Tilápie na másle a citronu
Recept ještě nebyl hodnocenOblíbená tilápie je zástupcem sladkovodních ryb. Její maso je jemné a po usmažení dokonale šťavnaté. Filety tak stačí jen okořenit, v mouce usmažit a doplnit citronovou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 257 kJ / 62 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,80 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 13,80 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 0,70 g |
| – nasycené | 0,16 g |
| – nenasycené | 0,26 g |
| –– mononenasycené | 0,20 g |
| –– polynenasycené | 0,06 g |
| ––– omega 3 | 0,01 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 57 mg |
| Sodík | 120 mg |
| Sůl | 0,30 g |
| Sacharidy | 0,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Oblíbená tilápie je zástupcem sladkovodních ryb. Její maso je jemné a po usmažení dokonale šťavnaté. Filety tak stačí jen okořenit, v mouce usmažit a doplnit citronovou…
Milujete ryby? Vyzkoušejte tilápii, která pochází ze samotné Afriky, ale zaplavuje evropské jídelníčky zejména díky absenci nepříjemných kostí. Výborná je na česneku,…
Rybí filety, omyjeme, osušíme papírovou utěrkou. Česnek utřeme se solí a rozdrceným tymiánem. Tuto směs vetřeme řádně do filetů z tilápie. Necháme v chladu asi 30 minut.…
Rybu osušíme a nasolíme. V misce prošleháme vejce, česnek utřený se solí, sekt a olivový olej. Postupně přisypáváme prosátou mouku a vytvoříme hladké těstíčko. Porce…
Tilapii necháme rozmrazit,osušíme,osolíme,posypeme kořením a citronovým pepřem.Slaninu nakrájíme na slabé proužky,brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.Na dno pekáčku…
Tilápie má bílé maso s jemnou nasládlou chutí a díky absenci kostí je velmi oblíbenou rybou. V našem receptu je tilápie připravená na přepuštěném másle a bylinkách. Má…
Filety si osolíme a obalíme v solamylu. V rozehřátém oleji opékáme z obou stran, z každé asi 3 minuty, vyjmeme a uchováváme horké mezi dvěma talíři. V téže pánvi zprudka…
V kastrolu rozpálíme sádlo, osmahneme cibulku, zaprášíme lžící červené papriky, pokud máme rádi ostřejší může být i trochu pálivé . Když paprika obarví cibulku vložíme…
Brambory oloupeme a překrájíme na plátky nebo čtvrtky, opečeme na pánvi. Když jsou opečené, přidíme osmaženou cibuli na kolečka. Dosolíme, dopepříme a vmícháme sekanou…
Filé tilapie osušíme, osolíme a malinko posypeme rybím kořením.Do misky nastrouháme sýr, přidáme vajíčko, mléko a hladkou mouku a vše dobře promícháme.Filé obalíme v…
Do studené vody vložíme dva omyté kousky tilapie a vaříme asi 20 minut s kouskem mrkve, celeru a pokrájene zelené jarní cibulky. Krátce před dovařením rybích kousků…
Rozpustíme si v kastrůlku máslo a přidáme mouku. Mícháme a smažíme cca 3 minuty. Pak přilejeme mléko, petželku, špetku muškátového oříšku, sůl, pepř a metlou rozšleháme,…
Filety osolíme, obalíme v hladké mouce a opečeme z obou stran na oleji. Paj je vyjmeme a do výpeku nakrájíme na kostičky slaninu a na plátky žampiony. Vše promícháváme…
Rybu osušíme, osolíme, posypeme kořením na ryby a necháme cca 1/2 hodiny postát bokem.Na lžičce olivového oleje orestujeme cibuli, přidáme na plátky nakrájené žampiony a…
Součástí vyváženého jídelníčku by mělo být rybí maso, které obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek. Maso z tilápie je šťavnaté až lehce nasládlé a skvěle ho doplní…
Tento recept spojuje jemné filety z tilapie s pestrou směsí čerstvé zeleniny, doplněné výraznou chutí balkánského sýra. Jídlo je nejen chutné, ale i snadné na přípravu,…
Filety osolíme, opepříme, posypeme bylinkami a pokapeme limetkovou šťávou.Pak vložíme do pekáčku, kam jsme na dno nalili trochu oleje, přikryjeme alobalem a pečeme na…
Nejprve si upravíme filet tilápie - nasolíme, potřeme olivovým olejem s tymiánem. necháme chvíli uležet. Stroužek česneku si nakrájíme na malé kousky a do zlatova…
Rybí filety napůl rozmrazíme. Otočíme tmavší stranou nahoru a vykrojíme podélně nejtmavší prostředek, kde se skrývají kostičky. Zbytek pokrájíme na centimetrové proužky.…
Jemně nastrouhané ořechy smícháme vidličkou se změklým máslem, strouhankou, solí a česnekem. Měla by vzniknout pevnější hmota, ze které lze rukou tvarovat slabší…
Porce ryb posolíme, opepříme, zlehka pokapeme citrónovou šťávou a necháme v chladu rozležet. Plech vyložíme pečícíme papírem, potřeme částí másla a rozložíme na něj…
Tilápie je sladkovodní ryba oblíbená pro své jemné bílé maso. Nemá výraznou rybí chuť, a tak ji obvykle tolerují i ti, kteří si v rybách jinak příliš nelibují. Doplněná…
Tilapii omyjeme a osušíme. Naskládáme do zapékací mísy, osolíme a opepříme. Navrch poklademe cibuli nakrájenou na proužky, česnek nakrájený na plátky a bylinky a vše…