Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 303 kJ / 789 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,48 g |
Tuky | 29,43 g |
Vláknina | 8,95 g |
Cholesterol | 26 mg |
Sodík | 70 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 118,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: V hrnci na tuku zpěníme nasekanou cibuli, necháme rozvonět koření a lehce zkaramelizovat cukr. Přidáme protlak, promícháme a podlijeme mírně vodou. Dobře rozmícháme, zalijeme vývarem a přivedeme k varu.
Krok 2: Na sníženém stupni tepla zvolna vaříme cca 20 minut. Poté přecedíme a zahustíme podle potřeby mírně osolenou jíškou, aby se neudělaly hrudky. Provaříme ještě cca 10 minut, dochutíme solí, octem, případně podle chuti ještě cukrem.
Krok 3: Mezitím uvaříme podle návodu na obalu drobné těstoviny - kolínka nebo mušličky. Ohřejeme na páře nebo ve vývaru (pokud ještě máme) maso a můžeme podávat.
Zveřejněno 23. 5. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajská omáčka jakou máme rádi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpV18
Moje poznámka
Rajská omáčka jakou máme rádi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpV18
Nejnovější recepty
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 54 minutami
Pomerančový pohár
Přidáno před 1 hodinou
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 1 hodinou
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 4 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Přidáno před 4 hodinami
Plněné papriky s chilli
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 1 hodinou
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 2 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 3 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 3 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 4 hodinami
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 4 hodinami
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 4 hodinami
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 4 hodinami
Veselý kuřecí plátek
Leren před 4 hodinami
Suroviny:
maso hovězí,
vývar masový,
cibule,
máslo,
olej,
koření nové koření,
pepř černý,
bobkový list,
skořice,
koření hřebíček,
cukr,
protlak rajčatový,
ocet,
sůl,
jíška
Komentáře (3)