Křupavé bramborové spirálky s pikantním dipem
Recept ještě nebyl hodnocenK dobré náladě patří i lákavé ďobání z hostitelem nachystaných talířů. Nemusíte kupovat obligátní chipsy, pokud věnujete čas přípravě kořeněných bramborových spirálek.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
K dobré náladě patří i lákavé ďobání z hostitelem nachystaných talířů. Nemusíte kupovat obligátní chipsy, pokud věnujete čas přípravě kořeněných bramborových spirálek.…
Kolena očistíme a vložíme na cca 45 minut (dle velikosti kolen) vařit do osolené vody s novým kořením, pepřem, bobkovými listy a rozmáčknutým česnekem. Vody nedáváme…
Bůček nakrájíme na porce, kůžičku nařežeme do mřížky, osolíme a opepříme. Můžeme postupovat i opačně, že první uděláme mřížku a pak nakrájíme na porce.Cibuli oloupeme a…
Játra jsou druh masa, ke kterému mnoho lidí chová jisté předsudky. Je to pro jejich jedinečnou, nezaměnitelnou, zvláštní a typickou chuť i konzistenci. Vyzkoušejte tuto…
Nejlepší částí vepřového masa je panenka, která si při správné úpravě zachová svojí šťavnatost. Jednoduše okořeněnou panenku, vonící po rozmarýnu, perfektně doplní…
Omyté brambory (můžeme je i oloupat) rozkrájíme na dílky, povaříme 5 minut v osolené vodě, scedíme a necháme odpařit. Vložíme do mísy, vydatně prokapeme olejem, posypeme…
Játra patří mezi snadno dostupnou surovinu a pokrm minutkové přípravy, u kterého platí, že méně je více. K játrům stačí přidat cibulka, slanina a pórek. Takhle vynikne…
1) Nejdříve si nachystáme 1 litr zeleninového vývaru ( = poměr cca 1 litr vody + 300 g rýže stačí na uvaření měkké rýže); nakrájíme najemno rozmarýn; nastrouháme…
Na oleji osmažím očištěné a nakrájené krůtí biskupy do zlatova. Přidám cibuli. Společně osmahnu a přidám mešní víno (pokud mešní nemám, přidám jakékoliv červené)…
K přípravě tohoto receptu potřebujeme předem marinované pečené lilky, sušená rajčata a aglio olio peperoncino směs. Marinovanou zeleninu nakrájíme na proužky a sýr…
Smícháme sádlo s nadrobno nasekanými bylinkami, hořčicí a utřeným česnekem.Nenaklapené maso na okrajích prořízneme aby se nekroutilo, osolíme a opepříme.Vzniklou…
Omyté brambory uvařte téměř doměkka, rozpulte a půlky vydlabejte (ne úplně na slupku, nechte asi půl cm tenkou vrstvu brambory). Vydlabanou matérii dejte do mísy,…
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, vmícháme hořčici a necháme uležet.Mezitím nakrájíme cibuli a špek nadrobno a vhodíme na rozpálené sádlo, restujeme dozlatova…
Bílý chléb nakrájíme na kostičky a na oleji opečeme do křupava. Necháme zchladnout.Oloupanou okurku nakrájíme na kostičky, na stejně malé kostičky nakrájíme i papriku,…
Maso si předem naložíme. Osolíme, opepříme a pomažeme hořčicí. Zalijeme olejem a přidáme promáčknuté stroužky česneku a na čtvrtinky pokrájenou cibuli. Necháme aspoň do…
Fazole z konzervy propláchneme v cedníku a necháme okapat. V pánvi na rozehřátém oleji lehce osmahneme nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek a rozmarýn a…
Jehněčí kýtu jsem omyl, prolisoval česnek se solí, přidal trochu oleje, tymiánu, rozmarýnu. Rozmíchanou směsí jsem vydatně celou kýtu potřel a uložil na dva dny do…
Troubu jsem zapnula na 150°C (necelých, ukazatel byl lehce před 150). Na talířku jsem rozmíchala nasekaný rozmarýn s hořčicí, solí a pepřem. Do omytého a osušeného…
Postup je opravdu snadný a jednoduchý – všechny suroviny smícháme dohromady a příjemně měkké těsto necháme 25-35 minut odpočinout. Pak ho prohněteme a válečkem…
Na oleji zlehka orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku a nasekaný česnek. Přidáme mix koření, promícháme. Přisypeme pohanku a všechno společně chvíli restujeme. Zalijeme…
Lahodná směs batátu, brambor a dýně hokaido vás překvapí svou nasládlou kořeněnou chutí. Pokrm můžete servírovat samostatně nebo jako přílohu, nejlépe k bílému masu nebo…
Hovězí líčka očistíme a nakrájíme na porce. Očištěnou cibuli nakrájíme na kostky, česnek na plátky, mrkev a petržel na půlkolečka, celer na kostky, špek také na kostky.…
Štiku zbavíme páteře, z obou stran osolíme. Vnitřek pokapeme citronovou šťávou, okmínujeme, opepříme a posypeme trochou česneku a tymiánem. Dovnitř vložíme jednu snítku…
Paštika patří mezi oblíbené produkty naší kuchyně. Kdo neholduje těm masovým, může si připravit její výživnou a veganskou verzi. Základem je opečená hlíva s česnekem a…