Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová plec s česnekovo-špenátovou omáčkou

Vepřové maso si skvěle rozumí se špenátem. Když k tomu přidáte i smetanu a česnek, získáte chutný oběd, po kterém zajásá celá rodina. Jako přílohu můžete zvolit například gnocchi nebo bramborový knedlík.

Hodnocení receptu je 5,0 (99×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 60 min

70 min (10 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 420 kJ /
1 295 kcal
Bílkoviny112,34 g
Tuky82,02 g
Vláknina11,63 g
Cholesterol 525 mg
Sodík 392 mg
Sůl1,10 g
Sacharidy23,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V kastrole rozpálíme olej a zprudka na něm opečeme maso, které jsme nakrájeli na silné plátky, osolili a opepřili. Krok 2: Když je maso dohněda opečené, přisypeme předsmaženou cibuli, promícháme a mírně podlijeme vývarem. Krok 3: Přidáme česnek, čtyři stroužky pokrájené na plátky a dva stroužky prolisované nebo jemně nastrouhané. Krok 4: Za průběžného podlévání malým množstvím vývaru dusíme doměkka. Krok 5: Poté přidáme kostky mraženého listového špenátu a dusíme dál, dokud se špenát nerozmrazí. Krok 6: Přilijeme smetanu, pokrm zahustíme jíškou a provaříme.

TIP: Vepřová plec - oblíbené recepty

Zveřejněno 8. 10. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jqyl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jqyl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (52)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-)<3:yes::yes: Moc dobře navařeno. :-K

Dnes jsem vařila k obědu a moc nám to chutnalo, dokonce i dcerce, která špenát nejí :-8 Děkuji dávám bodík

Chutnalo to i u nás doma :-) Máme spoustu mangoldu, se kterým je víc práce než se špenátem, ale výsledek výborný.
:yes:

Právě jsem dovařil a nemůžu se dočkat až budeme jíst <3

Tak prave jsme dojedli a bylo to vynikající. Maso jsem nakrajela na malé kousky aby to bylo lepší i pro děti :) když jsem viděla recepr poprvé tak mě zaujal už podle fotky a zařadim ho mezi oblíbená jidla :-)

Tohle jídlo je opravdu bomba :-K Dnes jsem vařila k obědu, ale ani vyfotit jsem nestihla, jak rychle to zmizelo <3 Ukládám, děkuji :yes:

Eli, tento receptik jsem nejak prehledla, ale znovu je na svete :-p. Zrealizovala jsem ho minuly tyden a jen se po veceri zaprasilo. Pouze spenat jsem dala cerstvy. Vyborne....:-K:yes::yes::yes: Moc dekuji.

Dneska jsem dělala na oběd a bylo to vynikající! Určitě jsem tohle jídlo nedělala naposled! :yes: :-)

Dělám dneska poprvé a určitě ne naposled. Moc dobré to je. Špenátu jsem dala jednou tolik a vůbec nám to nevadí. :-8:-)

Moc mě těší zájem o recept:-K. Také jsem ho na chalupě vařila pro větší množství lidí a nikdo si nestěžoval...;-):-D. Děkuju za ohlasy.:-)

Omáčka skvělá, maso měkoučké :-) K tomuhle receptu se určitě budu vracet ráda :-K Zvlášť v sezóně, kde ještě máme vlastní "zahrádkový" špenát :-)

Dnes jsme tuto mňamku měli k obědu přes počáteční nesouhlas manžela (chtěl klasiku - vepřové pečené v troubě a k tomu špenát a knedlík), který se nakonec olizoval až za ušima a šel si i přidat :-D Zasloužený bodík už jsem udělila a recept rozhodně zařazuji mezi top oblíbené :yes: Moc díky! :-K

Udělala jsem s těstovinkami .. velká mňamina .. bodík letííí :)

:yes: vynikající!

Velmi dobrý recept :-p Měla jsem již upečené plecko na šťávě s troškou rajčat.Část jsme snědli tak a část jsem upravila dle tohoto receptu.Podávala jsem s bramborovými nočky.Posílám bod i foto ;-)

Hledám, co nového uvařit ze starého plecka. A ejhle!Takový super recept. Zítra to spáchám. Pak vám dám vědět, jak to dopadlo:-D

Mňam!!! Letos kde-co na zahrádce sežrali slimáci. Ale jahod a špenátu bylo dost, špenát jsme zkoušeli poprvé. Takže jsem trochu rozpačitá, je ho dost v mražáku, ale hledám recepty. Tenhle je absolutně báječný.
:-K:-p:yes:

Vypadá to výborně:-). Mám inspiraci na zítřejší oběd:-).
Štěpánko, jako přílohu budu dělat gnocchi, je to podobné jko knedlík

Štěpánka 20. 5. 2012 16:09
Cci se zeptat,co se k tomu hodí jako příloha,krom bram.knedlíku,zítra to chci vařit.:-)

Eliza:

Jaktože mi tento receptík utekl??:-O:-O:yes:

Prima Mama: Děkuji.:-K

Včera jsem vyzkoušela a moc jsme si pochutnali, posílám bodík:yes:

Moncicak28 a Lenka a Kadas: Děkuji za realizaci a komentík.:-K

Dnes jsem dělala,vynikající receptík:yes::-))

Maso jsem nakrájela na menší kousky, takže jídlo na talíři vypadalo všelijak, ale chuťově bylo dobré.Posílám bod.

výborné vařil jsem a celá rodinka měla boule za ušima.

Daisy, mám z toho velikou radost. Děkuju za komentář :-K:-).

Vynikající, vynikající, vynikající:yes::yes::yes:Dělala jsem k nedělnímu obědu a všichni se olizovali.S bramborovým knedlíkem to nemá chybu. Díky za tenhle super recept.:-D

Tématické fráze:
vepřová plec nejlepší recepty, nejlepší recepty z vepřové plece, vepřová plec se špenátem, vepřová plec, vepřová plec recepty, vepřové plecko se špenátem, nejlepší recepty vepřová plec, vepřové plecko na česneku, vepřová plec recept, vepřové se špenátem, recepty z vepřové plece, plecko se spenátem, recept z vepřové plece, vepřové na česneku se špenátem, omáčka z plece, pečená vepřová plec, plecko na česneku, vepřové plecko recepty, recept veprova plec, vepřová plec s noky

Suroviny:
plec vepřová, smetana ke šlehání, česnek, cibule, špenát listový mražený, jíška, olej, pepř mletý, sůl, vývar masový

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu