Vlámská karbonáda
Recept ještě nebyl hodnocenNakrájíme slaninu na plátky zhruba 4 mm silné a aby byly cca 15 cm dlouhé. Překrojíme je napůl, takže budeme mít 12 kousků slaniny.Maso nakrájíme na kostky zhruba 3-4…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nakrájíme slaninu na plátky zhruba 4 mm silné a aby byly cca 15 cm dlouhé. Překrojíme je napůl, takže budeme mít 12 kousků slaniny.Maso nakrájíme na kostky zhruba 3-4…
Nakrájíme slaninu na plátky zhruba 4 mm silné a aby byly cca 15 cm dlouhé. Překrojíme je napůl, takže budeme mít 12 kousků slaniny.Maso nakrájíme na kostky zhruba 3-4…
Očištěné maso nakrájíme na 3 plátky, naklepeme a po obvodu několikrát nařízneme, aby se nekroutilo. Maso osolíme, opepříme a prudce opečeme v pánvi na sádle (kdo chce dá…
Za pomoci šunkovaru si můžete připravit výtečnou dušenou krkovici, která bude krásně šťavnatá, provoněná jalovcem, pepřem a rozmarýnem. Trpělivost při časově náročnější…
Hledáte inspiraci co připravit k nedělnímu obědu? Recept na vepřovou pečeni, plněnou šunkou a sýrem, s dijonskou hořčicí určitě přijde vhod. Šťavnaté maso perfektně…
Flank steak je výborný kus masa s výraznou chutí a po správné úpravě je krásně šťavnatý. Před grilováním ho krátce marinujeme v jednoduché rozmarýnové marinádě. Podáváme…
Nedělní či sváteční oběd si žádá opravdovou pochoutku. Tou se může stát lahodná vepřová krkovice, která je pečená na červeném zelí. O dochucení se postará nejen víno,…
Pečená zelenina s bylinkami je jednoduchý, ale vynikající pokrm, který osloví svou svěžestí a chutí. Různé druhy zeleniny pečené do zlatova, doplněné o voňavé bylinky,…
Sumeček africký má jemnou chuť a při správné přípravě chutná skvěle. Pečeme ho spolu s čerstvým rozmarýnem a česnekem, díky tomu získá skvělou chuť i vůni. K té dobře…
Jehněčí kýta připravená v pomalém hrnci zůstane šťavnatá a na talíři se bude rozpadat. Prošpikujte ji kouskem slaniny, přidejte větvičku rozmarýnu a nechte hrnec…
Zapečená dýně s bramborami je lahodné a výživné podzimní jídlo, které kombinuje sladkost dýně s jemně křupavými bramborami. Propečená zelenina v jemné krustě se skvěle…
Díky parnímu hrnci můžeme vařit jednoduše a zdravě a jídlo si tak uchová více vitamínů. Kapří maso provoněné čerstvými bylinkami a pestrá zeleninová směs z parního hrnce…
O hlívě ústřičné se říká, že je královnou mezi houbami. Obsahuje totiž spoustu zdraví prospěšných látek. Z hlívy můžete připravit paštiku na chlebíčky, která příjemně…
Masová nádivka bude určitě vítaným zpestřením sváteční velikonoční tabule. Lze ji připravit i dopředu a chutná jak teplá tak studená. Pokud ji dobře okořeníte a zapečete…
Jehněčí maso neodmyslitelně patří k velikonočnímu stolu, ale v dnešní době si jej můžeme dopřát po celý rok. Tato delikatesa si zaslouží pozornost a péči – jemné…
Lahodná kančí plec na švestkách je syté a chuťově výrazné jídlo, kterým potěšíte zejména muže. Příprava se může zdát složitá, ale není tomu tak. Nenechte se odradit ani…
Základem výborného jehněčího masa je dobré koření a marinování. Chuť jehněčího masa velice skvěle vynikne, když jej připravíte za pomocí pomalého hrnce. Kýtu podáváme s…
Focacciu připravujeme tradičně z kynutého těsta. To můžeme předchystat dopředu a nechat jej kynout v chladu až dva dny. Poté jej už jen vytáhneme na do požadovaného…
Jemné rybí maso chutná skvěle při jednoduché úpravě bez velkého množství koření. Stačí ho zapéct v troubě s bílým vínem a citronovou šťávou, abychom podtrhli jeho chuť.…
Léto je ideální čas na jednoduché a rychlé recepty, které vás nezdrží u plotny. Tento grilovaný losos s bramborami a rajčetem zvládnete připravit snadno a rychle – vše…
Nakládaný česnek je delikatesa, která si zachová jemnou chuť a příjemnou pikantnost. Ve spojení s bylinkami a chilli získá výraznou vůni a skvěle se hodí k masu, do…
Pečená dýně s mrkví je jednoduché a voňavé jídlo, které vynikne svou sladkostí a lehce nasládlou chutí. Kombinace rozmarýnu a hrubozrnné soli dodá zelenině výraznou chuť…
Zlatavě upečená kachna s nádivkou ze sladkých švestek a šťavnatých jablek provoní celou kuchyni a promění oběd ve slavnostní událost. Tradiční kombinace chutí, která…
Lahodná zeleninová příloha s vůní másla a rozmarýnu, to jsou dušené brambory s mrkví. Perfektně doplní pečené maso i rybu v libovolné úpravě. Vykouzlete za pár korun…