Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Podmáslový chléb v římském hrnci

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 546 kJ /
2 043 kcal
Bílkoviny67,63 g
Tuky14,11 g
Vláknina27,08 g
Cholesterol 16 mg
Sodík 183 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy397,74 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, tuhé a použijeme program Těsto. Krok 2: Vykynuté vytáheme, propracujeme, uděláme bochník a ten uložíme do předem namočeného římského hrnce na pečící papír. Krok 3: Svrchu několikrát nařízneme a necháme asi půl hodiny kynout. Krok 4: Zakryjeme poklicí, vložíme do studené trouby, kterou zapneme na 200-220°C a necháme hodinu péct. Krok 5: Poklici odkryjeme a chleba dopečeme bez ní, aby kůrka chytla barvu (10-20 minut).

Zveřejněno 13. 11. 2010

Poznámka autorky cathleen

Za nápad péct chleba v římském hrnci děkuji naší Merylas http://www.toprecepty.cz/recept/10122-chleb-peceny...

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Podmáslový chléb v římském hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vZn0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Podmáslový chléb v římském hrnci

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vZn0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Cathleen sorry! Pekne jsem to zblbla. Ja jsem si totiz otevrela tvuj recept, ktery jsem mela od dubna ulozeny a tam jsem samozrejme nemohla videt zadnou odpoved ...az jsem napsala dnesni odkaz, tak me to pak ukazalo vsechny nove prispevky a take tedy tu tvoji odpoved na muj dotaz. Moc se omlouvam a dekuji ti za odpoved!:-K

Tak jsem se od tebe zadne odpovedi nedockala,:-(( no nevadi, potru vajickem a uvidime.:-8

casino:...kupovaný jako římský hrnec, namáčí se jen víko:-p

Římský hrnec?
Tož nevím...:-O
Doposavad jsem měl zato za to, že římský hrnec je terakota, ale na obrázku vidím glazovaný pekáč:-)

MirkaL: ahojky, myslím, ýe jsem nepotírala ničím - jednak to potření není v římském hrnci třeba a taky proto, že jsem to nepsala do receptu...ale pokud chceš tohle leské zbarvení chlebové kůrky, určitě pomůže potřít trochou vejce s vodou;-)

Ahoj Cathleen, prosim te muzes me rict, cim jsi ten chlebik potirala? Vajickem, nebo cim, ze se tak pekne leskne? Vypada uzasne!
Dekuji predem za odpoved!

dexulka: díky. Chleba vypadá jedničkově :yes::yes::-K

Jelikož nemám římský hrnec,zkusila jsem upéct ve skleněném kastrolu s poklicí. Zřejmě není stejný,jako ten z římáku,ale i tak nám moc chutnal :-p Nadýchaný,voňavý a s křupavou kůrkou,tak jak to má být :-8 Určitě zopakuji ;-) Posílám bod i foto mého snažení :-K

Opravdu dobrý chlebík, pekla jsem v domácí pekárně, přidala slunečnicová semínka a nemá chybu :yes:

Včera jsem chleba podle tohoto receptu upekla a opravdu je vynikající!!!!!!Už se těším na dnešní snídani...:yes::yes::-K

Krásný chlebíček :yes::yes:+

Ivi, chlebík máš moc pěkný, jako nakonec vždy;-):-)) A doufám, že budeš s římákem spokojená, já jsem v něm začínala péct už dávněji a jsem ráda, že ho mám.:-K

paraaada! :yes:

Jak jinak,krása !!Ten chléb je ,ale vypečený.;-):yes::yes::-)

Tématické fráze:
římský hrnec recepty, chleba pečený v hrnci, chleba v římském hrnci, podmáslový chléb, pečení chleba v římském hrnci, chleb v rimskem hrnci, pivní chleba v římském hrnci, římský hrnec na chleba, pečeme chleba, římský hrnec, pečení chleba v hrnci, pecici hrnec na chleba, podmáslový chléb recept, recept na podmaslovy chleb, recepty pro římský hrnec, nejlepší recept na chleba, hrnec na pečení chleba, žitný chleba z římského hrnce, podmáslový chleba pečený v římském hrnci, římský hrnec pečení chleba diskuze

Suroviny:
voda, podmáslí, cukr, droždí, kmín drcený, sůl, mouka žitná chlebová, mouka celozrnna pšeničná, mouka hladká

Přidat fotografie receptu