Kuře krále Jiřího
Recept ještě nebyl hodnocenLisovaný česnek a zázvor smícháme v oleji. V této marinádě necháme aspoň 1 hodinu odpočinout osolená a opepřená nakrájená kuřecí prsa. Ve vyšší pánvi pak kousky kuřete…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Lisovaný česnek a zázvor smícháme v oleji. V této marinádě necháme aspoň 1 hodinu odpočinout osolená a opepřená nakrájená kuřecí prsa. Ve vyšší pánvi pak kousky kuřete…
Nejprve dáme vařit těstoviny do vroucí osolené vody. Poté na rozpáleném olivovém oleji zprudka orestujeme na jemno pokrájenou cibuli a kuřecí maso na kostičky. Přidáme…
Máslo rozehřejeme a smícháme se lžící koření na zvěřinu (kdo neuznává hotové směsi, připraví si vlastní, domácí - utlučením nového koření, celého pepře, koriandru,…
V kastrolu na sádle osmahneme cibuli a párky. Postupně přidáváme mrkev, brambory a zelí. Přidáme dvě snítky rozmarýnu, podlijeme vínem a pod poklicí dusíme do měkka.…
Porce králíka lehce poprašte hladkou moukou a zprudka opečte na oleji. Ve výpeku z masa orestujte cibuli nakrájenou na kostičky a česnek nakrájený na plátky. Králíka i…
Křídla si umyjeme, dočistíme, vysušíme a uřízneme poslední špičatou část z křídla(můžeme udělat ten kuřecí vývar). Křídla osolíme a posypeme zázvorem, uděláme si…
Plátky masa obtočíme pancettou, vytvarujeme do tvaru medailonku a po obvodu zafixujeme kuchyňským provázkem. Česnek nakrájíme na plátky a promícháme je s asi čtyřmi…
V míse si vidličkou rozšleháme celé vejce společně s 80ml vína. Přidáme strouhanku, mouku promíchanou s práškem do pečiva a koření. Vše důkladně vidličkou zamícháme,…
Maso opláchneme, osušíme a nařežeme na plátky o síle cca 1,5-2 cm. V hlubší nádobce vidličkou rozšleháme vejce společně s vínem. Přidáme solamyl a umícháme hustější…
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a překrájíme na větší, šikmé pruhy, cca třícentimetrové. Dáme do misky, přidáme hořčici, 2-3 lžíce olivového oleje,…
Na pánvi rozpustíme máslo. Přidáme malé hlavičky žampionů. Větší hlavičky překrojíme na polovinu. Nikdy neloupeme.Na závěr přidáme víno, osolíme, opepříme. Šťava musí…
Cibuli rozkrájíme na proužky a nasypeme jí do pekáčku na trochu oleje. Přidáme cukr a za občasného míchání orestujeme dozlatova. Mezitím si nakrájíme maso na plátky a…
Kaštany nakrojíme do kříže a v troubě vyhřáté na 200°C pečeme asi 20-25 minut. Horké oloupeme a nasekáme na větší kousky.Na oleji zpěníme drobně nakrájenou šalotku,…
1. Očištěného králíka omyjte a rozdělte na porce. Maso prošpikujte kousky anglické slaniny, osolte a opepřete. V pekáči rozehřejte olej, přisypejte na něj nadrobno…
Žampión si drobně nasekáme, krátce podusíme na oleji, mírně osolíme a necháme zchladnout. Majonézu rozšleháme s mlékem a vínem do hustější omáčky, přidáme vychladlé…
Kuřecí prsa z obou stran osolíme, opepříme, posypeme trochou chilli. Na másle a oleji opečeme prsa z obou stran a pak je vyjmeme a zabalíme do alobalu.Do výpeku…
Cibuli a hlívu očistíme a nakrájíme. Cibuli nadrobno a hlívu na širší proužky.Na sporáku v kastrůlku s rozehřátým máslem dáme na 2 minuty orestovat cibuli. Cibuli…
Králíka prošpikujeme slaninou, osolíme, posypeme zázvorem. Do pekáče nalijeme trošinku oleje a dáme na ně králíka. Troubu předehřejeme na maximum a vložíme do ní pekáč s…
Panenku odblaníme, nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme. Necháme asi hodinu odležet.Na pánvi rozpálíme 2 PL másla a maso na něm zprudka cca 1 minutu na každé straně…
Maso očistíme a nakrájíme na kostky. V pánvi rozpálíme olej, maso na něm ze všech stran opečeme, odložíme stranou, slijeme olej a výpek rozvaříme s částí vývaru. V…
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme ryžu a krátko opražíme. Osolíme, premiešame s pretlakom a bazalkou.Nakoniec vmiešame na kocky narezané paradajky a…
Jednu cibuli nakrájenou na jemno opečeme s osoleným a opepřeným masem nakrájeným na kostky. Přidáme na čtvrtky nakrájené žampióny a podusíme. Přilijeme 250 ml vývaru,…
Plátky mäsa z oboch strán posypeme čerstvo mletou soľou s kurkumou. Necháme asi 1 hodinu postáť.Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu.Pridáme mleté orechy a…
Pstruhy očistíme, omyjeme, vysušíme, můžeme jim odříznout hlavu, aby se vešli bez problému na talíř, celé prosolíme a posypeme čerstvě umletým pepřem, mírně obalíme v…