Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajská omáčka od maminky

Další z variace receptů na domácí rajskou omáčku. Někdo ji třeba moc nemusí, jiní ji naopak milují. Ať už s knedlíkem, nebo těstovinami, tato dobrota by v jídelníčku neměla chybět alespoň jednou za měsíc.

Hodnocení receptu je 4,7 (30×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

kucharicek Remy kucharicek Remy

Středně náročný

Doba přípravy 210 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 180 min včetně doby vaření masa, ale bez doby chlazení vývaru

210 min (30 min příprava + 180 min tepelná úprava, včetně doby vaření masa, ale bez doby chlazení vývaru)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 979 kJ /
712 kcal
Bílkoviny137,08 g
Tuky8,37 g
Vláknina4,80 g
Cholesterol 282 mg
Sodík 288 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy20,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve uvaříme hovězí maso doměkka. Uvařený vývar z něj odložíme stranou a necháme vychladnout. Krok 2: Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Poté ji zasypeme hladkou moukou a usmažíme jíšku. Krok 3: Hotovou jíšku rozředíme vychladlým vývarem z masa, přidáme pár kuliček celého pepře, nového koření, asi 3 bobkové listy, pár koleček citronu a celou skořici. Vaříme na mírném ohni přibližně 1 hodinu. Krok 4: Potom omáčku přecedíme, přidáme rajčatový protlak, dochutíme cukrem a necháme ještě chvilku provařit. Krok 5: Hotovou omáčku servírujeme s plátky uvařeného masa a s kynutým knedlíkem.

TIP: Tipy, díky kterým bude vaše rajská dokonalá

Zveřejněno 15. 6. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Rajská omáčka od maminky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gn8Y

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Rajská omáčka od maminky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gn8Y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Kesin: Perník na strouhání, pak je to ono .

rebeka: Ano perník , nebo skořice . Pak to nemá chybu.<3

nejlepší je z hovězího krku

Ahojky, vubec by neuskodilo množství :( ;-(;-(dekuji:-K

Rajská:hovězí přední je nejlepší;-)začátečníkovi poradí u řezníka;-)

Vse je super. Ale muze nekdo napsat, jaky druh hoveziho masa. Pro toho, kdo nikdy nevaril rajskou :)

omacka a maso-ok.jen at te maminka nauci varit knedliky,a ne tenhle kupovanej humus:-K

Ano toto je pravá rajská:yes::yes::yes::yes::yes::-p:-p:-p

přidala jsem trochu nastrouhaného perníku;-) dělám ji úplně stejně jako ty, takto ji máme nejraději:-p:-)
posílám bod a foto:-K

super lahudka vinikajici mate bodik :-D:yes:

právě se vaří a jsem moc zvědavá jaká bude :-8

Mňam :-p:yes:

:yes::yes::yes:

Je výtečná! Moc děkuji za skvělý recept:-K

Tématické fráze:
rajská omáčka podle zdeňka polreicha, rajská omáčka podle zdeňka polreicha recept, rajská polévka podle zdeňka polreicha, rajská omáčka nejlepší recept, rajská omáčka zdeňka polreicha recept, vynikající rajská omáčka, rajská omáčka recept, pravá rajska omačka, nejlepší rajská omáčka, nejlepší recept na rajskou omáčku, rajská omáčka podle zdeňka polreicha recepty, svíčková omáčka podle polreicha zdeňka, rajská omáčka podle polreicha, rájská omácka, lehka rajska omacka, rajská omáčka s hovězím, prava rajska, rychlá rajská omáčka s hovězím, top recepty rajská omáčka, recepty od maminky

Suroviny:
maso hovězí, protlak rajčatový, cibule, mouka hladká, pepř celý, koření nové koření, bobkový list, skořice celá, cukr, citron, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu