Sekaná bábovka
Recept ještě nebyl hodnocenZelí dáme do horké vody a opatrně rozebereme listy bez košťálů. Bábovku vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou. Naskládáme listy tak, aby přesahovaly přes bábovku. na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zelí dáme do horké vody a opatrně rozebereme listy bez košťálů. Bábovku vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou. Naskládáme listy tak, aby přesahovaly přes bábovku. na…
Jablko nakrájíme na malé kousíčky, rohlíky na kostky. Vejce prošleháme se smetanou, cukrem, solí, skořicí, rozinkami a soli.Přidáme jablka a rohlíky. Lehce promícháme a…
Nejprve přelijeme krví rohlíky a kroupy, aby se nasákly. Cibule nasekáme na jemno a dáme smažit do sádla. Jak je cibulka hnědá přilijeme krev a přidáme rohlíky a…
Nadrobno narezanú slaninu vyškvaríme, pridáme na malé kocky narezané rožky a premiešame. Pridáme vajcia, papriku, korenie, prelisovaný cesnak a strúhaný syr. Dobre…
Povolené rybí medailonky pomeleme na masovém mlýnku společně s bůčkem, cibulí, česnekem a rohlíky, které jsme si předem namočili do méka (vody).Přidáme vaječný žloutek,…
Rohlíky natrháme na malé kousky a namočíme do mléka. Cibuli nakrájíme na malé kousky, česnek prolisujeme do mísy a přidáme maso, housky, cibuli, vejce, koření, nakrájené…
Sekanou připravíme den předem (stačí od večera do rána). Namleté maso okořeníme steakovým kořením nebo pepř a sůl dle chuti, přidáme solamyl a mléko. Zašleháme ručním…
Rohlíky nakrájíme na kostičky a prolijeme teplým mlékem. Polotovar mletého masa dáme do mixeru a namělníme s lžící až dvěma horké vody. Takto předupravené maso vyklopíme…
Rožok nakrájame na kocky a na oleji opečieme.Ľadový šalát natrháme a dáme do misy spolu s na kocky nakrájanými jablkami.Pokvapkáme citrónovou šťavou a olivovým olejom.…
Rohlíky nakrájíme na velmi tenké nudličky.Z vejce, mouky a vody uděláme těstíčko a lehce přisolíme.Vepřové maso opláchneme, osušíme, mírně osolíme a naklepeme.Takto…
Rohlík podélně nařízneme, ale neprořízneme úplně.Dovnitř naskládáme salám, sýr, plátky cibule podle chuti, posypeme grilovacím kořením a dáme na 2 minuty do mikrovlnné…
Omyté a osušené kuře rozdělíme na čtvrtky, osolíme, okořeníme grilovacím kořením a vložíme do pekáčku. Na každou porci dáme pláteček másla a dáme do trouby upéct. Pečeme…
Kýtu si naklepeme na hodně tenké plátky, pokud možno do kulatého tvaru. Osolíme, opepříme. Mleté maso spojíme se žloutkem, troškou soli, rohlíkem a rozmarýnem. Játra si…
Jednoporcový pekáček určený k zapékaní vymažeme máslem nebo Ramou, rozložíme na hrubší kolečka nakrájené rohlíky, pokud jsou už starší a trochu tvrdší, tak je mírně…
Mrkev bud nastrouháme na hrubo nebo nakrajíme na kostičky a uvařime do měkka. Maso nakrájíme na kostky a podusime na cibulce do měkka. Smíchame dohromady, necháme…
Postup: Starší pečivo (cca 1-2 dny uložené v pytlíku aby nestvrdlo) nakrájet na kostky a lehce opražit v troubě. Do jedné míchací misky oddělit bílky a do druhé míchací…
Nakrájený rohlík namočime do mléka a necháme chvíli stát.Mleté maso osolíme, opepříme, vmícháme lžičku sardelové pasty, vejce, jemně pokrájenou cibuli a vymačkaný rohlík…
Zbylo nám doma starší pečivo? Nemusíme ho vyhazovat - s trochou šikovnosti zvládneme připravit i ze starších rohlíků chutnou snídani nebo svačinu. Pečivo několikrát…
Jednohubky pikantní chuti jsou vždy vítaným pohoštěním na všech oslavách a párty. Spojení slané ryby s citronem je dokonalé. A v neposlední řadě atraktivní barva…
Pálivý gulášek připravte podle receptu. Nechte ho odležet (i když se to prý nemá) ať se chutě propojí. Připravte k němu vymazlený hrnkový knedlík, naložte plný talíř a…
Silvestrovské jednohubky vytvoříte za pár minut jen ze základních ingrediencí, které máte většinou doma. Tato nejjednodušší česneková pomazánka je vždy nejžádanější a…
Dozlatova usmažené karbanátky jsou velice oblíbené. Vyzkoušejte je ozvláštnit přidáním hermelínu, získají tak zajímavou smetanovo-sýrovou chuť. Karbanátky si nejlépe…
Snadná pomazánka, která má základ z balkánského sýra, bude zpestřením vaší večeře či pohoštění na oslavě. Kromě sýru do ní patří také kapie, šalotka a olej. Dokonalé…
Tataráky můžeme dnes připravit už z různých surovin. Třeba také z hub. Ocení jej zejména ti, co maso nejí. Orestované hřiby na cibulce dochutíme kořením, worcesterem a…