Fofr krkovice se smetanovou mrkví
Recept ještě nebyl hodnocenKrkovici nakrojíme po stranách, aby se nám nekroutila. Zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí.V tlakovém hrnci rozpálíme olej a maso na něm z obou stran…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Krkovici nakrojíme po stranách, aby se nám nekroutila. Zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí.V tlakovém hrnci rozpálíme olej a maso na něm z obou stran…
Maso oblaníme a nakrájíme ne větší kousky (asi 5 x 5 cm). Na noc naložíme do oleje spolu s bobkovým listem, jalovcem, novým kořením a celým pepřem. Druhý den koření…
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky cca 1 cm široké. Mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme.Zapékací misku vymažeme máslem.…
V míse prošleháme mouku, cukr a sůl. Pridáme vychlazené máslo nakrájené na kostičky, rozmarýn nasekaný na jemno a žloutky. Znovu prošleháme až vznikne jakoby drobenka.…
Do vlažné vody dejte lžíci mouky a kvasnice. Nechte kvasnice v teple probrat k životu.. Z mouky, kvásku, oleje a soli vypracujte těsto a nechte minimálně hodinu kynout. …
Vepřové kolena omyjeme, nakrojíme podél kosti. Kůži nařízneme na mřížku kvůli lepšímu propečení a kolena se nekroutí. Osolíme a okmínujeme. Vložíme do pekáče, přidáme…
Troubu předehřejeme na 200 ºC. Kuřecí stehna očistíme, omyjeme, papírovou utěrkou otřeme do sucha a osolíme. Mouku smícháme s paprikou a stehna v této směsi obalíme.…
Šťavnaté vepřové kotlety jsou lehce okořeněné a opékané dozlatova, aby si zachovaly svou přirozenou chuť a šťavnatost. Společně se sezónní zeleninou tvoří vyvážený a…
Králičí maso je velmi chutné a jemné. Aby nebylo příliš suché, prošpikujeme ho slaninou, a pro výbornou chuť přidáme česnek a rozmarýn. Maso podáváme s chutnou šťávou…
Králičí maso je velmi chutné a jemné. Aby nebylo příliš suché, prošpikujeme ho slaninou, a pro výbornou chuť přidáme česnek a rozmarýn. Maso podáváme s chutnou šťávou…
Vepřová krkovice je známá svou šťavnatostí a bohatou chutí, což ji činí ideální pro přípravu přírodních plátků. Když k ní přidáte čerstvé bylinky, vznikne jednoduchý,…
Hledáte jednoduchý způsob, jak připravit rybu? Důležité je jemnou chuť ryby jen zvýraznit, ale nepřebít ji příliš výrazným kořením. Stačí použít čerstvé voňavé bylinky a…
Jehněčí kýta připravená v pomalém hrnci zůstane šťavnatá a na talíři se bude rozpadat. Prošpikujte ji kouskem slaniny, přidejte větvičku rozmarýnu a nechte hrnec…
Zapečená dýně s bramborami je lahodné a výživné podzimní jídlo, které kombinuje sladkost dýně s jemně křupavými bramborami. Propečená zelenina v jemné krustě se skvěle…
Šťavnatá vepřová panenka na bylinkách s nasládlým batátovým pyré a růžičkami brokolice potěší nejen vaše oko, ale i chuťové pohárky. Pokud chcete trochu odlehčit…
Sváteční jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem je krásně šťavnatá a úžasně voní. Pokud chcete rodinu ohromit nějakou specialitou, určitě vyzkoušejte tento recept. Je…
Zapečené těstoviny s drůbežím masem jsou jednoduchým a rychlým jídlem pro všední den. Kuřecí maso můžeme obměnit za vepřové maso, uzeninu, nebo zeleninu - pokaždé…
Tradiční velikonoční nádivka by měla být podle tradic prvním jídlem po čtyřicetidenním půstu, proto má být vydatná a sytá. Několik druhů masa nakrájeného na kostičky,…
Zapečený balkánský sýr se zeleninou je skvělý, lehký a chutný pokrm plný středomořských vůní. Kombinace šťavnatých paprik, rajčat a oliv s aromatickými bylinkami, jako…
Pečená dýně s mrkví je jednoduché a voňavé jídlo, které vynikne svou sladkostí a lehce nasládlou chutí. Kombinace rozmarýnu a hrubozrnné soli dodá zelenině výraznou chuť…
Šťavnatá vepřová krkovice pomalu pečená s cibulí, česnekem a voňavými bylinkami je klasika české kuchyně. Hodí se ke špenátu a domácím nokům, takže vznikne vydatný a…
Pokud máte rádi zeleninové přílohy, vyzkoušejte toto spojení surovin. Plátky zemité červené řepy prokládané svěžím a lehce štiplavým pórkem doplňuje jemná zálivka ze…
Jemné maso sivena si zaslouží šetrnou úpravu, proto ho připravíme pošírováním v páře. Rybu servírujeme s máslovou omáčkou beurre blanc a dozlatova vypečenými bramborami…
Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme nahrubo nastrúhanú cuketu, osolíme, pridáme bazalku a rozmarín a osolíme. Podusíme cca 3 min. Dochutíme prelisovaným…