

Staročeská sekaná z bůčku
Suroviny
- 700 g mletého bůčku
- 100 g slaniny
- 1 rohlík namočený v mléce
- 1 cibule
- 5 stroužků utřeného česneku
- 2 vejce
- olej
- sůl
- pepř
- majoránka
- strouhanka na zahuštění
- ---------
- strouhanka na obalení
- 1 vejce na potření
- voda na podlití
Postup přípravy receptu
Nejdříve na oleji dozlatova orestujeme pokrájenou cibulku a necháme vychladnout.
Mleté maso smícháme s vychladlou cibulkou a se všemi dalšími uvedenými ingrediencemi (kromě vejce na potření, vody a strouhanky na obalení). Utvoříme jednu nebo dvě menší šišky, které obalíme ve strouhance a potřeme rozšlehaným vejcem.
Šišky sekané vložíme do pekáčku. Podlijeme vodou. Přiklopíme druhým pekáčkem a dáme péci do trouby rozehřáté na 180 stupňů. Ke konci odkryjeme pekáček a necháme dopéci dočervena.
Podáváme s bramborem.
Poznámka od kuchařky
Jednoduchá klasika, která stále chutná. Výhodou je, že se dá kombinovat, jak kdo má rád.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Staročeská sekaná z bůčku
-
rihana: dobrá je i roláda z bůčku a nastrouhaného uzeného sýra , na noc dáme umleté maso i sýr do mléka. Druhý den zpracujeme
-
hosta: moc děkuji, určitě vyzkouším.
-
rihana: zkus tak, jako se dělá roláda z bůčku - pomel, přes noc promíchej s trochou mléka či smetany a dvěma lžícemi solamylu, druhý den pokračuj podle receptu - dělám to taky tak
-
Mám kg bůčku, ale je dost tučný, myslíte, že by z něho šla udělat tato sekaná. Z obrázku se mi sbíhají sliny.