Koprová omáčka s polentovými knedlíčky a vejci
Recept ještě nebyl hodnocenNejprve připravíme knedlíčky. Předem nakrájíme pečivo na kostičky a ty nasucho opečeme. Do hrnce dáme mléko s máslem a solí a necháme tuk rozpustit. Přisypeme polentu,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejprve připravíme knedlíčky. Předem nakrájíme pečivo na kostičky a ty nasucho opečeme. Do hrnce dáme mléko s máslem a solí a necháme tuk rozpustit. Přisypeme polentu,…
Omyté a osušené maso přes folií lehce naklepeme. Nařízneme okraje, aby se nekroutily. Osolíme a opepříme.Rozšleháme vejce, které ničím neředíme. Připravíme mouku a…
Rohlíky nakrájíme na kolečka.Sýry a máslo pokojové teploty dáme do misky a vidličkou nebo metličkou vytvoříme hladkou krémovou pomazánku. Pomocí vidličky navrstvíme…
Karbanátky jsou skvělá klasika, na které si rádi pochutnáme. Připravit je můžeme i bez masa z uvařené hlívy ústřičné a tvrdého sýra. Pečené karbanátky z této zdravé…
Žemlovka, typické české sladké jídlo. V tomto receptu je připravena z rohlíků, s tvarohovou vrstvou plnou rozinek a také s vrstvou podušených jablek se skořicí. Pokud se…
Rohlík natrháme na kousky, zalijeme pár lžícemi vývaru a necháme nasáknout. Maso, cibuli, česnek a připravený nasáklý rohlík umeleme.Do směsi dáme rozšlehané vejce, sýr,…
Pečená husa s nádivkou je tradiční svatomartinské jídlo, které k listopadu neodmyslitelně patří. Šťavnaté maso se pomalu peče dozlatova a doplňuje ho nadýchaná nádivka z…
Rožky narežeme na malé kocôčky, prisypeme múku, pridáme žĺtky, soľ a prášok do pečiva a zalejeme mliekom. Dobre premiešame. Z bielkov vyšľaháme sneh a vmiešame do…
Nejdříve si usmažíme cibulku do zlatova a scedíme přes sítko, tím odstraníme přebytečný olej nebo sádlo. Namočíme rohlík do mléka a necháme rohlík mlékem úplně "nasát".…
Recept na velikonoční nádivku se liší kraj od kraje, každá hospodyňka si hájí ten svůj. Nadýchanou a zlatavou nádivku můžeme podávat jen tak, nebo s bramborami či jako…
Jednohubky s krabí pomazánkou jsou skvělým tipem na pohoštění při oslavách příchodu nového roku. Pomazánka z krabích tyčinek, zeleniny a tvarohu, namazaná na čerstvém…
Rohlíky nakrájíme na kostky a promícháme s jogurtem, práškem, vejci, sýrem, olejem a solí. Vypracujeme kompaktní těsto. Podle potřeby přilijeme mléko.Kulatou formu (měla…
Nemáte zrovna po ruce maso? Zkuste rychlé a křupavé řízečky ze sýru a rohlíků. Bude z nich dobrý oběd nebo večeře, která zasytí. Podávat je můžeme také s čerstvým…
Na slavnostní tabuli pro zarputilého masožravce připravte masový dort. Není složitý na přípravu a oslavenci udělá určitě větší radost, než jeho sladká obdoba z cukrárny.…
Kaštanová nádivka je lahůdka, kterou připravujeme zejména na podzim. Kaštany mají lehce nasládlou chuť a nádivce dodají specifickou chuť. Kuřecí stehna nebo kuře…
Chlebíčky a jednohubky jsou oblíbenou stálicí na slavnostním stole. Každý si vezme to, co ho láká, a v množství kolik chce. Jednohubky z loveckého salámu a mrkve vás…
Nakrájíme špek na úzké špalíčky, trošku seřízneme – dáme do mrazáku, aby šel pak zapíchnout. Maso řádně odblaníme. · Prošpikujeme - dlouhým úzkým nožem propíchneme maso…
V daném pořadí dáme do pekárny - program těsto (kynutí). Z vykynutého těsta vyválíme 2 knedlíky, necháme ještě chvilku pod utěrkou dokynout. Vaříme ve slané vodě 10…
Kančí maso očistíme, odblaníme a pomeleme společně se středně prorostlým vepřovým bůčkem.Maso melu dvakrát, podle rady starého dobrého kamaráda, kterého se už pro vás,…
Maso a v mléce namočený, nakrájený a vymačkaný rohlík spojíme s vejcem, solí, pepřem a jednou drobně pokrájenou cibulí a zelenou petrželkou. Podle potřeby přidáme…
Hovězí maso dejte do hrnce. Zalijte vodou a přiveďte k mírnému varu (na mírném plameni). Takto nechte maso táhnout asi 1 hodinu a v závěru seberte z povrchu všechnu pěnu…
Hledáte inspiraci na přípravu chutného, bezmasého oběda, který bude hotový ani ne za hodinu? Pak vyzkoušejte recept na dozlatova usmažené květákové karbanátky, které…
Zapomenutý recept našich babiček. Ty dokázaly vyčarovat dobrotu ze všeho, co bylo doma po ruce. Navíc konzumace máku je též velmi zdravá. ️Obsahuje až 12x více vápníku…
Velmi oblíbená pomazánka, která se svého času dělávala i na chlebíčky, podobně jako třeba celerová. Je zdravá, svěží, plná vitamínů a uvítají ji jak dospělí, tak pro…