Dort s gerberami
Recept ještě nebyl hodnocenPiškotové korpusy: Bílky ušleháme do tuha, zašleháme cukr, esenci, sůl a následně jeden žloutek po druhém, potom olej po lžících. Nakonec opatrně zlehka mouku s práškem…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Piškotové korpusy: Bílky ušleháme do tuha, zašleháme cukr, esenci, sůl a následně jeden žloutek po druhém, potom olej po lžících. Nakonec opatrně zlehka mouku s práškem…
Piškotové korpusy: Bílky ušleháme do tuha, zašleháme cukr, esenci, sůl a následně jeden žloutek po druhém, potom olej po lžících. Nakonec opatrně zlehka mouku s práškem…
Nejprve si rozehřejeme troubu na 200°C. Cuketu oloupeme a rozkrojíme a vydlabeme vnitřek. Ten pokrájíme a dáme do misky, přidáme na kousky nakrájenou nivu, hermelín,…
Kuřecí porce osolíme a opepříme, do misky dáme bobkové listy, rozmarýn a zalijeme vínem, přidáme kuře a necháme marinovat tak 30 minut.Poté kuřecí kousky vyndáme z…
Na sádle opečeme špek a cibuli, když cibule zezlátne, přidáme mrkev a celer a opékáme asi pět minut. Pak zalijeme vývarem, přidáme bobkový list, mletý kmín, nové koření,…
Kysané zelí s rýží a restovanou zeleninou tvoří zajímavý a chuťově bohatý pokrm, který zasytí i větší počet strávníků. Jogurt zjemní chutě a díky cuketě a lilku je rýže…
Králíka prošpikujeme slaninou, osolíme, posypeme zázvorem. Do pekáče nalijeme trošinku oleje a dáme na ně králíka. Troubu předehřejeme na maximum a vložíme do ní pekáč s…
Do pekáčku poklademe na dno na špaličky pokrájené slaniny, na kterou vložíme kostky omytých brambor, vše osolíme a okmínujeme. Na brambory nandáme kysané zelí i s částí…
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, rozředíme ji vývarem, přidáme cizrnu i s nálevem / pár kousků si můžeme dát stranou na ozdobu / a vaříme 20 minut.Necháme…
Cestoviny uvaríme v slanej vode, scedíme a necháme odkvapkať. Na uleji opražíme krátko na polkolieska narezanú cibuľu, pridáme na kocky narezané paradajky, osolíme,…
Vypracujeme těsto z uvedených ingrediencí (nejlépe v DP) a necháme vykynout. Nivu nahrubo nastrouháme. Těsto rozdělíme na 8 dílků, z každého utvoříme bochánek a ten…
Do hrnce dáme na čtvrtky nakrájenou cibuli a bramboru, přidáme všechny ostatní suroviny a zalijeme horkou vodou. Vaříme přibližně 20minut. Pokud budeme vařit v papiňáku,…
Kuře na švestkách je skvělou kombinací šťavnatého masa a sladkokyselé chuti ovoce. Díky koření a pomalému pečení získá pokrm bohatou vůni i jemně nasládlý tón, který se…
Do kastrolu dáme zesklovatět slaninu pokrájenou na kostičky, přidáme sádlo, pokrájenou cibuli a necháme ji zpěnit. Vložíme líčka a zprudka je orestujeme. Maso osolíme,…
Do kastrolu dáme zesklovatět slaninu pokrájenou na kostičky, přidáme sádlo, pokrájenou cibuli a necháme ji zpěnit. Vložíme líčka a zprudka je orestujeme. Maso osolíme,…
Vepřové srdce ve smetanové houbové omáčce je pochoutkou pro milovníky vnitřností. Okořeněné špetkou zázvoru a římským kmínem dostává zase trochu jiný rozměr. Na jemném…
Lahodné řezy, které vypadají jako z cukrárny, ale zvládnete je připravit i doma. Piškot, tvarohový krém, ostružiny a želé – čtyři vrstvy, které drží pohromadě bez námahy…
Zeleninu pokrájíme na kostičky, cibuli najemno, mangold na proužky. Na másle zpěníme cibuli, přidáme veškerou zeleninu kromě mangoldu, orestujeme, okořeníme a zalijeme…
Kuskus, mouku, mandle, lněná semínka a sůl smícháme v míse. V menší misce smícháme olej s javorovým sirupem a mandlovým extraktem. Vlijeme do suché směsi a mícháme,…
Z posolených bielkov ušľaháme tuhý sneh a postupne doňho zašľaháme cukor. Vareškou opatrne do snehu vmiešame preosiatu múku s kypriacim práškom, roztopené vlažné maslo,…
Krůtí stehna omyjeme a nasolíme a na pánvičce krátce opečeme z obou stran na másle dozlatova. Mezitím si připravíme omáčku na jejíž základ použijeme nadrobno nakrájenou…
Rychlý a chutný domácí kečup připravený v papiňáku vás překvapí svou jednoduchostí a intenzivní chutí. Tento kečup, plný čerstvých rajčat a voňavého koření, je skvělou…
Paradajky a tekvicu narežeme na malé kocky. Narezanú cibuľu opražíme na troche oleja, pridáme mletú papriku a polovicu narezaných paradajok, zalejeme vodou, osolíme,…
Paradajky a tekvicu narežeme na malé kocky. Narezanú cibuľu opražíme na troche oleja, pridáme mletú papriku a polovicu narezaných paradajok, zalejeme vodou, osolíme,…