Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněná panenka s ajvarem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 4+

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie999 kJ /
239 kcal
Bílkoviny0,45 g
Tuky23,90 g
Vláknina3,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 120 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy3,94 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Panenku očistíme, odblaníme a rozpůlíme. Do každé poloviny nožem nařízneme ze strany otvor (můžeme ho rozšířit prsty pro lepší plnění). Vezmeme ajvar omáčku a lžičkou jí panenku naplníme. Když omáčka přetéká nevadí, jen zbytkem maso potřeme. Krok 2: Na rozpáleném oleji maso z obou stran rychle osmahneme. Poté přendáme na pečícím papírem vyložený plech (je to lepší, aby se maso nepřipálilo), každou polovinu masa přikryjeme dvěma plátky šunky a jedním plátkem uzeného eidamu a dáme vše péct do předehřáté trouby na 150°C cca na 10-15 minut, podle síly masa. Podávala jsem pouze s nakrájenými rajčaty, ale může se hodit salát nebo příloha dle vlastní chuti.

Zveřejněno 25. 7. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněná panenka s ajvarem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Yjq0

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněná panenka s ajvarem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Yjq0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
panenka vepřová, ajvar, šunka dušená, sýr eidam uzený, olej olivový

Přidat fotografie receptu