Jemný salát
Recept ještě nebyl hodnocenZeleninových salátů není nikdy dost. Připravit ho s jemnou hořčičnou zálivkou je otázka několika minut. Může posloužit jako skvělá příloha ke grilovanému masu nebo jako…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zeleninových salátů není nikdy dost. Připravit ho s jemnou hořčičnou zálivkou je otázka několika minut. Může posloužit jako skvělá příloha ke grilovanému masu nebo jako…
Plátky tresky očistíme, osušíme, z obou stran osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme v hladké mouce.Na rozpáleném oleji jemně opražíme mandle. Dáme…
Mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, sůl, pepř, tymián, prolisovaný česnek, nadrobno nastrouhanou cibulku a polentu. Vše dobře promícháme.Přisypeme hrášek, který do…
Slaninu nakrájame na malé kocôčky a vyškvaríme.Pridáme na tenšie kolieska narezané cibuľky (vňať aj bielu časť) a stonky zeleru. Osolíme, okoreníme čiernym korením a…
Všechnu kořenovou zeleninu a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Potom dáme do hrnce ghí (máslo), které necháme rozpustit. Na rozpuštěné máslo dáme cibuli a do…
Maso nakrájíme na plátky a naklepeme.Osolíme, opepříme a přidáme všechno koření.Vše smícháme a přilijeme trochu oleje.Maso necháme 30 minut naložené v lednici.Mezitím…
Rybí hlavy povaříme v osolené vodě (moc nesolíme, chuť rybího masa lze velmi snadno „přebít“ kořením a solí) zhruba 30 minut. Poté je vyndáme z hrnce, vývar přecedíme…
Korpus: Máslo pokojové teploty vyšleháme s oběma cukry. Jedno po druhém zašleháme i vejce. Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosejeme přes sítko do ušlehané směsi.…
Kedlubna patří mezi zeleninu s širokým využitím. Je skvělá za studena i v teplých pokrmech. Tento recept vám ukáže, jak z kedlubny a cukety připravit lahodnou omáčku. S…
Cibule rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Pokud je cibule moc ostrá, spaříme ji horkou vodou.Suroviny na zálivku v misce dobře promícháme a vlijeme na cibuli. Promícháme a…
Květák rozebereme na růžičky, vložíme do sáčku, přidáme olej a pořádně protřepeme, aby se květák obalil olejem. Pekáček po dně posypeme jemně solí, poklademe květákem a…
Do olejem vytřeného pekáčku vložíme cibuli nakrájenou na půlkolečka.Přidáme oloupané brambory nakrájené na půlkolečka, každou vrstvu osolíme, opepříme a pokmínujeme.…
Polenta je kukuřičná kaše, která je se běžně připravuje v zemích jihovýchodní Evropy. Připravuje se jako příloha k dušeným jídlům, ale skvěle chutná i s pečenou…
Nakrájanú fazuľku v troche osolenej vody podusíme asi 10 minút. Zvyšok vody scedíme a necháme vychladnúť.Všetku zeleninu nakrájame na malé kocky a spolu s fazuľkami…
Mouku smícháme se sodou, solí a práškem do pečiva. Přidáme vajíčka, olej a jogurt (může být i kefír).Vypracujeme hladké, nelepivé těsto, které dáme odpočinout asi na…
Do hrnku nalijeme mléko a vodu. Přidáváme mouku, vejce, olej a sůl. Dobře vymícháme metličkou.Těsto dáme alespoň na půl hodiny do lednice.Vyndáme a naběračkou dáváme na…
Tato jemná sladkokyselá omáčka chutná skvěle s vařeným masem i vejci. Připravíme ji z máslové jíšky, kterou zředíme mlékem a dochutíme čerstvým libečkem, pažitkou a…
Maso nakrájíme na nudličky. Šalotky a česnek oloupeme. Šalotky rozpůlíme a nakrájíme na tenké klínky. Stroužky česneku nakrájíme na plátky.V hluboké pánvi nebo kastrolu…
4 hrnky vymažeme tukem, vložíme do nich pruh pečícího papíru. Mléko ohřejeme, aby bylo vlahé.Kvasnice rozetřeme s cukrem na kašičku. Přidáme 50 ml mléka, 1 lžíci mouky,…
Sterilizovanú kapiu nakrájame na malé kocky.Premiešame kapiu, jogurt, lístky oregana a pretlak a rozdelíme na 2 taniere.Navrch rozložíme na štvrtiny narezané uvarené…
Rybacie filety osolíme a posypemne mletou rascou.Pekáč vymažeme a dáme doň zemiaky nakrájané na kolieska asi 5 mm hrubé. Osolíme, posypeme mletou rascou.Na zemiaky…
Špagety uvaříme do měkka.Mezitím osmahneme na trošce oleje nakrájenou cibuli, pokrájené žampiony, šunku nakrájenou na kostičky a pórek.Až bude směs hezky osmažená,…
Na pánvi rozpustíme máslo. Přidáme malé hlavičky žampionů. Větší hlavičky překrojíme na polovinu. Nikdy neloupeme.Na závěr přidáme víno, osolíme, opepříme. Šťava musí…
V hrnci necháme na másle zpěnit najemno nasekanou cibuli.Do hrnce přidáme kuřecí maso s kořením (ve vajíčku na čaj) a zalijeme vývarem nebo vodou. Přidáme na kostky…