Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Na romantickou večeři je Valentýn ideálním datem.
Zdroj: Freepik, pressfoto

Svátek svatého Valentýna je ideální příležitostí pozvat někoho blízkého na skvělé jídlo do restaurace. Navíc 14. února se v mnoha gastronomických zařízeních dočkáme speciální nabídky, která je připravena pouze pro tento sváteční den. Zjišťovali jsme, kam si jde v Praze zajít na Valentýnské menu.

Slavní šéfkuchaři nespí

Mezi restaurace, které v hlavním městě nabízí speciální menu nejen pro zamilované samozřejmě patří i podniky známých šéfkuchařů. Například Café Imperial Zdeňka Pohlreicha nabízí tatar z tuňáka s pošírovaným křepelčím vejcem, kaviárem a ciabatta chipsem za 265 korun či filet z halibuta s pažitkovou omáčkou, hráškem, slaninou a lanýžovou bramborovou kaší za 599 korun. V nabídce je i dort Erós, porce za 225 Kč. 

Restaurace Červený jelen, kde kuchyni šéfuje bývalý porotce soutěže MasterChef Česko Marek Fichtner, zase připravila menu za 1990 korun. V něm najdete například ústřice Fine de Claire, mušle svatého Jakuba, stařenou kachnu, celer v popelu, kaštanový krém nebo čokoládové soufflé.

Praha 1

V centru Prahy můžete navštívit třeba restauraci v Obecním domě. Ve tří nebo čtyřchodovém menu najdete restované krevety se soba nudlemi, telecí vitello tonnato, výběr ze tří hlavních chodů – steak z tuňáka s glazovanou zeleninou, filet mignon s Jeruzalémskými artyčoky nebo Chateubriand pro dva. Jako dezert je bude servírovat nugátový dortík s maracuja karamelem. Připravte si 1190 korun za osobu.

Zajímavě vypadá i nabídka restaurace V Zátiší. Celerové tagliatelle s foie gras a pistáciemi, mořský ďas na grilu s kaviárovou omáčkou, grilovaný dančí hřbet s hlívou královskou, čokoládový fondant s vanilkou a marakujovou zmrzlinou můžete mít za 1995 korun za osobu.

Praha 2

Na „dvojce“ si valentýnské menu připravila například restaurace Ginger & Fred v Tančícím domě. Mezi pěti chody najdete ústřici se šalotkou, salát z hovězího jazyka s tartaletkou, smaženou krevetu, krém z topinamburu s dýňovými nočky a jehněčí kotletku v bylinkovém prachu s polentou.

Připravena bude i treska balená v kapustě s rýžovou kroketou a zeleninovými nudlemi a nakonec mousse z ruby čokolády a malin. Zde se ale plácnete přes kapsu. Za menu zaplatíte konkrétně 3490 korun za osobu.

Praha 3

Restaurace Balu Kitchen na Praze 3 si na Valentýna připravila marinovaného lososa s bramborovým salátem, výběr mezi grilovanou chobotnicí se smetanovo-koprovým dipem a chřestovým rizotem a argentinským roštěncem se smetanovými bramborami a pečenými rajčátky, jako dezert pak panna cottu se sušeným mangem a čokoládovou zmrzlinou. Menu přijde na 2500 korun.

Praha 4

Na „čtyřce“ vyzkoušejte třeba restauraci Esprit, která se nachází v Hotelu Inn. Zde si na 14. února přichystají marinovaného lososa v červené řepě, telecí filet s hráškem, celerovým pyré, rybízem a yuzu. Sladkou tečku obstará čokoládový cheesecake s jahodami. Cena za osobu je příjemných 890 korun.

Praha 5

V pátém pražském obvodu si mimořádný zážitek pro zákázníky připravili třeba v Café Savoy. Zde se můžete těšit na tříchodové menu. Předkrm je marinovaná hovězí svíčková s koriandrem a sušeným žloutkem, hlavní chod bude hovězí Wellington s lanýžovou bramborovou kaší a růžičkovou kapustou a čokoládový dezert s mučenkou jako dezert. Cena za osobu je 2495 korun.

Praha 6

Na čtyřchodové menu si můžete zajít do italské restaurace Dejvická 34. Od 16:30 bude v nabídce uzená bruschetta s krémem z tuňáka a lanýžovou variací, kaštanový krém s pěnou z burraty a kaviárem, steak ze stařené svíčkové s omáčkou z vína Barolo, s foie gras a divokou brokolicí a jako dezert mousse z lískooříškové Gianduji. Cena za osobu je 1995 korun.

Praha 7

Pokud budete hledat v Holešovicích, vyzkoušejte asijskou restauraci PRU58. Na menu najdete nigiri z tuňáka s yuzu a lososové tataki, rolky Sakura z tuňáka s jahodou a griliášem z kešu, krevetový salát s pomelem a chilli, hovězí carpaccio na pinsa chlebu s avokádovým pyré a chilli marmeládou, dušené krevetové knedlíčky siumai, hovězí a vepřové maso se shiitake chipsem, pho bo omáčkou, květákem a topinamburem a kokosovou rolku s bílou čokoládou, jahodami, kiwi a mandlemi. Na útratu si připravte 1000 korun jako zálohu, celkem pak 1395 korun.

Náš tip: Čokoláda k Valentýnu neodmyslitelně patří, připravte si tedy podle našeho videoreceptu skvělý čokoládový dort:

Recepty k tomuto článku

Mohlo by vás zajímat

Marie

Nejnovější recepty Více