a cibule do zlatavé barvy. Přidáme povolený špenát a rozetřený česnek. Osolíme,…
Rožky narežeme na malé kocky, zmiešame s krupicou, vajíčkami, tvarohom a necháme odpočinúť v chlade aspoň 1 hod. Z cesta tvarujeme malé placičky, ktoré plníme čerstvým…
V papiňáku uvařené maso drobounce nasekáme a v míse do něho vetřeme změklé máslo. Přidáme rozmočený rohlík v mléce a vejci, mouku, sůl, pepř, petrželku a cca 4 lžíce…
Řepu omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka nebo ji můžeme zabalit do alobalu a upéct v troubě na roštu třeba s kuřetem nebo jiným masem, které chceme péct.…
Starší rohlíky pokrájíme na kostičky a nasucho opečeme na pánvi lehce dozlatova. Po částečném zchladnutí je přesypeme do mísy.Drobně pokrájený pórek na kolečka, nejlépe…
Pekáček vymažeme máslem. Nachystáme si mléko a nakrájíme na tenké plátky rohlíky. Vyšleháme sníh se skořicovým a moučkovým cukrem a také si nachystáme marmeládu, džem,…
Z rohlíků seřízneme tenký vršek a vydlabeme. Ze starších rohlíků to jde dobře. Střídku necháme usušit a použijeme na strouhanku nebo do sekané.Rohlíky vytřeme kečupem,…
Připravíme kvásek z vlahého mléka, droždí, cukru a trošky mouky.Smícháme mouku, sůl, prášek do pečiva, nakrájené rohlíky. Přidáme kvásek a pořádně promísíme.Těsto…
Dva dny staré rohlíky nakrájíme na kostičky, přidáme dvě vejce. Podle toho, jestli máme solené škvarky, trochu osolíme a promícháme, aby rohlíky nasály vajíčka.Škvarky…
Kaki opláchneme, oloupeme a polovinu společně s celou mozzarellou nakrájíme na drobounké kostičky. Přidáme chilli omáčku a špetku sušeného česneku. Čtyři krát otočíme…
Kachní stehna nebo prsa okořeníme dle chutí a naložíme přes noc do černého piva. Poté je dáme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme dvě hodiny.Mezitím připravíme…
1. Ve šlehací misce ručním šlehačem smícháme lososovou pomazánku (Lidl) se dvěma díly sýru smetanito a 50 g másla. Na plátek goudy natřeme směs, dáme 2 plátky vedle sebe…
Jednohubky s pomazánkou jsou vždy vítaným zpestřením svátečního stolu. Jsou velmi variabilní a můžeme na nich uplatnit svou fantazii. Zvláště oblíbené jsou pak ty, které…
Přišla vám nečekaná návšteva a nevíte co připravit? Tento recept je pro vás jak dělaný. Rohlíky se sýrem, krekry, posypané vlašskými ořechy, pokapené medem, splní…
Nadrobno nakrájenou slaninu opražíme, až vypustí tuk, přidáme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.Do mísy dáme mleté maso, přidáme rohlíky, které jsme předtím…
Tuto nádivku můžeme připravit třeba jako součást velikonočního pohoštění. Uzené maso, vejce a bylinky tvoří na řezu nádivky krásně barevnou mozaiku, takže na talíři…
Netradiční pojetí rohlíkových jednohubek. Vydlabaný rohlík naplníme umíchanou pomazánkou ze salámu, sýrů a vejce. Nakrájíme ho na jednotlivá kolečka a servírujeme.…
Sladká žemlovka má spoustu podob a ne vždy se prokládá jen jablky, ale i meruňkami nebo hruškami. Někdo ji doplňuje sladkým tvarohem, tady se zase nabízí použití pudinku…
Pečené karbanátky v troubě, jsou zdravější alternativou, k tradičním smaženým variantám, přičemž si zachovávají skvělou chuť a šťavnatost. Jsou méně tučné, ale stále…
Uzený vývar s pražským svítkem je tradiční česká polévka, která spojuje bohatou chuť uzeného masa s jemností pečeného svítku. Výsledkem je sytý a aromatický vývar…
Masová nádivka bude určitě vítaným zpestřením sváteční velikonoční tabule. Lze ji připravit i dopředu a chutná jak teplá tak studená. Pokud ji dobře okořeníte a zapečete…
Výhodou medvědího česneku je, že má v kuchyni široké využití. Zkuste ho přimíchat do těsta na bramborové knedlíky. Budou vám chutnat k pečeným masům, drůbeži i uzenému.…
Italská varianta oblíbené sekané přináší do české kuchyně nádech slunného jihu. Šťavnaté mleté maso provoněné bylinkami, se ukrývá v křupavém obalu z pancetty. Toto…