Brambory zapečené s kysaným zelím
Recept ještě nebyl hodnocenTento pokrm spojuje jemnou chuť brambor s výraznou kyselostí zelí, doplněnou o uzené maso a smetanu, což vytváří sytou chuťovou kombinaci. Ideální volba pro milovníky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 092 kJ / 261 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 30,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 30,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 15,00 g |
| – nasycené | 10,50 g |
| – nenasycené | 4,50 g |
| –– mononenasycené | 4,00 g |
| –– polynenasycené | 0,50 g |
| ––– omega 3 | 0,15 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 60 mg |
| Sodík | 800 mg |
| Sůl | 2,00 g |
| Sacharidy | 1,50 g |
| – cukry | 1,50 g |
| ––– laktóza | 1,50 g |
Tento pokrm spojuje jemnou chuť brambor s výraznou kyselostí zelí, doplněnou o uzené maso a smetanu, což vytváří sytou chuťovou kombinaci. Ideální volba pro milovníky…
Sladké koláče zná každý, co takhle ale vyzkoušet jejich slanou verzi? Tyto kynuté koláčky se sýrovým krémem a náplní z anglické slaniny, šunky a uzeného eidamu vás…
Máte chuť na slaný koláč podobný pizze a máte doma listové těsto? Máte z poloviny vyhráno. Těsto rozbalte na plech, uvařte chutnou omáčku, kterou těsto potřete. Pak…
Dršťky nakrájíme na proužky přibližně stejné velikosti. Po obou stranách je osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem.Z uvedených surovin v míse umícháme…
Sýry nakrájíme na drobno, šunku také na malé kousky, právě tak nať z cibulky. Ostatní suroviny dáme do misky a dobře vyšleháme ručním šlehačem. Přidáme nakrájené…
Vychutnejte si sváteční oběd z vepřového masa a skvělé omáčky. Každá kapsa skrývá vnitřek plný lahodné masové směsi doplněné o šťavnaté žampiony. Jako přílohu můžete…
Tento barevný salát vypadá krásně na pohled a potěší vás i svou chutí. Salát z křupavých ředkviček, papriky a sýra přelijete smetanou ochucenou hořčicí a posypete…
Tyčinky, šunku a sýr nastrouháme na slzičkovém struhadle, česnek na jemno, nebo vše pomeleme. Vejce rozšleháme se solí, pepřem, škrobem a vlijeme do strouhané směsi.…
Kuřecí stehna rozkrojíme na tenčí plátky, které osolíme, opepříme, posypeme pálivou paprikou a sušenou petrželkou. Na každý plátek masa položíme plátek dušené šunky,…
Do misky nastrouháme najemno sýr, mrkev i česnek a nahrubo předem uvařená vychladlá vejce.Osolíme, opepříme a smícháme s domácí majonézou nebo Hellmannś. Nakonec…
Cuketové koule ve smaženém zlatavém kabátku jsou originální pochoutkou a také skvělý nápad jak zužitkovat letní úrodu cuket. Díky dipu se hodí jako odlehčený oběd, na…
Cejna očistíme, vyřízneme páteř a maso dvakrát umeleme na mlýnku s jemným otvorem. Dáme do mísy, přidáme nahrubo nastrouhaný sýr, strouhanku, sůl, pepř, kmín, pažitku,…
Mlýnkem na maso pomeleme střídavě sýr a salámy. Dále vmícháme parmezán a lisovaný česnek. Vše ještě jednou pořádně promícháme. Rohlíky - bulky rozkrojíme napůl,namažeme…
Cibuli necháme zesklovatět na oleji a přidáme celou konzervu masa, které vařečkou rozmělníme.Lehce osolíme, opepříme a osmažené maso podlijeme trochou vodou. Přiklopíme…
Jarní cibulku omyjeme, oklepeme od vody a nakrájíme na cca 5 cm kousky. Do mísy vysypeme mouku, přidáme vajíčko, mléko, česnek a najemno nastrouhaný sýr, promícháme,…
Květák uvaříme se solí nebo podravkou, scedíme a rozmačkáme. Přidáme ingredience, bramborovou kaši a strouhanku nakonec - těsto je trochu řidší, asi tak jako na…
Krkovičku vybereme bez kosti ze zadní části od kotlet. Nakrájíme kotletky, lehce naklepeme a nařízneme do mřížky. Maso dáme do misky a do každého plátku vmasírujeme olej…
Zapečený plněný lilek s uzeným eidamem a křupavou slaninou je dokonalou kombinací chutí, která vás přenese do světa lahodných gurmánských zážitků. Tento recept je…
Ochutnejte šťavnaté vepřové kotletky s jemným aroma uzeného, které zaručeně okouzlí vaše chuťové buňky. Recept nabízí kombinaci lahodného masa pod sýrovou peřinkou s…
Zapečené těstoviny jsou rychlovkou, kterou oceníme zejména, když nemáme moc času na vaření. Oblíbený druh těstovin doplní uzené maso, kousky čerstvých rajčat, česnek,…
Panenku očistíme, odblaníme a rozpůlíme. Do každé poloviny nožem nařízneme ze strany otvor (můžeme ho rozšířit prsty pro lepší plnění). Vezmeme ajvar omáčku a lžičkou jí…
Pohanku propláchneme a v osolené vodě vaříme doměkka. Necháme trochu prochladnout (nebo si ji připravíme den předem), nasypeme do mísy, vmícháme celá vejce a větší čast…
Kopřivy jsou velmi rozšířeným plevelem, jsou ale zdravé a jídlu dodají hezkou barvu i svěží chuť. Vyzkoušejte je například zapečené s bramborami a krůtím masem. Zajímavý…
Slaninu nakrájíme na kostičky, opečeme na pánvičce, přidáme cibuli na kostičky, orestujeme. Odstavíme a necháme vychladnout. Přidáme sýry nakrájené na kostičky. …