Guláš, hovězí či vepřový
Recept ještě nebyl hodnocenCibuli nakrájíme na kostky a dáme restovat, nejlépe do širšího kastrolu. Mícháme.Teď je asi 25 minut čas na nakrájení masa, kostky 3x3 cm, připravit: lžíci sladké…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Cibuli nakrájíme na kostky a dáme restovat, nejlépe do širšího kastrolu. Mícháme.Teď je asi 25 minut čas na nakrájení masa, kostky 3x3 cm, připravit: lžíci sladké…
Okurku a jedno rajče nakrájíme na plátky, druhé rajče podélně přepůlíme a napříč nakrájíme na půlkolečka. Cibuli rovněž podélně překrojíme a napříč nakrájíme na jemná…
Listy kysaného zelí rozbalíme a propláchneme vlažnou vodou. Pokud jsou hodně slané, opakujeme. Zelí scedíme a poté listy rozdělíme na stejné kousky, zhruba 12 × 12 cm.Na…
Králíka umyjeme, osušíme, pokud je potřeba i odblaníme, a naporcujeme tak, jak je u každého zvykem. Osolíme a obalíme v mouce. V kastrolu osmahneme na kostičky…
Jehněčí kotletky nebo řízky osolíme a zprudka osmahneme z obou stran na olivovém oleji aby se maso zatáhlo. Mezitím v zapékací misce smícháme trochu olivového oleje,…
Játra v misce smícháme s paprikou a pepřem. Anglickou slaninu nakrájíme nadrobno a opečeme, pak přidáme sádlo a rychle osmahneme i játra. Zasypeme moukou a po minutě po…
Nejprve připravíme z rozmixovaného toustového chleba, bylinek, kůry a maličko soli krustu. Oloupané brambory a očištěnou mrkev nakrájíme nadrobno, přidáme dle chuti sůl,…
Další z receptů na vepřové maso nevšední chuti. Směs česneku, tymiánu, libečku a dobromyslu (koření známější pod názvem oregano) vytvoří jedinečnou chuť a vůni tohoto…
Kuřecí plátky osolíme, opepříme a okořeníme oblíbeným italským kořením. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla a na nich opečeme kuřecí maso, (nejprve kůží dolů), po obou…
Maso ocistime, nakrajame na kocky, osolime, ochutime tymianom a ciernym korenim, premiesame a nechame chvilku odlezat. Plechovku ananasu otvorime, vyberieme kolieska…
Špek, cibuli,žampion a papriku nakrájíme na drobné kostičky, salám a sýr nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle.V hrnci rozehřejeme olej a slaninu s cibulí osmahneme…
Kuře vykostíme, sundáme kůži. Necháme stehna a prsa, ty nakrájíme na 8 kusů. V pekáčku na sporáku osmahneme nakrájenou na jemno cibulku, pórek, pepř, česnek.Přidáme kari…
V kastrolku svaříme vodu s cukrem, přidáme tymián a slézový květ, 1 minutu společně provaříme (téměř až k bodu varu, sléz nesmí přejít varem!).Odstavíme a necháme…
Česnek nakrájíme na tenké plátky, slaninu na drobné kostky. Odblaníme a očistíme králičí maso a prošpikujeme tak polovinou slaniny a asi čtyřmi stroužky nakrájeného…
Lososa zbavíme šupin, okořeníme ho tymiánem, solí a pepřem. Kukuřici pokrájíme na kolečka a také ji osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme máslo, lososa i kukuřici na…
Kuřecí prsa rozkrojíme a z každého uděláme dva tenčí plátky a jemně osolíme. V hlubší misce smícháme koření a olej a necháme prsa alespoň na dvě hodiny uležet. Pak už…
Na pánvi rozehřejeme lžíci olivového oleje, přidáme cibuli nakrájenou na plátky a restujeme do růžova. Pak přidáme na jemno pokrájený česnek, asi minutu opékáme. Směs…
Zeleninu očištěnou nakrájíme na kousky. Vložíme do zapékací misky, zakapeme olejem, okořeníme a promícháme.Misku se zeleninou dáme do trouby na 180 stupňů, pečeme do…
Oháňku nakrájíme v kloubech, osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a citrónovou kůrou. Necháme odležet v chladu, třeba do druhého dne. V kastrole, který lze vložit do…
Dýni i batáty oloupejte a nakrájejte na zhruba 0,5 cm silné měsíčky či kostičky. Nasypte do pekáčku, přidejte stroužky česneku a na měsíčky nakrájenou cibuli. Vše…
Brambory ani šalotky neloupeme, ale dobře umyjeme. Česnek rozebereme na stroužky. Do hmoždíře dáme koření s chilli papričkou a podrtíme ho. Směs smícháme s olivovým…
Omyté a osušené řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Smícháme smetanu s hořčicí, kdo chce může přidat trochu chilli. Maso důkladně pomažeme hořčicovou směsí a necháme v…
Maso nakrájíme na kousky velikosti soust, osolíme a opepříme. Do pánve dáme rozehřát máslo (nemáme-li přepuštěné, přidáme k máslu olej). Maso na másle opékáme cca 2…
Maso očistíme, osušíme a nakrájíme na 4 plátky (lépe se bude krájet z většího vychlazeného kusu a ostatní použijeme na jiný recept). Plátky po okraji několikrát…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Retro hit: Dýňový kompot à la ananas voní skořicí a hřebíčkem, důležité je dýni předem marinovat v octovém nálevu, aby nezměkla
Zábavné vaření pro celou rodinu
Pomalu pečená krkovice na voňavém zelí je nádherně šťavnatá. Pomerančový džem a bílé víno doladí vyvážený koncert chutí