Filé v rozmarýnovém těstíčku
Recept ještě nebyl hodnocenZ osolených vajec, mouky, oleje, koření a sekaných bylinek ušleháme těstíčko, ve kterém namáčíme porce filé. Usmažíme je v oleji, připadně můžeme porce ryby vložit do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z osolených vajec, mouky, oleje, koření a sekaných bylinek ušleháme těstíčko, ve kterém namáčíme porce filé. Usmažíme je v oleji, připadně můžeme porce ryby vložit do…
Očištěného králíka prošpikujeme částí slaniny nakrájené na kostky slaninou a cibulí, dáme oboje i do břišní dutiny a bříško uzavřeme jehlami.(porce jen prošpikujeme)…
Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Zakapeme olejem a proložíme bylinkami. Necháme chvilku marinovat.Mezitím připravíme omáčku: Do kastrolku vyklopíme mascarpone…
Hlavičky česneku zbavíme přebytečných slupek a nožem seřízneme vršek česneku. Takto připravené hlavičky česneku položíme na plech pokrytý alobalem, polijeme olejem,…
Játra omyjeme, odblaníme a osušíme. Játra nakrájíme na plátky nebo nudličky, opepříme a obalíme v červené paprice. Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky,…
Lilek nakrájíme na kolečka, posolíme a necháme asi 30 minut vypotit. Mezitím rozehřejeme troubu na 250°C, nakrájíme na kolečka ostatní zeleninu a česnek na plátky. …
Mungo fazolky dáme do mísy. Celer očistíme, nakrájíme na větší čtvrtky a vaříme asi 15 min. Pak vyndáme a vychladíme, nakrájíme na kostičky, nebo nastrouháme nahrubo.…
Játra nakrájíme na kousky, cibulku opečeme do sklovita na plátku másla, zbylé máslo dáme stranou. Na cibulku vhodíme rozvonět rozmarýn a přidáme játra, opepříme, necháme…
Lilek nakrájíme na zhruba 1 cm kolečka. Osolíme je a chvíli necháme vypotit. Pak je otřeme a vložíme do zapékací misky.Krkovici nemusíme klepat. Osolíme ji, opepříme a…
V robotu propracujeme mouku promíchanou se solí, přidáme olej a droždí rozmíchané ve vlažné vodě, které jsme nechali 15 minut odpočinout. Těsto necháme vykynout přikryté…
Drobně pokrájený špek a cibuli osmažíme dorůžova na trošce oleje. Následně přidáme osmažit na plátky pokrájené, naklepané, osolené a opepřené roštěnky, které jsme po…
Jehněčí kýtu kuchyňsky upravíme (osušíme, odblaníme). Omyté snítky rozmarýnu, pokrájené stroužky česneku, obě nakrájené cibule, olej, sůl a pepř nahrubo rozmixujeme. …
Mouku smícháme se solí a rozmarýnem. Uprostřed uděláme důlek, přidáme polovinu vlahého piva, cukr a rozdrobíme droždí a necháme chvíli vzejít.Přidáme rozpuštěné zchladlé…
Maso nakrájíme na středně velké kostky a zprudka opečeme na sádle, nebo oleji. Do nádoby z pomalého hrnce dáme oloupané a na čtvrtky nakrájené žampiony, mrkev na…
Oloupané brambory nakrájíme na hranolky. Dáme je do studené vody a necháme odpočinout. Mezitím přivedeme vodu s octem k varu.Hranolky dáme do vařící vody a vaříme mírným…
Kuře naporcujeme. Do mísy dáme olej, naporcované kuře a přisypeme všechno koření. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a česnek na plátky. Smícháme s kuřetem a necháme odležet…
Brambory uvařené ve slupce, oloupané a vychlazené nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme na kolečka, slaninu na kousky. Na oleji opečeme cibuli a slaninu do křupava. Před…
Plátky masa osolíme posypeme nasekaným rozmarýnem a opeříme. Na pánvi je z obou stran opečeme do hněda na oleji a vyjmeme. Výpek zalijeme červeným vínem a provaříme.…
Zapneme troubu na 160°-170° C spodek/ vršek. Líčka očistíme a nakrájíme na kusy (větší než na guláš). Oloupanou cibuli nasekáme nahrubo, 8 stroužků česneku nakrájíme na…
Rozehřejeme olej, přidáme pokrájená játra a pomalu opečeme ze všech stran. 5 stroužků česneku oloupeme, nakrájíme nadrobno a přidáme k játrům.V teplé vodě rozmícháme…
Kousky králičího masa naložíme do oleje a bylinek. Na oleji ze sušených rajčat osmahneme nakrájenou cibulku a posekaný česnek, přidáme pokrájená sušená rajčata a rajčata…
Zapečené brambory mají mnoho způsobů přípravy. V tomto receptu brambory předvaříme, maso upečeme a poté je společně naskládáme do zapékací mísy. Doplníme je rajčatovou…
Kuřecí maso má spoustu rozličných využití. Čistě masové špízy budou díky marinování křehké, šťavnaté a krásně voní po tymiánu. Nejlépe si je vychutnáte s jogurtovým…
Na oleji osmažím očištěné a nakrájené krůtí biskupy do zlatova. Přidám cibuli. Společně osmahnu a přidám mešní víno (pokud mešní nemám, přidám jakékoliv červené)…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno 30. 4. 2024 16:58
Co měl na vánočním stole prezident Masaryk? Kapra nahradil candát, následoval bažant a nechybělo ani speciální cukroví
Kyselé okurky milovala už egyptská královna Kleopatra. Jak připravit ty legendární Milotické?
Oblíbené omáčky zdravěji: Květáková koprovka nebo speciální rajská vás nadchnou!