Drůbeží játra po madridsku
Recept ještě nebyl hodnocenJátra si odblaníme a zprudka opečeme na oleji, aby se zatáhla a pustila štávu. Přidáme žampiony a nahrubo nakrájenou cibuli a chvíli ještě restujeme. Zalijeme vínem,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Játra si odblaníme a zprudka opečeme na oleji, aby se zatáhla a pustila štávu. Přidáme žampiony a nahrubo nakrájenou cibuli a chvíli ještě restujeme. Zalijeme vínem,…
Na pánvi zpěníme cibulku, potom mušle a trochu česneku. Vše osmažíme a podlijeme vínem, okořeníme. Potom dáme petržel a rajčatový protlak. Nakonec promícháme se…
Vě větší míse smícháme víno, olivový olej, sójovou omáčku, zázvor, kečup, citrónovou šťávu, tabasco, osolíme a opepříme. Do této marinády vložíme podkovy z omytého a…
Porce ryby osolíme, opepříme a okořeníme zázvorem. Vložíme je na rozehřátý olej, po obou stranách opečeme a podlijeme bílým vínem. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a…
Maso opláchneme a nakrájíme na plátky. Mírně je naklepeme a osolíme. Krátce opečeme na rozpáleném tuku, přidáme máslo a velmi krátce podusíme. Maso vyjmeme na teplý…
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na kostičky. Do menšího kastrůlku vsypeme pokrájená jablka, přidáme lžíci bílého vína, špetku skořice, hřebíček a dusíme…
Cibuli nakrájíme najemnoa spolu s hořčicí a provensál. kořením promícháme.Touto směsí silně potřeme stehýnka, vložíme do pekáčku /zapékací mísy/, přidáme olej, trochu…
Nakrájené ovoce, mrkev nasypeme do džbánu/hrnce... a posypeme cukrem, poté dolijeme vínem až po okraj posledního kousku a necháme louhovat alespoň 12 hodin.
Cibuli, celer a mrkev nakrájíme na malé kousky. V hrnci svaříme vodu s vínem. Pak opatrně vsypeme zeleninu s pepřem a bobkovým listem a osolíme. Filety z kapra osolíme,…
Na 2 lžících másla zlehka osmažíme cibulku, přidáme omytá a na kostičky nakrájená játra a opečeme až se zatáhnou. Podlejeme vývarem a vínem a dusíme pod poklicí. Po…
Do průhledné nádoby dáme zeleninu, trošku osolíme, do nádoby na rýži nasypeme bulgur, přidáme sůl a koření, které máme rádi, zalijeme vínem, aby hladina byla 1 cm nad…
Na pánvi rozehřejeme olej, kotlety na okrajích nařízneme / aby se nezkroutily / a zprudka je opečeme.Osolíme, opepříme, podlijeme vínem a necháme vyvařit.Poprášíme…
Na oleji speníme drobne nakrájanú cibuľu, dobre orestujeme, pridáme posekaný cesnak, necháme zavoňať. Pridáme očistené pokrájané huby, osolíme, okoreníme. Necháme…
Mäso osolíme.Na oleji orestujeme na plátky nakrájaný cesnak a 5 lístkov šalvie. Potom vložíme stehno a opečieme. Odstavíme z ohňa.Pridáme na kocky nakrájanú 1 paradajku,…
Kuřecí řízek osolíme, posypeme rozmarýnem a opečeme na pánvi. Vyjmeme a uchováme v teple. Na výpek přidáme kousek másla, lišky, osolíme a chvilku podusíme. Pak vložíme…
Brambory omyjeme a dáme vařit ve slupce do osoléné vody. Růžový pepř lehce podrtíme v hmoždíři. V misce smícháme vinný ocet, špetku soli, růžový pepř, med a olej.…
Gnocchi uvařím podle návodu.Slijeme,osušíme a vložím do zapékací misky.Plátky uzeného lososa pokrájíme na nudličky.Lilek oloupeme, pokrájíme na malé kousky a necháme…
Očistené pečienky umyjeme, osušíme, obalíme v múke a opečieme. Dáme do pekáčika. Opečieme šampiňóny-plátky, pridáme k pečienke.Opečiem cibuľu, zas pridáme do pekáčka.…
Na sádle opražíme slaninu. Cibuli nakrájíme na malé kostičky a vhodíme ji na rozpečený špek a orestujeme do zlatova. Přidáme česnek. Mezitím si pokrájíme maso na kostky…
Fazole i cizrnu namočíme (nejlépe přes noc, mně ale musily stačit 3 hodiny) a uvaříme do měkka.Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a osmahneme na másle, podusíme asi…
Hrušku rozpůlíme, vydlabeme jadřinec a vespod malinko seřízneme, aby dobře "seděla" v zapékací misce. Dáme povařit do vína + skořice + med + hřebíček. Vaříme cca 4…
V kastrole s olejem opečeme maso dohněda. Když je propečené, přidáme cibuli, po zesklovatění i česnek a pomalu dusíme. Posléze přidáme víno, rajčata a nakrájenou…
Kuřecí stehna vykostíme (nebo přímo zakoupíme kuřecí steaky) a naporcujeme na menší řízečky. Vejce rozšleháme, přidáme mouku, Vegemite, kari koření, pepř, bílé víno,…
Kura umyjeme, rozporcujeme, osolíme, prešpikujeme údenou slaninou a dáme do namočeného rímskeho hrnca, vedľa mäsa pohodím klinčeky. Zmiešame smotanu s vínom, zalejeme…
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Grilované brambory 5x jinak: V alobalu se nemusí hlídat, na špízu chutnají nejlépe mezi dvěma plátky slaniny a batáty jen na velký žár
Omáčka z hub dušených na pivu je jednoduchá a skvěle chutná: Má říz po česneku a budete si ji chtít přidat
Houbová směs dodá bramborovým plackám jedinečnou chuť: Díky kmínu budou krásně vonět, přitom příprava zabere jen chvíli