Boloňská čočková omáčka
Recept ještě nebyl hodnocenBoloňská omáčka nemusí být vždy jen s masem. Tato verze s červenou čočkou je rychlá, sytá a chutí překvapivě blízká té klasické. Zeleninový základ s čočkou, dušený ve…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Boloňská omáčka nemusí být vždy jen s masem. Tato verze s červenou čočkou je rychlá, sytá a chutí překvapivě blízká té klasické. Zeleninový základ s čočkou, dušený ve…
Hrnec Szekely je sytý maďarský pokrm z vepřového masa, kysaného zelí a zakysané smetany, který svou chutí připomíná kombinaci guláše a segedínské omáčky. Jak už samotný…
Boršč je tradiční polévka východoevropské kuchyně, která se připravuje v mnoha obměnách. Tato varianta s mletým masem a restovanou slaninou vyniká výraznou chutí červené…
Skvělým způsobem, jak využít zbylé maso od oběda, jsou tyto bramborové placky plněné masovou směsí s mrkví. Křehké a krásně voňavé placky, připravované na sádle, potěší…
Talíř horké pórkové polévky krásně zasytí a příjemně zahřeje. Jemná smetanová polévka, podávaná s křupavou bagetkou s rozpuštěným sýrem, nabízí skvělou souhru chutí,…
Šťavnaté masové válečky tentokrát připravíme ze slepičího masa. To umeleme se slaninou, okořeníme a vytvarujeme. Válečky pak povaříme v základu na houbovou omáčku,…
Hustá mrkvová polévka ochucená aromatickým karí kořením přijde v chladných dnech k chuti. Jemně nasládlá polévka z mrkve, brambor a smetany dobře zahřeje i zasytí.…
Zaječí stehna dušená se slaninou, cibulí a houbami jsou voňavým pokrmem, který se hodí i pro slavnostnější příležitosti. Pomalé dušení pod poklicí zaručí, že zaječí maso…
Příjemně nasládlý batátový krém, ochucený kari pastou a zázvorem, krásně zahřeje v chladných dnech. Jemná polévka s kokosovým mlékem má zajímavou chuť, kterou perfektně…
Masové kuličky v hořčičné omáčce představují perfektní pokrm pro každý den i slavnostnější příležitosti. Pečené kuličky v troubě krásně voní po česneku a skvěle je…
Silná, tmavá omáčka, postavená na zeleninovém základě, ve které ucítíte tón chuti červeného vína, je zjemněná krémovou zakysanou smetanou. Připravíme ji podle šéfkuchaře…
Na másle osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme dobře očištěná játra, osolíme, opepříme a krátce orestujeme. Pak přidáme vývar, česnek, bylinky a koření. Uděláme jíšku z…
Uvarenú sóju rozmixujeme.Mlieko, vývar, vajíčko a olej krátko prešľaháme a vlejeme k sóji. Premiešame.Pridáme oregano, strúhanku, nadrobno nakrájanú cibuľu a soľ.…
Kuřecí kousky s lahodným pyré slibují lehký a vyvážený oběd. Ještě dietnější a chuťově zajímavější bude, když pyré připravíme z jemné dýně hokkaidó. Její nasládlá chuť…
Vejce natvrdo vařená oloupu. Odložím.V kastrůlku roztopím přepuštěné máslo a zesklovatím na něm drobno pokrájenou cibuli. Přidám scezené houby, které jsem včera namočil.…
Na olivovém oleji osmažíme najemno nakrájenou cibulku, přidáme nakrájený česnek a potom na kostky nakrájené brambory. Po krátkém zarestování brambor přilijeme vývar a…
Plát vepřového masa naklepeme přes fólii. Pokud nemáme plát masa silný, naklepávat nemusíme. Osolíme, opepříme z obou stran.Tučnější mleté maso dáme do mísy, přidáme…
Na másle opražíme strouhanku, zalijeme ji vývarem, přidáme nakrájený hermelín a rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme kari koření, vegetu, sůl a povaříme. Vmícháme…
Maso pokrájíme na plátky a po stranách nařízneme, aby se nám nekroutilo při tepelné úpravě. Naklepávat nemusíme, stačí osolit a opepřit.Na trošce oleje osmažíme plátky…
Panenku omyjeme, osušíme, do masa vetřeme trochu soli. Na polovinu vedle sebe rozložených plátků šunky natřeme slabou vrstvu plnotučné hořčice, položíme na ně panenku,…
Špek nebo slaninu nakrájíme na kostičky, dáme na hlubší pánev rozpustit, případně přidáme trochu oleje. Na vyškvařenou slaninu dáme cibuli a zeleninu, přidáme koření a…
Jablka oloupu, vykrojím jadřinec a pokrájím na kostky. Stejně pokrájím i meruňky. Rozpustím máslo – na něm pak orestuji jablka, meruňky a rozinky. Přidám štamprličku…
V polévkovém hrnci na sádle osmahneme drobně nakrájenou cibuli, na ní podusíme očištěné a pokrájené houby (třeba i žampiony, hlívu apod.), kmín i pepř. Zalijeme vývarem,…
Nejdřív na hrubo nakrájíme mrkev, petržel a celer. Cibuli nakrájíme na drobno, slaninu na kostičky.Do hrnce dáme roztavit slaninu, přidáme nakrájenou cibuli, kterou…