Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Aténská jehla

Hodnocení receptu je 5,0 (63×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 2-4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 591 kJ /
1 336 kcal
Bílkoviny90,20 g
Tuky98,29 g
Vláknina9,83 g
Cholesterol 230 mg
Sodík 1,84 g
Sůl4,40 g
Sacharidy17,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso si nakrájíme na kostky a dáme do misky, kde máme připravenou 1 lžíci kořenicí směsi gyros a 3 lžíce oleje, promícháme s masem a necháme odležet, než si připravíme ostatní ingredience. Krok 2: Špek, papriky, žampiony a cibulku si nakrájíme na plátky - kolečka, cherri rajčátka jen na půlky. Krok 3: Všechno si střídavě podle chuti navlečeme na jehly(špejle) a zbylou kořenící směsí ještě potřeme. Krok 4: Na malém množství oleje jehly opražíme a chvíli i dusíme, aby bylo maso pěkně měkké a při tom opečené. Krok 5: Když je hotové, vyndáme ho na talíř a do šťávy přidáme všechny kousíčky ingrediencí, které nám zbyly z navlékání na jehly, necháme chvíli podusit, přidáme trochu mouky, kterou necháme zhnědnout a pak zalijeme vodou, abychom měli šťávičku na maso a chvíli převaříme - poléváme už na talíři, jsou krásně šťavnaté.

Zveřejněno 29. 5. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Není vůbec třeba cokoliv solit, protože kořenící směs gyrosu je slaná dost!!!

Recept mám z obalu od gyrosu, ovšem dost upravený a změněný-možná, že už to není jehla Aténská, ale Česká.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aténská jehla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NxnK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aténská jehla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NxnK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (42)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Slinky sa mi zbiehajú, len čo to vidím.Hneď to idem vyskúšať a udeľujem bodík.:-*:yes:

Moncik:Mončí, ano všechno je na pánvi, otáčí se to po chvílích, až je maso měkké a opečené;-)

Smím se zeptat-takže se nic nedělá v troubě, ale vše na pánvi?

Trochu jsem to obměnil.Peču to rovnou na pekáči a na okraj (zbytek) pekáče přídám pokrájené syrové brambory, které posyu řeckým kořením na brambory. Nemusím je tak vařit zvlášť
ahoj

Lucie(neregistrovaná), já děkuji, že jsi vyzkoušela a potěšilo mě, že chutnalo:yes:;-)

Tak jsem si to dnes ukuchtila k obědu a opravdu mňamka:-) a ta omáčka byla luxusní...

Dělala jsem na venkovní grilování a také super :-p

nádherně vyzdobený talíř a jídlo na něm jistě výborné ;-)

uz jsem ulozila,udelila bodik a urcite brzy vyzkousim....na chate zkusim na grilu....bude to urcite namka...:yes::yes::yes:

Holky já je tak dělám akorát je podleji ještě deckou smetany, jsou takové jemnější:yes::-*:-8

Holky zlatý, moc vám děkujiá za chválu, potěšili jste mne moc:-!U nás jsou špízy také ve velké oblibě.;-)

Bibi:-Kprávě pro toto mám topky ráda, vždy se tu najde kulinářská paráda;-):yes:. Špízy má moje rodina ráda, k vyzkoušení ukládám a 30.bodík posílám:yes:

Bibinko,bylo to výborné.:-pBohužel jsem finální fotku omylem vymazala.;-(

Tématické fráze:
co uvařit k obědu recepty, co lehkeho k obedu, něco lehkého k obědu, gyros recept na jehle, athenská jehla, jehla na gyros, gyros na jehle, co udělat k obědu, jak uvařit něco lehkého, lehké recepty k obědu, co uvařit k obědu, jehla, lehký oběd recept, špízy a jehly recepty, příprava gyrosu, recepty co k obědu, gyros recept na jehlach, jehla na maso, obedy recepty, jehla recept

Suroviny:
maso, špek, koření gyros, paprika, rajče cherry, žampióny, cibule lahůdková, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu