Co všechno můžeme nakládat? Ukážeme spousty tipů a nápadů
Nakládání nám umožní uchovávat nebo také konzervovat oblíbené suroviny na delší dobu. Nakládá se do uzavřené láhve, kterou zalijeme nálevem a poté uchováváme v lednici. Nejčastěji se nakládá zelenina, ovoce, houby a maso. Nejčastěji se pro nakládání používá olej, ocet, sádlo nebo třeba líh.
- Nakládání zeleniny: Naložit můžeme směs zeleniny podle chuti nebo samotnou zeleninu.
- Nakládání hub: V houbové sezóně můžete naložit houby do speciálního sladkokyselého nálevu a vychutnávat si tak oblíbenou pochoutku kdykoliv na ni dostanete chuť.
- Nakládání ovoce: Můžete si naložit své oblíbené ovoce, např. višně do nálevu z alkoholu.
- Nakládání masa: Pro získání intenzivnější chuti a jemnosti se maso nakládá do oleje se směsí koření nebo do předem připravené marinády. Takto naložené maso vydrží v lednici i několik dní.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bramborový bochníček
Přidáno před 4 hodinami
Křupavý hermelín
Přidáno před 4 hodinami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Fit salát
Přidáno před 17 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 21 hodinami
Francouzský toust
Přidáno 24. 4. 2024 09:13
Přečtěte si Zobrazit více
Jídelníček na zámořských lodích 19. století: Při čtení se sbíhají chutě! Podávaly se lívanečky, smažený platýz, šampaňské i zmrzlina
Piškotové kakaové řezy s vanilkovým krémem a šlehačkou jsou skvělým moučníkem nejen na neděli
Jak odlehčit bramborový salát? Majonézu skvěle nahradí řecký jogurt, kvalitní olej nebo dokonce hovězí vývar