Meruňkové Himaláje (v remosce)
Lahodné moučníky nemusíte péct vždy jen v troubě. Bezvadná je i příprava v tradiční remosce. Vyzkoušejte například buchtu Himaláje, která je díky tvarohové náplni a meruňkám dokonale vláčná. Použít můžete jak kompot, tak i čerstvou úrodu.
Suroviny pro 1 kus
Menší remoska (Original, 24 cm)
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 953 kJ / 3 096 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 78,44 g |
Tuky | 95,43 g |
Vláknina | 7,70 g |
Cholesterol | 573 mg |
Sodík | 465 mg |
Sůl | 1,35 g |
Sacharidy | 476,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce vyšleháme s cukrem do světlé pevné pěny. Vmícháme olej a ostatní suroviny na těsto.
Krok 2: Z tvarohu, moučkového i vanilkového cukru, mléka, vejce a pudinkového prášku vymícháme jemný krém.
Krok 3: Meruňkový kompot scedíme a meruňky nakrájíme na plátky.
Krok 4: Do vymazané a vysypané remoskové formy vylijeme naběračkou větší část těsta. Na něj opatrně rozetřeme tvarohový krém, poklademe meruňkami a nakonec vše přelijeme zbytkem těsta.
Krok 5: Pečeme přibližně 35-40 minut – těsto krásně vyběhne.
Zveřejněno 14. 7. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Meruňkové Himaláje (v remosce)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R7rE
Moje poznámka
Meruňkové Himaláje (v remosce)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R7rE
Nejnovější recepty
Rajská polévka s masovými knedlíčky a nudličkami
Přidáno před 7 hodinami
Zapečené masové kuličky v sýrové omáčce
Přidáno před 7 hodinami
Pečený kapr s kořenovou zeleninou a jablíčky
Přidáno před 8 hodinami
Bramborové gnocchi s lososem a smetanovou omáčkou
Přidáno před 8 hodinami
Květák v pivním těstíčku s opečeným bramborem a slaninou
Přidáno před 8 hodinami
Paštičky z listového těsta s jablíčky
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chutné vafle
Andredka před 5 hodinami
Lahodná pomazánka z uzené makrely
KocourLucifer před 7 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
oligarda před 8 hodinami
Nadýchaný perník
walnutka před 8 hodinami
Houbová polévka se smetanou
Mon17 před 9 hodinami
Valašské frgály
suneno před 10 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
vanilj před 10 hodinami
Kuřecí naložené, v jednom pekáčku upečené
Jan Nemec před 10 hodinami
Domácí kmínový chleba
Montecarlo před 11 hodinami
Tématické fráze:
buchta z meruňkového kompotu,
remoska recepty,
pečeme s meruňkami,
jak péci v remosce,
meruňkova buchta v remosce,
recepty z remosky,
co upect v remosce,
penny meruňkový kompot,
třaslavá buchta,
merunkove hinalaje,
merunkova buchta z remosky,
koláč himalaje,
meruňkový koláč v remosce,
recepty do remosky,
moučník s broskvemi,
broskvová buchta,
buchta s jedním tvarohem a meruňkami,
buchta s tvarohem a meruňkami,
buchty pečené v remosce,
meruňkový koláč do remosky
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr krupice,
mléko,
olej,
vejce,
kypřící prášek do pečiva,
tvaroh,
cukr moučkový,
pudink vanilkový,
mléko,
vejce,
kompot meruňkový,
cukr vanilkový
Komentáře (22)
Chce to trochu vychytat, ale je to buchta opravdu fantastická a stojí za to
Himaláje máme moc rádi a než jsem zjistila, že jim velice prospívá pečení na studený start, upekla jsem dva nepovedence. Byla to jedna z mnoha buchet, kterou jsem poctivě vyzkoušela, když jsem sbírala recepty pro remoskovou kuchařku - jestli se vůbec v remosce upéct dá
Je trochu třaslavá i pečená v troubě - stačí počkat, než si sedne a zpevní. Jak už jsem několikrát zmínila - máme ji moc rádi a peču ji docela často.
...připravena dvojnásobná dávka, upečeno nadvakrát:
1. ve "studené" Remosce - 40´
2. v rozpálené R. - 35´
V obou případech necháno ještě dalších 5´ dojít pod tělesem, protože buchýnka byla, ač shora tmavá, tak třepotavá jako pudink a jen tak tak akorát upečená, jak se ukázalo po rozkrojení
Myslím, že v R. se asi nepodaří upéci tak pěkně, jako to máte vy z trouby. Teplota v R. 180°C není sice až tak vysoká, ale možná by to chtělo o chlup méně těsta v misce...
R. předehřívám, resp používám rozpálené těleso k pečení plněných dílkových buchet; mám 3 misky a pod jedním tělesem to sekám jak Baťa cvičky
Recepty si běžně neukládám, ale tento si pro případ, že by mi zase nějaká zhrzená kuchta "zařídila" distanc, kopíruji do Wordu
No, aby ale tý chvály nebylo moc: samozřejmě jsem obě těsta osolil...
Těsta na spodní část používám opravdu větší, tím zbytkem pak povrch pocákám do mřížky - pečením se to slije. Zkuste dát malinko méně mléka, náplň bude hustší a nesedne úplně ke dnu.
Remosku předehříváte, než dáte péct? Já ne, přijde mi, že není třeba.
Pokud upečete z dvojnásobné dávky, můžete upéct na plechu v troubě, na 170°C max., tahle buchta se raději peče pomaleji.
A pokud i váš druhý pokus bude vyžadovat kratší pečení, upravím čas v receptu. Díky.
Dělají-li dva totéž, není to totéž...
Použil jsem marhule přímo ze stromu...
Přišlo mi blbé z kulaté formy vykrajovat kostky...
Jsem patrně kouzelník, ale spíše nemehlo, protože ač jsem vrstvil jak stojí psáno v postupu, tak ve finále se tvarohová náplň usalašila na dně!!!
A že jsem upekl přicmoudlíka (viz to fotto)? No, zadekloval jsem hliníkovou misku rozpáleným tělesem, nastavil minutky na 35 minut a šel ven betonovat...
Zítra peču nabeton znovu