Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 303 kJ / 789 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,48 g |
Tuky | 29,43 g |
Vláknina | 8,95 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 70 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 118,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: V hrnci na tuku zpěníme nasekanou cibuli, necháme rozvonět koření a lehce zkaramelizovat cukr. Přidáme protlak, promícháme a podlijeme mírně vodou. Dobře rozmícháme, zalijeme vývarem a přivedeme k varu.
Krok 2: Na sníženém stupni tepla zvolna vaříme cca 20 minut. Poté přecedíme a zahustíme podle potřeby mírně osolenou jíškou, aby se neudělaly hrudky. Provaříme ještě cca 10 minut, dochutíme solí, octem, případně podle chuti ještě cukrem.
Krok 3: Mezitím uvaříme podle návodu na obalu drobné těstoviny - kolínka nebo mušličky. Ohřejeme na páře nebo ve vývaru (pokud ještě máme) maso a můžeme podávat.
Zveřejněno 23. 5. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajská omáčka jakou máme rádi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpV18
Moje poznámka
Rajská omáčka jakou máme rádi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpV18
Nejnovější recepty
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno před 17 hodinami
Domácí zelí s mrkví
Přidáno před 19 hodinami
Dýňový chlebíček
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí s adžikou a kukuřicí
Přidáno 14. 10. 2025 20:26:58
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno 14. 10. 2025 14:33:04
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čočkový salát s vejci
Praevka před 1 hodinou
Salát Coleslaw
FrantisekHr. před 2 hodinami
Znojemská omáčka
Komtesina před 10 hodinami
Koláč ze zakysané smetany s tvarohem a povidly
Lucka 12 před 10 hodinami
Srnčí guláš na červeném víně
Sahula před 10 hodinami
Hovězí roštěná na houbách s grilovanými bramborami
Sahula před 11 hodinami
Vepřová játra na zeleném pepři
Sahula před 11 hodinami
Rybičková pomazánka
Kajkajak před 11 hodinami
Zelná pečeně
radekfiala před 12 hodinami
Pečené zelníky se slaninou
radekfiala před 12 hodinami
Suroviny:
maso hovězí,
vývar masový,
cibule,
máslo,
olej,
koření nové koření,
pepř černý,
bobkový list,
skořice,
koření hřebíček,
cukr,
protlak rajčatový,
ocet,
sůl,
jíška
Komentáře (3)