Škvarkové knedlíky s hlávkovým zelím na medu
Recept ještě nebyl hodnocenDva dny staré rohlíky nakrájíme na kostičky, přidáme dvě vejce. Podle toho, jestli máme solené škvarky, trochu osolíme a promícháme, aby rohlíky nasály vajíčka.Škvarky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Dva dny staré rohlíky nakrájíme na kostičky, přidáme dvě vejce. Podle toho, jestli máme solené škvarky, trochu osolíme a promícháme, aby rohlíky nasály vajíčka.Škvarky…
Maso vložíme do mísy robotu s hnětacím hákem, jemně osolíme a pomalu hněteme do hladké směsi asi 20-25 minut. Maso musí začít pouštět vlákna, vznikne homogenní směs.…
Rohlíky nakrájíme na kostičky a smícháme s tvarohem. Z těsta tvoříme knedlíčky, které uvaříme ve vodě (dle velikosti cca 2-3 min.). Poléváme borůvkovou omáčkou. Omáčka:…
Z rohlíků seřízneme tenký vršek a vydlabeme. Ze starších rohlíků to jde dobře. Střídku necháme usušit a použijeme na strouhanku nebo do sekané.Rohlíky vytřeme kečupem,…
Připravíme kvásek z vlahého mléka, droždí, cukru a trošky mouky.Smícháme mouku, sůl, prášek do pečiva, nakrájené rohlíky. Přidáme kvásek a pořádně promísíme.Těsto…
Králíka prošpikujeme slaninou a osolíme. Vložíme do menší nádoby vhodné do trouby.Přidáme sádlo, nakrájenou cibuli, nakrájenou kořenovou zeleninu a koření. Přilijeme…
Rohlíky nakrájíme na kolečka.Sýry a máslo pokojové teploty dáme do misky a vidličkou nebo metličkou vytvoříme hladkou krémovou pomazánku. Pomocí vidličky navrstvíme…
Základem pivní sekané je kvalitní mleté maso, špek a pár základních ingrediencí, které máme obvykle doma. Skvělou chuť masu dodává pikantní dijonská hořčice, určitě ji…
Knedlo-zelo-vepřo tentokrát přinášíme v lehce alternativním podání. Křehký kořeněný bůček propečeme k dokonalosti a servírujeme jej s nadýchanými knedlíky z hrnečku.…
Smaženky jsou skvělou pochoutkou s příchutí nostalgie. Když je ale doplníme o nastrouhanou cuketu, sýr a nakrájenou šunku, získáme výborné jídlo, které hravě zastane…
Všichni kdo mají rádi klasickou žemlovku (zemlbábu), jistě rádi vyzkouší tento recept, kde jsou jablka nahrazena švestkami, sypanými mákem a skořicí. Porce švestkobáby…
Všichni kdo mají rádi klasickou žemlovku (zemlbábu), jistě rádi vyzkouší tento recept, kde jsou jablka nahrazena švestkami, sypanými mákem a skořicí. Porce švestkobáby…
Uvaříme doměkka čočku. Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem se dvěma vejci a necháme rozmočit. Přidáme nahrubo nastrouhanou cuketu, pokrájenou cibuli, česnek…
Rohlíky nakrájíme na drobné kostičky a spojíme tvarohem a rozšlehanými vejci, lehce osolíme a přidáme prášek do pečiva.Propracujeme a necháme asi 10 minut odpočinout.Z…
Z mlieka, krupice, polovice masla a soli uvaríme hustú kašu, ktorá sa odliepa od nádoby.Rožky nakrájame na kocky a na druhej polovici masla ich opečieme.Ku kaši pridáme…
Vepřový bůček bez kosti (nejlépe špičku) dobře očistíme a přesně uprostřed vytvoříme velmi opatrně kapsu. Ideální je tzv. vykosťovací tenký nůž, u kterého je malá řezná…
Starší rohlíky pokrájíme na kostičky, dáme do mísy a zvlhčíme mlékem, ve kterém jsme rozšlehali žloutky. Necháme je nasáknout. Květák krátce předvaříme v osolené vodě a…
Velmi oblíbená pomazánka, která se svého času dělávala i na chlebíčky, podobně jako třeba celerová. Je zdravá, svěží, plná vitamínů a uvítají ji jak dospělí, tak pro…
Tradiční karbanátky připravíme z mletého masa. Na podzim je však můžeme dochutit i houbami, zejména, když máme nasbíráno, tak použijeme houby čerstvé. Kombinace je to…
Pokud rádi vaříte k pečeným masům oba druhy knedlíků, tyhle Bosáky jsou přímo pro vás. Knedlíky z housek a brambor jsou k nim výbornou přílohou, nebo si je můžete dát…
Rohlíky, párky, cibuli nakrájíme na kolečka, tvrdý sýr - výborný je i uzený - na kostičky, střídavě napichujeme na špejle. Samozřejmě můžeme dát papriku, porek, kdo co…
Tento recept vykouzlí vaší rodině na tváři úsměv. Vychutnají si totiž velmi jemné maso ve smetanové omáčce, která chutná naprosto božsky! Vyzkoušejte tento nový recept…
Zapékání je skvělý způsob, jak využít starší pečivo. Z rohlíků plněných dobrou cuketovou směsí připravíme jednoduché a rychlé pohoštění, které jistě potěší naši návštěvu…
Na žádné oslavě nesmí chybět spousta druhů oblíbených jednohubek. Kombinace uzeného lososa a kaviáru vás díky své příjemné chuti zajisté osloví. Tyto krásně barevné…