Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 463 kJ / 2 979 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 177,59 g |
Tuky | 143,98 g |
Vláknina | 44,70 g |
Cholesterol | 560 mg |
Sodík | 6,45 g |
Sůl | 15,20 g |
Sacharidy | 228,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka, necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme na plátky, rozložíme do máslem vymazaného pekáčku a osolíme.
Krok 2: Cibuli nakrájíme na půlkolečka a obalíme ve lžíci hladké mouky.
Krok 3: Rozehřejeme lžíci másla a lžíci oleje a cibuli asi patnáct minut restujeme dohněda.
Krok 4: Mezitím nakrájíme česnek nadrobno, přidáme ho k hnědé cibulce, zarestujeme ho a celé zalijeme šlehačkou.
Krok 5: Provaříme do zhoustnutí a poté smícháme s jemně nastrouhaným sýrem. Můžeme povolit mlékem, ale omáčka by měla zůstat hustá.
Krok 6: Do omáčky přidáme všechny nasekané bylinky (z tymiánu celé lístečky, z bazalky proužky) a kolečka zelené cibulky.
Krok 7: Dobře osolíme a opepříme.
Krok 8: Sýrovo-bylinkový bešamel rozetřeme na brambory, navrch položíme cca půlcentimetru silné plátky krkovičky a zapékáme při 220°C asi 40 minut.
Zveřejněno 8. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Gratinované bylinkové brambory s uzenou krkovičkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RP0z
Moje poznámka
Gratinované bylinkové brambory s uzenou krkovičkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RP0z
Nejnovější recepty
Plněné papriky podle Jana Punčocháře
Přidáno před 13 minutami
Okurková limonáda
Přidáno před 1 hodinou
Treska v zeleninovém lůžku
Přidáno před 17 hodinami
Višnová pikantní omáčka k masu
Přidáno 24. 7. 2025 18:15:02
Sendvič „Vegetariánská bomba“
Přidáno 24. 7. 2025 16:04:57
Ciabatta bez hnětení
Přidáno 24. 7. 2025 14:59:44
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Řecká musaka
Olina3 před 13 minutami
Stánkové langoše
ZuzanaKoukolova před 21 minutami
"Langoše" z tvarohu
Edita1 před 1 hodinou
Voňavá kotleta paní Jany
Unomasch před 10 hodinami
Babiččiny blbouny
Jindra100 před 10 hodinami
Meruňkové řezy s tvarohem
Xilena před 11 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
Ninuš před 12 hodinami
Listový salát s teplým kuřecím masem a vejci
Dagemar před 12 hodinami
Jihočeská poctivá rybízová zmrzlina
kocourer před 13 hodinami
Cuketové řezy se zakysanou smetanou
pesmax před 14 hodinami
Tématické fráze:
gratinované cibulky,
co s krkovickou,
jak udělat gratinované brambory,
moje fotoparáda,
gratinované brambory ve slupce,
kuchařka pro dceru gratinované brambory,
uzená krkovice s bramborem,
bylinkové brambory,
gratinované brambory s uzenym,
zapečené brambory kucharka pro dceru,
zapecene brambory s krkovici,
zapecene brambory s krkovickou,
recepty s krkovičkou,
recepty gratinované brambory,
gratinované brambory s uzeniny,
gratinované brambory s uzeným masem,
francouzské brambory s uzeným masem kuchařka pro dceru,
gratinovane brambory s bylinkami,
e kuchařka gratinované brambory,
bylinkový bešamel
Suroviny:
brambory,
krkovice uzená,
sýr eidam,
smetana ke šlehání,
cibule,
česnek,
tymián,
bazalka čerstvá,
pažitka,
cibulka zelená,
máslo,
olej,
mouka hladká,
mléko,
sůl,
pepř
Komentáře (14)
Světlanko, to filé se sýrem jsem dělala manželovi včera k večeři, byli jsme sami doma v Praze (já jsem obědvala ty krevety se žampiony). A dnes jsem na chalupě zapékala brambory pro mámu, tátu, sestru a naše holčičky (dceru a neteř) k večeři, až se vrátí od vody... Je tu nyní jen jedno auto, tak jsem zůstala a dělala večeři. Ještě jsem umíchala zelný salát, fotku jsem přidala. Tož tak, vařit se musí...