Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Libečková vepřová kotleta

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cardanka

Náročný

Doba přípravy 50 min Doba tepelné úpravy: 50 min

50 min (50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8

8

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 090 kJ /
3 368 kcal
Bílkoviny78,52 g
Tuky306,46 g
Vláknina29,40 g
Cholesterol 2,12 g
Sodík 2,39 g
Sůl5,76 g
Sacharidy62,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve si připravíme nádivku, kdy na trošce oleje zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme na kostičky pokrájenou slaninu a očištěné pokrájené houby, podusíme, osolíme, opepříme, přidáme posekanou snítku libečku, vejce a mícháme do sražení. Odstavíme a necháme vychladit. Krok 2: Plátky masa z boku nařízneme a utvoříme si kapsy. Krok 3: Do každé kapsy vložíme 2 plátky staročeského šunkového salámu, mezi ně vložíme nádivku a do nádivky vmáčkneme špalíček tvrdého sýru. Spíchneme párátkem či jehlou. Krok 4: Takto naplníme všechny připravené kapsy, na povrchu posypeme grilovacím kořením, na rozpáleném oleji orestované kapsy vkládáme do pekáče, na jehož dno jsme vložili pokrájenou anglickou slaninu, na plátky pokrájenou cibuli a hranolky červené papriky. Krok 5: Mezi maso vložíme snítky libečku, zalijeme smetanou, přikryjeme a dusíme ve vyhřáté troubě 180°C - 200°C zhruba 40 minut, poté odkryjeme přelijeme výpekem a necháme 10 minut dodělat zezlátlý povrch.

Pokrm "Libečkové vepřové kotlety" lze podávat s bramborovou kaší, vařenými brambory, hranolky, atd.

Zveřejněno 30. 7. 2010

Poznámka autorky cardanka

Příprava zdá se býti poněkud náročnější, ale věřte, že za výsledek a pochvalu od strávníků to stojí ;-)

Stále fotím mobilem a foto na řezu se, bohužel, nepovedlo :-(

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oj4X

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oj4X

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Jejda, to musí být dobrůtečka... Polykám naprázdno...;-)
+:yes:

No Janičko to mi děláš schválně!:-D:-D:-DTaková dobrota a já můžu v práci do půl noci slintat a pak to můžu jít rovnou zaspat!:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D Bodík pro tebe za tu krásu!:-K:-K:yes:

Cardanko, to je nebeská mana-úžasný, moc se mi tvůj recept líbí a jistě na něj u nás dojde, teď se mi sbíhají akorát sliny:-p:-p:-p Máš prostě a jasně 8.boda a zaslouženě:yes:

cardanko, paráda...:yes:
tady je takových receptů k vyzkoušení, že by jeden nasytil slušnou vesnici :-8:-D

Śmankote, takové dobroty po ránu:-O:-p:yes::yes:

Yanuli:-K děkuji:-8, no však já tu měla Pavlovův reflex včera večer:-* jedna dobrota:-p lepší než ta :-pdruhá a já měla téměř oslintaná skla:-D;-):-K

Cardanko, Ty jsi hned po ránu nasadila hodně vysoký kalibr, jen co je pravda, to je tedy darda.:-p:yes: Bodík rychle posílám, protože Pavlovův reflex mám. :-p;-):-*

Tématické fráze:
vepřová kotleta, vepřová kotleta recept, vepřová kotleta recepty, vepřové kotlety recepty, recepty z vepřové kotlety, vepřové kotlety, libečková polévka, vepřové kotlety recept, recepty na vepřové kotlety, rez na libečku, vepřova kotleta s hranolky, nádivka do kotlety, kotleta vepřova, nadivka do veprove kotlety, vepřová kotleta s bramborovou kaší, vepřová kotleta foto, kotleta s bramborovou kaší, recept vepřová kotleta, sražená koprová polévka, veprovy kotlet s hranolky recept

Suroviny:
kotleta vepřová, slanina anglická, cibule, paprika čerstvá červená, sůl, pepř, koření grilovací, libeček, smetana 33%, salám šunkový, sýr cihla, houby, cibule, vejce, libeček

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu