Telecí pečeně z pomalého hrnce
Recept ještě nebyl hodnocenMaso si předem naložíme. Osolíme, opepříme a pomažeme hořčicí. Zalijeme olejem a přidáme promáčknuté stroužky česneku a na čtvrtinky pokrájenou cibuli. Necháme aspoň do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso si předem naložíme. Osolíme, opepříme a pomažeme hořčicí. Zalijeme olejem a přidáme promáčknuté stroužky česneku a na čtvrtinky pokrájenou cibuli. Necháme aspoň do…
Kohout na víně v pomalém hrnci je snadné a výborné jídlo s opravdu lahodnou omáčkou. Pomalý hrnec je skvělý pomocník, který šetří čas a dokáže i z tužšího masa vytvořit…
Tenoučké plátky lahodného hovězího masa servírované na salátovém lůžku. Tak většinou podáváme carpaccio. Nejprve jej však musíme nechat v lednici naležet s kořením a pak…
Jemná a lahodná vepřová panenka patří mezi nejoblíbenější vepřové maso. Nejprve ji marinujeme v bylinkové marinádě, poté zprudka opečeme a na závěr dopékáme v troubě.…
Letní večery přímo vybízejí ke grilování. Vyzkoušejte šťavnaté kuřecí špízy s cuketou, slaninou a marinádou ze sladkého pomeranče, česneku a čerstvého rozmarýnu. Mají…
Nové brambory jsou první sklizní na konci jara. Jsou plné vitaminu C a mají méně škrobu. Jsou vhodné na pečení, proto si z nich můžeme připravit tento skvělý pokrm.…
Dýni očistíme od semínek a nastrouháme i se slupkou.Přidáme mouku, sůl, pepř, vejce, prolisovaný česnek, trošku rozmarýnu, jarní cibulky nasekané nadrobno a vše dobře…
Metodou sous-vide můžeme nachystat maso, které získá chuť a zachová si šťavnatost. Připravit porce můžeme i pár dní předem a mít tak základ pro luxusní oběd, či…
Naporcujeme, omyjeme a osušíme kuře, osolíme, opepříme a pokapeme olejem, necháme 20 minut marinovat.Omyjeme, nakrájíme brambory a propláchneme ve studené vodě (vyplaví…
Nakrájíme si cibuli na proužky, česnek na plátky a polovinu dáme na dno pekáčku. Pak si prosolíme stehno, dáme ho na cibuli s česnekem a posypeme zbytkem cibule s…
Bažanta opláchneme, spaříme vroucí vodou na povrchu i uvnitř. Necháme okapat, pak bažanta nasolíme. Dovnitř vložíme rozmarýn. Plátky slaniny položíme na prsa a…
Líčka omyjeme, osušíme, osolíme a lehce obalíme v mouce. Na rozpáleném oleji restujeme cibuli nakrájenou na kostičky, jakmile začne chytat barvu, přidáme maso a z obou…
Černou rýži propláchneme a dáme vařit podle návodu. Moje se vařila v 1¾ násobku vody asi 35 minut. Mezitím si oloupeme batát a nakrájíme ho na kousky. Batát poté…
Nejprve si necháme povolit máslo. Odřízneme 2 cm zelené části cibulky a 2 slabé plátky z bílé části. Bylinky nasekáme nadrobno a společně s částí cibulky rozetřeme v…
Všechno kromě zakysané smetany a hladké mouky dáme do PH pomalit, dolů nakrájenou cibuli, na ní osolené celé maso, dále na nudličky nakrájenou slaninu, masáky na kousky…
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, nakrájíme a přes potravinářskou folii naklepeme. Vejce vyklepneme do misky dáme špetku soli, prášek do pečiva, červenou uzenou papriku a…
Krůtí prso nakrájíme na stejně velké díly (nugety, proužky). V rozpuštěném teplém másle rozmícháme 2 polévkové lžíce směsi koření, hrubozrnné soli a maso tím polijeme a…
Na panvici rozpálime olivový olej, pridáme k nemu mäso. Niekoľko minút miešame, kým sa nezatiahne a zmení farbu na hnedú Pridáme nastrúhanú mrkvu a cibuľu, cesnak, zase…
V hrnci vhodném i do trouby orestujeme krky na sádle, aby se zatáhly a zabarvily. Pokud restujeme na pánvi, přesuneme orestované krky i s výpekem do pekáče. Zasypeme…
Sůl, pepř a bylinky smícháme. Rybu omyjeme a z jedné strany posypeme smíchanými bylinkami.V pánvičce rozehřejeme olivový olej a na mírném plameni na něm hejka opečeme z…
Batáty propícháme vidličkou a dáme péct do trouby na plech vyložený pečícím papírem asi na 40 min na 180°C. Necháme vychladnout.Cibulku zpěníme na másle, přidáme…
Nivu nastrouháme, přidáme rozdrobené droždí, prolisovaný česnek, rozmarýn a kopr nebo provensálské koření či majoránku. Do směsi vlijeme mírně osolená vejce, která jsme…
Troubu předehřejte na 210 ⁰C. Kuřecí stehna pokapejte citronovou šťávou, osolte a vložte do pekáčku. Nakrájejte cibuli na klínky a vrstvy rozdělte. Česnek nakrájejte…
Do osolené vroucí vody dáme koření, opláchnuté jazyky (vody dáme do ¾ jazyků) a slabým varem vaříme cca 20 minut. Poté jazyky ochladíme, oloupeme a nakrájíme na silnější…