Mleté maso zapečené s květáčkem
Recept ještě nebyl hodnocenKvěták rozebereme na růžičky a povaříme v mírně osolené vodě nebo v páře do poloměka. Mezitím si namočíme rohlíky do mléka a až jsou rozmočené, přidáme k nim osolené a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Květák rozebereme na růžičky a povaříme v mírně osolené vodě nebo v páře do poloměka. Mezitím si namočíme rohlíky do mléka a až jsou rozmočené, přidáme k nim osolené a…
Starší rohlíky pokrájíme na kostičky, dáme do mísy a zvlhčíme mlékem, ve kterém jsme rozšlehali žloutky. Necháme je nasáknout. Květák krátce předvaříme v osolené vodě a…
Bažanta osolíme a okořeníme.Na nádivku namočíme nakrájený rohlík v mléce rozmíchaném s vejcem. Přidáme nakrájenou šunku a osolíme. Do otvoru pro nádivku vložíme slaninu…
Maslo vymiešame so žĺtkom, trochou soli a petržlenovou vňaťou. Pridáme pokrájané rožky, ktoré sme namočili v mlieku. Nakoniec pridáme strúhanku a sneh z bielka. Všetko…
Palačinky: z uvedených ingrediencí umícháme hladké řidší těsto, které necháme za občasného promíchání odstát cca 15 minut. Pak naběračkou těsto rozléváme na rozpálenou…
Bosáky: Rohlíky nakrájíme na větší kostičky, brambory oloupeme a nastrouháme na struhadle s velkými oky (jako na okurky), osolíme, přidáme vejce a mouku a spojíme v…
V míse s mlékem nebo vodou namočíme rozlámané rohlíky, pak je vymačkáme a dáme zpět bez tekutiny, přidáme mleté maso, osolíme, opepříme, k tomu 1 cibuli nakrájenou na…
Kližku odblaníme, omyjeme a nakrájíme na větší kousky. Na tuku rychle opečeme, vyjmeme. Cibuli pokrájíme nadrobno a na tuku zpěníme dorůžova. Sejmeme z ohně, přidáme…
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájený pórek, česnek a podusíme.Pak přidáme rozdrobené droždí a necháme ho za stálého míchání rozpustit a rozvonět.…
Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a orestujeme. Přidáme nakrájený květák, nasekaný libeček, sůl a pepř a zalijeme vývarem.…
Vepřové kolena omyjeme, nakrojíme podél kosti. Kůži nařízneme na mřížku kvůli lepšímu propečení a kolena se nekroutí. Osolíme a okmínujeme. Vložíme do pekáče, přidáme…
Maso nakrájíme na drobné kostičky, rohlíky na kostky a brambory nastrouháme najemno. Všechny suroviny spojíme v polotuhé těsto a necháme pár minut odležet. Pokud bude…
Uzenému lososu sluší podklad ze smetanového sýra. Dobře zkombinovaná pomazánka nepotřebuje mnoho cenově náročnější ryby na povrchu aby dobře chutnala při rodinné oslavě.…
Zapomenutý recept našich babiček. Ty dokázaly vyčarovat dobrotu ze všeho, co bylo doma po ruce. Navíc konzumace máku je též velmi zdravá. ️Obsahuje až 12x více vápníku…
Velmi oblíbená pomazánka, která se svého času dělávala i na chlebíčky, podobně jako třeba celerová. Je zdravá, svěží, plná vitamínů a uvítají ji jak dospělí, tak pro…
Prsa nakrájíme šikmo přes vlákna na menší řízečky. Připravíme marinádu smícháním všech surovin.Maso v marinádě obalíme a necháme minimálně dvě hodiny, ale i přes noc…
Zbyly vám při vánočním pečení bílky a vy nevíte co s nimi? Můžete z nich připravit například sladké sněhové chrástí, s rozinkami a vlašskými ořechy, sušené v troubě.…
Plněná kuřecí stehna lze už považovat za svátečnější oběd. Příprava není náročná a zvládnou ji i začátečníci. Můžete je vyzkoušet podle tohoto receptu, kdy se do nádivky…
Tyto chutné jednohubky naaranžujeme do tvaru malých plachetnic, díky tomu zaujmou nejen chutí, ale i vzhledem. Připravíme je z rohlíku, tvarohové pomazánky a tvrdého…
I staré rohlíky můžeme ještě využít, skvěle se hodí pro přípravu slaných tyček, které si vychutnáme jako pohoštění k vínu nebo alternativu brambůrků. Ochutíme je…
Masové rolády mají u nás dlouholetou tradici. Jsou podávány jako hlavní chod, ale také jako studené pohoštění. Stejně tak můžete připravit a servírovat tuto masovou…
Podle tradice nesmí na novoročním stole chybět čočka. Jen tak se dle pověry v domácnosti udrží blahobyt a peníze. Zkuste ji ale připravit trochu jinak - ve formě…
Výtečná vepřová sekaná v bránici je díky použité cuketě krásně šťavnatá a přidaná šlehačka maso krásně zjemní. Servírujte teplé se zelím a bramborami nebo studené s…
Tradiční karbanátky připravíme z mletého masa. Na podzim je však můžeme dochutit i houbami, zejména, když máme nasbíráno, tak použijeme houby čerstvé. Kombinace je to…