Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Moje koblihy

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Náročný

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 795 kJ /
2 341 kcal
Bílkoviny55,83 g
Tuky88,09 g
Vláknina10,68 g
Cholesterol 845 mg
Sodík 131 mg
Sůl0,35 g
Sacharidy284,24 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uděláme kvásek z vlahého mléka, poloviny cukru a droždí. Necháme asi 15 minut vykynout. Do mísy prosejeme mouku, přidáme smetanu, žloutky, máslo a zbytek surovin. Krok 2: Zpracujeme hladké a nelepivé těsto. Necháme v teple pod utěrkou vykynout. Mezitím smícháme a dochutíme povidla. Krok 3: Po vykynutí odebíráme přibližně stejné kousky, které prsty roztlačíme. Na každý kousek dáme povidla a těsto zabalíme do koblihy. Ukládáme spojem dolů. Necháme ještě 15 minut kynout Krok 4: V kastrolu rozehřejeme vyšší vrstvu oleje a koblihy smažíme horní stranou dolů a pozvolna z obou stran. Nejprve přikryté poklicí a po otočení už bez. Odkládáme na papírovou utěrku okapat přebytečný tuk.

TIP: Koblihy ve tvaru dýně

Zveřejněno 1. 1. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moje koblihy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vKvn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Moje koblihy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vKvn

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Krásné. Dokud byly doma děti dělávala jsem je často. :-K

Suroviny:
mouka polohrubá, mouka hladká, droždí, smetana ke šlehání, mléko, žloutek, máslo, rum, cukr, šťáva citronová, citron, sůl, povidla švestková, cukr vanilkový, rum, skořice, olej

Přidat fotografie receptu