Svíčková z kuřecích prsou
Recept ještě nebyl hodnocenMäso umyjeme a odložime.Na panvici osmažime nakrájanú cibuľu, pridáme zeleninu, bobkový list, korenie a dusíme.Potom pridáme kuracie prsia (necháme vcelku), podlejeme …
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 149 kJ / 36 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,00 g |
Tuky | 0,20 g |
– nasycené | 0,04 g |
– nenasycené | 0,14 g |
–– mononenasycené | 0,02 g |
–– polynenasycené | 0,12 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 2,90 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 80 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 6,00 g |
– cukry | 4,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Mäso umyjeme a odložime.Na panvici osmažime nakrájanú cibuľu, pridáme zeleninu, bobkový list, korenie a dusíme.Potom pridáme kuracie prsia (necháme vcelku), podlejeme …
1/Nejdrive si dame varit kureci skelet ze zeleninou. 2/Mezitim si vytvorime male knedlicky z jatrove pastiky, do ktere pridame trochu pepre, cesneku, strouhanku…
Svíčková patří mezi nejoblíbenější pokrmy u nás. Tradičně se vaří mezi vánočními svátky, kdy se schází rodiny a pořádají společný oběd. Vyzkoušejte variantu z krůtího…
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Dáme do hrnce spolu s bujónem, kořením a napůl rozkrojeným česnekem. Podlijeme vodou a necháme vše vařit.Jakmile jsou brambory z…
Králíka očistíme, odblaníme, naporcujeme a pěkně prošpikujeme. Ocet, pokrájenou cibuli, koření a zeleninu s kořením pod svíčkovou dáme do hrnce a povaříme asi 8 minut a…
Hovězí játra nakrájíme na plátky, naklepeme a opepříme. Nesolíme!Na oleji orestujeme kořenovou zeleninu. Buď mraženou, nebo čerstvou (mrkev, celer, petržel).Přidáme…
Ledvinky očistíme od kanálků.Na másle necháme zpěnit cibuli, přidáme sterilovanou zeleninu, prohřejeme, pak vložíme opláchnuté vnitřnosti. Osolíme, vložíme koření dané v…
Obě masa zalijeme vodou, osolíme, přidáme pepř, bobkový list, nové koření. Vaříme vepřové maso hodinu a půl, hovězí klidně i 3 hodiny. Vývar scedíme.V hrnci orestujeme…
Zeleninu rozsekáme v robotu na malé kousky a dáme osmahnout na sádle. Brambory nastrouháme na velkém struhadle nebo také v robotu, propláchneme vodou, přidáme k zelenině…
Červená čočka je výživově velmi bohatá surovina, která by neměla chybět v našem jídelníčku. Je snadno stravitelná a můžete z ní vykouzlit lahodný bezmasý pokrm. Červená…
Nakrájíme si jarní a červenou cibulku na malé kostičky, osmahneme na sádle. Když cibulka zesklovatí, přidáme směs na svíčkovou.Nakrájíme kuřecí maso na kostičky /…
Maso naklepat, osolit, opepřit. Pekáček vymazat máslem, kápnout trochu oleje, naskládat plátky masa, přidat cibuli, podlít vodou a dát péct. Když plátky začnou chytat…
Osmahneme téměř dozlatova cibuli nakrájenou na kostky, přidáme mleté maso, okořeníme solí a pepřem a za stálého míchání osmahneme. Mělo by zůstat v malých kouscích.…
Kuřecí řízky prošpikujte a mírně osolte. Dejte do mísy, obložte zeleninou, bobkovým listem, posypte kořením na zvěřinu, přidejte pár kuliček nového koření a zalijte…
Do vody ve velkém hrnci si dáme vařit maso, osolíme a vaříme, dokud není maso měkké, první vyndáme kuřecí, pak vepřové a nakonec hovězí. Do vývaru dáme nakrájené zelí,…
Maso nechame zatahnout na olji, osolíme, opepříme. Maso výjmeme. Do výpeku dáme orestovat angl. slaninu s cibulkou. Přidáme mraženou směs pod svíčkovo, nastrouhanou…
Na masle si zpenime nakrajenou jarni cibulku a na ni podusime zampiony, pak pridame dusit na chvilinku i rajcatka s paprikami, nakrajene na prouzky a nakonec pak…
Hlívu nakrájíme na kousky. Rozškvaříme pokrájenou slaninu, přidáme máslo a na něm zpěníme nakrájenou cibuli.Přidáme hlívu, sterilovanou zeleninu i s nálevem, koření …
Vykuchané, kuchyňsky upravené pstruhy, omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a pokapame citronem, nebo limetkou, opepříme, osolíme a zevniř potřeme zeleninovým základem. …
Do tlakového hrnce nalijeme trochu oleje a přidáme cibuli nakrájenou na jemno a maso. Krátce restujeme. Poté přidáme mrkev nakrájenou na kolečka, mraženou zeleninu,…
Kuřecí kousky promícháme s kořením a usmažíme do zlatova. Použila jsem fritovací hrnec. Do hrnce nalijeme olej a necháme orestovat nakrájenou cibuli. Přidáme…
Droby a skelet vaříme v dostatečném množství vody spolu s kořením a solí minimálně 2 hodiny, aby vývar byl silný.Pak scedíme, obereme maso ze skeletu, nakrájíme na porce…
Maso nakrájíme na 2 plátky, osolíme, opepříme.V hrnci na sucho osmahneme zeleninu a přidáme plátky. Orestujeme i maso z obou stran. Přidáme vodu tak aby bylo maso jen…
Uvarime si krupky nebo kroupy ve vode se soli a slijeme je. Mezitim si uvarime zebra nebo jen kosti a do vyvaru dame varit na kosticky nakrajene brambory. Pak pridame…