Kureci prsicka s artycoky
Recept ještě nebyl hodnocenArtycoky ocistime a pokud nechceme, aby nam zcernaly namocime je do vody s citronovou stavou. Osusime, kvet nakrajime na osminky a nozku na kosticky. V panvi nechame…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Artycoky ocistime a pokud nechceme, aby nam zcernaly namocime je do vody s citronovou stavou. Osusime, kvet nakrajime na osminky a nozku na kosticky. V panvi nechame…
Oloupeme šalotku a česnek, šalotku nakrájíme na malé kostičky a česnek prolisujeme. Lišky omyjeme a necháme okapat.Na pánev dáme olivový oleje a mezi tím dáme vařit…
Oloupanou cibuli a očištěný pórek nakrájíme na silnější kolečka a na másle v kastrolku osmahneme.Pekáček vymažeme a orestovanou směs do pekáčku vložíme. Zalijeme vínem,…
Plátky krkovice naklepeme pěstí, osolíme, opepříme a pokapeme olejem. Dáme na chvíli odležet. Mezitím nakrájíme očištěnou mrkev, pórek a celer na větší kousky.Z…
V hrnci zpěníme na rozehřátém oleji nakrájenou cibuli a nasekané stroužky česneku. Když se rozvoní, přihodíme drobně nakrájenou zelenou papriku, naťové cibulky, rajčata…
Špalíčky masa lehce naklepeme klouby ruky, obalíme kolem anglickou slaninou a ovážeme provázkem. Maso opepříme, osolíme, pokapeme olivovým olejem a dáme cca na hodinu do…
Tuňáka nakrájejte na silnější plátky. Osolte a na rozpáleném oleji opečte na grilu nebo na pánvi. Chřest očistěte – odřízněte nebo odlomte spodní dřevnatou část. Pak jej…
Na másle zesklovatit cibuli nadrobno. Přidat očištěnou dýni na kostičky, opékat asi 5min. Přisypat rýži (předtím neproplachovat!!! ztratila by škrob, který je nutný k…
Rybí hlavy a kousky propereme pořádně několikrát studenou vodou. Mezi kapří hlavy se letos zatoulaly i podkovy sumce. Skončily také v hrnci, určitě pětilitrovém. Ryba by…
Z panenky nakrájíme medailonky, které osolíme, potřeme olejem a pestem z medvědího česneku. Necháme je chvilku odležet a pak je orestujeme na pánvi z obou stran - měly…
Najprv si dáme oživiť droždie asi do 100 ml vlažného mlieka a cukru. Zmiešame múky, zamiešame soľ, pridáme jogurt, víno, vzkypené droždie. Postupne pridávame mlieko…
Prísady na marinádu rozmiešame a stehná do nej naložíme na 12 hod (občas obrátime).Na oleji orestujeme na kolieska nakrájanú cibuľu len dosklovita a pridáme stehná,…
Brambory propíchneme na několika místech vidličkou a dáme péct do předehřáté trouby na 20 minut. Po upečení podélně rozřízneme, poklademe máslem a posypeme čerstvým…
Cibuli a jarní cibulku pokrájíme. Orestujeme v hlubší nádobě na oleji. Maso mírně přes folii naklepeme a nařízneme na stranách, aby se nekroutilo. Maso osolíme,…
Omyjeme maso a okořeníme.Máslo smícháme s hořčicí, pepřem, utřeným česnekem a petrželí. Touto směsí potíráme maso. Necháme půl hodiny odležet.Zeleninu očistíme a…
Kuřecí prsa uvaříme v osolené vodě s cibulí, trochou bílého vína a olejem. Po uvaření scedíme a nakrájíme na drobné kousky. Listy salátu omyjeme a natrháme na kousky.…
Krůtí stehna omyjeme, osolíme,opepříme a posypeme hladkou moukou, vložíme si je na plech a orestujeme na oleji. Pak stehna vyndáme a na stejném oleji osmahneme krůtí…
Maso rozdělíme na polovinu a upravíme tak, aby vznikly dva pláty. Každý naklepeme, mírně osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe plátky šunky, na kterou…
Do pečicí nádoby vložíme nahrubo nakrájenou zeleninu a navrch na větší kostky nakrájené maso. Menší brambory (nebo větší pokrájené) i se slupkou vmáčkneme mezi maso. …
Na oleji osmahneme dozlatova jemně pokrájenou cibuli, přidáme drobně pokrájenou mrkev, petržel a česnek, přidáme zázvor, fenykl. Chvíli ještě vše osmahneme, přidáme na…
Rozpálíme si na velké pánvi trochu olivového oleje, vložíme celé, oloupané stroužky česneku a necháme chvilku provonět. Pokud máme slávky v ulitě, dáme jako první ty a…
Maso opláchneme, osušíme, opepříme a osolíme. Česnek najemno nasekáme a vetřeme jej do masa, společně s jednou lžící nasekané petrželky. Cibuli nasekáme. Mrkev a celer…
Očistíme játra, překrájíme na menší kousky, lehce osolíme a opepříme. Nakrájíme červenou cibuli na půlměsíčky, zelenou papriku podélně rozpůlíme a napříč nakrájíme na…
Do remosky dáme olej spolu osolenými a opepřenými kuřecími prsíčky, podlijeme vínem a přidáme protlak. Necháme péct cca hodinu. Jakmile je maso hotové (bílé uvnitř), do…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 3. 5. 2024 19:49
Přidáno 3. 5. 2024 17:11
Dokonalá houbová smaženice: Jaký tuk použít, čím houby dochutit i kdy přidat vajíčka, aby byl výsledek perfektní
Odhalte tajemství oblíbené asijské rybí omáčky. Hodí se nejen na skvělé jarní závitky!
Jak na ty nejlepší houskové knedlíky? Díky tipům knedlíkového mistra Petra Kosinera se povedou hned napoprvé