Vepřová krkovice dušená v šunkovaru
Recept ještě nebyl hodnocenZa pomoci šunkovaru si můžete připravit výtečnou dušenou krkovici, která bude krásně šťavnatá, provoněná jalovcem, pepřem a rozmarýnem. Trpělivost při časově náročnější…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Za pomoci šunkovaru si můžete připravit výtečnou dušenou krkovici, která bude krásně šťavnatá, provoněná jalovcem, pepřem a rozmarýnem. Trpělivost při časově náročnější…
O hlívě ústřičné se říká, že je královnou mezi houbami. Obsahuje totiž spoustu zdraví prospěšných látek. Z hlívy můžete připravit paštiku na chlebíčky, která příjemně…
Bramborové krokety dotažené k dokonalosti. Nejsou to obyčejné krokety, mají v sobě něco navíc. Tím je křupavá vypečená slaninka, která je zamíchaná do bramborového těsta…
Plněná vepřová kotleta na talíři vypadá skvěle a díky slanině zůstane krásně šťavnatá. S přílohou z pečené zeleniny poskytne tělu potřebné živiny a zasytí na dlouhou…
Plátky vepřové krkovice naložené v zajímavé marinádě s "divokým kořením" a podušené doměkka udělají radost na talíři. Přidejte vhodnou přílohu, trochu zeleninového…
Hledáte pochoutku na rodinnou oslavu, Silvestra, nebo jen tak na chuť k pivu? Vyzkoušejte si vyrobit nakládaný hermelín. Je to velmi snadné a zvládne to úplně každý.…
Králík má lahodné maso s vysokou nutriční hodnotou. Připravte ze stehen skvělé závitky. Maso bude dobře ochucené náplní závitků. Výborná příloha v podobě kyprých…
Plátky rybího filé zakápnuté citronem, upečené se zeleninou a voňavé po rozmarýnu. Jemné a lehké jídlo, které můžete podávat samotné nebo s vařeným bramborem. Stačí…
Jehněčí pečeně v bylinkách s vinnou omáčkou a bramborovým pyré uspokojí i velmi náročné hosty, ale zvládnout se dá snadno. Podstatné jsou kvalitní suroviny! K…
Příprava kuřecích prsou na grilu je velmi snadná a rychlá. Pokud je předem pár hodin necháme marinovat, získáme z nich maximum chuti. Stačí k tomu jen čerstvé bylinky a…
Voňavá krkovička dušená se sušenými rajčaty a hráškem je nenáročné jídlo, které překvapí svou lahodnou a plnou chutí. Opečené plátky masa zůstanou šťavnaté, rajčata jim…
Pečená dýně s mrkví je jednoduché a voňavé jídlo, které vynikne svou sladkostí a lehce nasládlou chutí. Kombinace rozmarýnu a hrubozrnné soli dodá zelenině výraznou chuť…
Metodou sous-vide můžeme nachystat maso, které získá chuť a zachová si šťavnatost. Připravit porce můžeme i pár dní předem a mít tak základ pro luxusní oběd, či…
Jehněčí maso je luxusním zpestřením jídelníčku, ale musíte ho umět připravit. Zkuste například plněný bok podle osvědčeného receptu. Uvidíte, že se nikdo z vašich…
Maso nakrájíme na plátky a po okrajích nařízneme. Osolíme, opepříme a protáhneme hladkou moukou.Slaninu nakrájíme na větší kostky a asi 5 minut ji opékáme v kastrolu.…
Zkuste rychlé a lehké jídlo, které připravíte ze sezónní zeleniny a koupených gnoccchi. Pečlivé dochucení a příprava obohacená o podlévání vínem a smetanou udělá i z…
Pečená zelenina se sýrem halloumi má lehce středomořský nádech – voní česnekem, čerstvými bylinkami a zužitkujete v ní spoustu letní úrody. Je to chutný způsob, jak tělu…
Losos zapečený se zeleninou a bylinkami je dokonalé lehké jídlo. Voní citronem, je křehký, šťavnatý a s opečenými bramborami tvoří chutný a snadný pokrm. Patříte-li mezi…
Rychlé a plnohodnotné jídlo, které spojuje gnocchi, šťavnatou vepřovou panenku, lesní hříbky a výraznou sušenou šunku. Vše se krátce opeče, zalije smetanou a zapeče v…
Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky a orestujeme v pekáčku na másle spolu s bobkovým listem a pár kuličkami jalovce. Zbytek jalovce nadrtíme najemno v hmoždíři.Stehna…
Kuřecí špízy získají v bylinkové marinádě svěží vůni a jemnou chuť, která se při opečení krásně rozvine. V kombinaci s grilovaným patizonem vznikne dokonale vyvážený a…
Vločky nasypte do mísy, smíchejte se mletým lněným semínkem, rozmarýnem a solí. Zalijte vodou a promíchejte. Nechte pár minut odležet. Zahustěte moukou.Košíčky vyložte…
Polévka: Brambory očistíme, nakrájíme na větší kostky, dáme do hrnce a zalijeme vývarem. Pak přidáme do hrnce očištěné, nakrájené a oprané houby (sušené předem…
Z prolisovaného česneku, pepře, rozmarýnu a oleje si připravíme marinádu. Z očištěné vepřové panenky si uřízneme 3 plátky o síle 1,5 cm, obalíme v marinádě a necháme 2-3…