Žampiónová omáčka - majonézová studená
Recept ještě nebyl hodnocenŽampión si drobně nasekáme, krátce podusíme na oleji, mírně osolíme a necháme zchladnout. Majonézu rozšleháme s mlékem a vínem do hustější omáčky, přidáme vychladlé…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Žampión si drobně nasekáme, krátce podusíme na oleji, mírně osolíme a necháme zchladnout. Majonézu rozšleháme s mlékem a vínem do hustější omáčky, přidáme vychladlé…
Kuřecí prsa rozkrájíme a vyklepeme na menší řízečky, osolíme, opepříme. Umícháme si v misce hustší těstíčko "na obalení". Smícháme mléko, mouku, eidam, vajíčko, trošku…
Vinnou klobásu připravuji následovně: strouhanku si zvlášť v misce zaliji smetanou na vaření a necham ji celou nasáknout (konzistence "blátíčka"), 2-3x umelu maso, aby z…
Mäso narežeme na plátky, osolíme, okoreníme. Do hrnca dáme maslo, narezanú cibuľu a položíme plátky mäsa. Pridáme klinčeky, podlejeme časťou vína a dusíme 40 minút.…
Filé osolíme, pokapeme citrónovou šťávou, obalíme v hladké mouce a zprudka krátce opečeme na másle. Maso vyndáme, ve výpeku osmahneme nasekaný česnek, zasypeme hladkou…
Řízky opečeme na rozehřátém másle a oleji, osolíme, opepříme, podlijeme vínem a vývarem. Z hroznu si dáme pár kuliček stranou, zbytek podélně rozkrojíme, přidáme k masu…
Na sádle opražíme slaninu. Cibuli nakrájíme na malé kostičky a vhodíme ji na rozpečený špek a orestujeme do zlatova. Přidáme česnek. Mezitím si pokrájíme maso na kostky…
Fazole i cizrnu namočíme (nejlépe přes noc, mně ale musily stačit 3 hodiny) a uvaříme do měkka.Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a osmahneme na másle, podusíme asi…
Cibuľu narežeme na kolieska a dáme na dno zapekacej misky potretej olejom. Porcie mäsa potrieme horčicou a osolíme. Uložíme ich na cibuľu. Navrch uložíme plátok…
Šalotku nakrájíme na drobno, kapii na kostičky, petrželku posekáme, listy salátu opereme a osušíme, hlívu natrháme na 1-2 cm proužky.Na másle s lžičkou oleje osmažíme…
Králíka prošpikujeme slaninou, osolíme, posypeme zázvorem. Do pekáče nalijeme trošinku oleje a dáme na ně králíka. Troubu předehřejeme na maximum a vložíme do ní pekáč s…
Tofu narežeme na malé kocky, polejeme sójovou omáčkou, jemne premiešame a marinujeme aspoň 1 hodinu. Na troške oleja opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme tofu a 1 min…
Cuketu nakrájíme na co nejslabší, ale dlouhé proužky a opečeme je na troše oleje s česnekem. Vyjmeme a na pánev přidáme máslo, jemně pokrájenou šalotku a bílé části…
Cibuli nakrájíme nadrobno a lehce orestujeme na másle. Až začne zlátnout, přihodíme rýži a společně chvilku osmahneme. Zalijeme trochou bílého vína a slabšího vývaru - …
Pstruhy osolíme, obalíme v mouce, podusíme na másle s nakrájenými žampiony. Potom přilijeme víno, přidáme sardelovou pastu utřenou s trochou másla a pokapeme citronovou…
Kuřecí stehna vykostíme (nebo přímo zakoupíme kuřecí steaky) a naporcujeme na menší řízečky. Vejce rozšleháme, přidáme mouku, Vegemite, kari koření, pepř, bílé víno,…
Nad párou ve vodní lázni šleháme žloutky s cukrem do zhoustnutí a postupně přiléváme víno, poté odstavíme ze sporáku a za občasného míchání necháme vychladnout, nakonec…
Na másle ( oleji ) necháme zesklovatět cibuli, poté přidáme kuřecí maso nakrájené na kousky, tymián a chvilku restujeme, podlijeme vodou ( hovězím vývarem ), osolíme a…
Porce ryby osolíme, opepříme, pokapeme citrónem a necháme odležet. Pak kousky ryby obalíme v hladké mouce a na rozehřátém másle opečeme dozlatova. Opečené kousky si…
Pstruhy očistíme, omyjeme, vysušíme, můžeme jim odříznout hlavu, aby se vešli bez problému na talíř, celé prosolíme a posypeme čerstvě umletým pepřem, mírně obalíme v…
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, nařízneme a vytvoříme plátky. Lehce naklepeme, osolíme, opepříme dle chuti a poprášíme kořením tandori masala.Na každý plátek položíme…
Na rozpáleném oleji opečte dozlatova porce králičího masa. Přidejte oloupaný česnek, cibuli a cukety nakrájené na větší kusy. Vše společně chvíli opékejte a nakonec…
Kuřecí prsa nařízneme a lehce(přes igelitový pytlík) naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.Plátek poklademe kolečky klobásy a svineme do tvaru ptáčka, sepneme…
Maso nakrájíme na menší kousky a naložíme do marinády minimálně na hodinu (když je čas tak klidně 24 hodin). Na jehlice střídavě napícháme všechny suroviny. Do…