Kuřecí kousky se žampiony a hráškem
Recept ještě nebyl hodnocenŠťavnaté kuřecí maso, voňavé žampiony a sladký hrášek tvoří skvělou kombinaci, která chutná celé rodině. Tento rychlý a snadný recept se hodí jak na běžný oběd, tak na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Šťavnaté kuřecí maso, voňavé žampiony a sladký hrášek tvoří skvělou kombinaci, která chutná celé rodině. Tento rychlý a snadný recept se hodí jak na běžný oběd, tak na…
Česká kuchyně je velmi tvůrčí a plná různých kombinací surovin. I taková kedlubna se může zakomponovat třeba do omáčky k vepřovému masu. Vše společně povaříme doměkka,…
Pravé italské rizoto je delikatesa, která si našla cestu i do našich kuchyní. Zkombinujte jej s marinovanými krevetami a zeleným hráškem a skvěle si pochutnáte. Pro…
Snadná příprava a vyvážená chuť, která ctí tradice domácí kuchyně. Vepřové nudličky orestujeme, aby si zachovaly šťavnatost, a podusíme. Nakonec jednoduše připravíme…
Kopr a houby tvoří osvědčené kulinářské duo, které v pokrmech rozvíjí svou nezaměnitelnou vůni. V této omáčce se jejich chutě propojí s cibulovým základem, zahuštěným…
Směs vepřového masa se zeleninou je poměrně rychle hotová a snadná tak, že ji zvládne doma připravit každý. Na talíři je krásně barevná a díky podlití vývarem vám…
Jednoduché bramborové nočky připravíte za pár minut, stejně jako na pánvi restovanou zeleninu s bylinkami, zjemněnou zakysanou smetanou. Do pokrmu zužitkujete i pečeného…
Kyselice se tradičně připravuje z kysaného zelí, ale v létě můžete vyzkoušet její svěží cuketovou variantu. Jemná chuť cukety se skvěle snoubí s kyselostí smetany a octa…
Jemná smetanová polévka s květákem, kořenovou zeleninou a máslovou jíškou potěší svou krémovou konzistencí i sytou chutí. Skvělá jako lehký oběd nebo večeře, když máte…
Majitelé pomalého hrnce jistě ocení tento recept na hovězí kližku s cuketou a kyselými okurkami. Výrazná omáčka připomíná znojemskou pečeni, ale díky cuketě není potřeba…
Základem pro úspěšný start do nového dne snídaně, která zasytí na celé dopoledne. Krásně barevná omeleta je plná různých chutí. Kombinace pórku, hlívy ústřičné, kuřecího…
Rychlé, šťavnaté a jednoduché jídlo z jednoho pekáčku, ve kterém upotřebíte celé kuře. Upečené v lahodném výpeku s rajčaty a cuketou, bude chutnat nejlépe s dušenou rýží…
Sytá zeleninová polévka je zjemněná zakysanou smetanou a provoněná koprem a použitým kořením. Není pracná, uvařená je poměrně za chvíli. Pochutnají si na ni dospělí…
Podařilo se vám v lese najít pár jedlých ryzců? Můžete si z nich zkusit připravit falešnou račí polévku. Stačí vám k tomu jen pár základních surovin a trocha času.…
Hladká a jemně nakyslá podmáslová omáčka „na způsob hodolanské“ spojuje podmáslí, brambory, divoké koření a restovanou klobásu. Podávejte s nakrájeným vařeným vejcem a…
Kuře na paprice patří mezi nejoblíbenější omáčky naší kuchyně. Tradiční kombinace kuřete, mleté papriky a lahodné omáčky tentokrát doplňuje štiplavý zázvor a osvěžující…
Šťavnaté hovězí plátky s udon nudlemi, doplněné restovanou barevnou zeleninou s nádechem Asie. Skvělých výsledků dosáhnete použitím wok pánve a metodou stir-fry, která…
Plněné papriky s rajskou omáčkou jsou nestárnoucí klasika české kuchyně, která potěší svou vůní i sytou chutí. Šťavnaté papriky plněné mletým masem, podávané s jemně…
Voňavá smetanová houbová omáčka podle babičky – hustá, krémová, s lesními houbami. Zahřeje v sychravé podzimní dny po procházce v lese. Výborně bude chutnat s kynutým…
Snadná a rychlá polévka z cukety je díky krémové konzistenci oblíbená i mezi dětmi a všemi, kteří jinak cuketě příliš neholdují. Smetana propojí a zjemní chutě a křupavé…
Pokud máte rádi výrazné sýry, tahle polévka vás nadchne. Jemně krémový základ doplněný nivou vytváří bohatou a lahodnou chuť, která zahřeje i zasytí. Sýrová polévka z…
Pečené kuřecí paličky se šalvějí a tymiánem se podávají s jemnou smetanovou omáčkou z hříbků, šunky, česneku a bílého vína. Maso se peče dozlatova, poté se přelije…
Šťavnaté vepřové plátky v krémové omáčce patří mezi oblíbenou klasiku francouzské kuchyně. Jemně nasládlou chuť si zamilujete na první sousto. Ideální varianta pro…
Kořeněná květáková polévka je voňavý a hřejivý pokrm, který propojuje jemnost květáku a fenyklu s aromatickým kořením. Pečená zelenina dodá polévce výraznější chuť a…