Domácí chléb v římském hrnci

roy71 Kuchař: roy71

Slané pečivo 11 názorů

Suroviny

200 ml mléka
200 ml vody
2 lžíce oleje
1 lžíce octa
1 lžíčka cukru
2 lžíčky soli
350 g hladké mouky
200 g žitné mouky
1/3 kostky droždí (kostka 42g, 1/3=14g)
kmín dle chuti
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Připravím kvásek přidám všechny suroviny promíchám (propracovat) a nechám vykynout asi 3hodiny.

  2. Vložím do připraveného římského hrnce kde mám vložený pečící papír pro snadné vyklopení, nechám ještě 30 minut vykynout a dám do trouby.

  3. Zapnu, peču na 170°C cca 45 minut. Římský hrnec klasicky namočit, peče se přiklopený. Na konci dopéct bez poklopu kdo chce ...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí chléb v římském hrnci

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    chlebík máš nádherný:yes::-D v římském hrnci jsem ještě nezkoušela;-)

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    Chuchu: děkuji za info - už jsem o tomto způsobu tady četla, rcp tady na topkách je, ale nezkoušela jsem.

    Odpovědět

  • Chuchu Chuchu(neregistrovaný)

    Nadja: Římský hrnec není potřeba, stačí smaltovaný s rovnými stěnami a pokličkou - nevymazávat a nahřát přiklopený 30 minut v troubě při 200oC a pak vložit těsto a přiklopené péct 30 minut a bez pokličky asi 15-20 minut podle toho jak má být tmavý. Vyklopí se dobře.

    Odpovědět

  • roy71 roy71(autor receptu)

    JezulkaS:Římský hrnec klasicky nanočit pečese přiklope na konci dopéct bez poklopu kdo chce ...

    Odpovědět

  • roy71 roy71(autor receptu)

    tejaja:1/3 kostky droždí (kostka42g, 1/3=14g)

    Odpovědět

  • roy71 roy71(autor receptu)

    Nadja:omlouvám se promíchat- propracovat

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    Chlebík je moc hezký, krásně vypečený.
    :-? V postupu mne zarazilo, že "všechny suroviny promíchám" - těsto není třeba vypracovat, opravdu stačí jen promíchat suroviny?:-?
    Římský hrnec nemám, ani jsem ho u nikoho neviděla, jen jsem o něm četla ať tady nebo na netu.

    Odpovědět

  • JezulkaS JezulkaS

    Mám maličký dotaz - ten římák mám klasicky připravit tj.namočit do vody? A pak se ten chleba peče bez víka a nebo s víkem římáku?

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    irena: 1 kocka = 42 g, takže 1/3 kocky = 14 g;-) Keďže gramáž droždia ( kociek ) je už desaťročia rovnaká, tých 42 g, tak sa bežne nepoužíva gramáž, ale píše sa kocke a častiach kocky ;-)

    Odpovědět

  • irena irena(neregistrovaná)

    kolik dkg je 1/3 kostky? :-O:-O:-O

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    :yes::yes::yes:jen nemám římský hrnec:-(

    Odpovědět

Tématické fráze: římský hrnec recepty domácí chleba pečený v hrnci chleba v hrnci kolik je 1/3 pečení chleba v římském hrnci domácí chléb pečený v hrnci babicovy dobroty 9.3.2013 domácí chléb recept domácí chleba kostka droždí gramáž domácí chleba pečení v hrnci hrnec na domácí chléb recept na chleba recept na domácí chleba jak péct chleba v římském hrnci chleb v rimskem hrnci mail vika.sk loc:cz chleba v římském hrnci recepty pro řimsky hrnec chleba pečený v římském hrnci