Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová kýta na žampionech

Jednoduchý a chutný oběd připravíme snadno z vepřové kýty a žampionů. Maso nejprve orestujeme, poté dusíme doměkka, aby bylo krásně šťavnaté. Omáčku se žampiony zahustíme jíškou – vznikne tak lahodná kombinace, která skvěle ladí s rýží.

Hodnocení receptu je 4,6 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min bez doby marinování masa

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava, bez doby marinování masa)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 553 kJ /
1 327 kcal
Bílkoviny224,98 g
Tuky33,17 g
Vláknina24,20 g
Cholesterol 400 mg
Sodík 566 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy21,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vepřové maso nakrájíme na plátky a lehce naklepeme paličkou. Takto připravené plátky masa potřeme marinádou a necháme v chladu odležet nejméně 2 hodiny. Krok 2: Žampiony očistíme, nakrájíme na silnější plátky, pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědly, a lehce je podusíme na troše másla. Krok 3: Plátky masa orestujeme na pánvi v troše oleje, aby se hezky zatáhly a nemusely se dlouho dusit. Krok 4: V hrnci na oleji osmažíme oloupanou a najemno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme opečené plátky masa a podušené žampiony. Lehce podlijeme vývarem (nebo vodou s kostkou bujónu) tak, aby maso nebylo zcela ponořené, a dusíme přibližně 60 minut. Krok 5: Poté, co je maso krásně měkké, zahustíme šťávu tmavou jíškou a necháme ještě asi 3 minuty provařit. Krok 6: Podáváme s rýží.

TIP: Oblíbené marinády na maso

Zveřejněno 1. 8. 2010

Poznámka autora Colombo65

Tekutá marináda na pečená masa obsahuje nejčastěji vodu, olej, sůl, sladkou papriku, sušený česnek a cibuli, cukr, černý pepř, chilli, majoránku, koriandr, bobkový list, jalovec, kurkumu, glutaman sodný a kyselinu citronovou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gnok

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gnok

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Obrovská mňamka - moc jsme si pochutnali !!!! :yes: Snědlo se vše bohužel dříve než jsem stačila vytáhnout foťák takže nafotím příště ;-) DOPORUČUJI !!!!!

Otto tu tekutou marinádu „Pečené maso“ jsem ještě neviděla. Musím po ní mrknout. Určitě dodá jídlu skvělou chuť;-) Fotky jsou bezvadné:yes:

Otíku, znám, dělám a je to výborný, teda my to máme v oblibě, někdy s čerstvými houbami-to chutná ještě lépe a ty máš 3.bod:yes:

Aničko, taky moc nerozumím? Otto, moc hezké, třebaže to tady máme povíckrát;-)

Nechápu;-(;-(;-(

Colombo65: Jedno slovo,proč,to za víc nestojí?Škoda,Z TOHO NIC NEVYPÝVÁ,snad jen o jeho autorovi.:-8

maryge: ???

oto:-Opromiň,ty si myslíš,že toto je něco,co jsi vynalezl:-O
V tom případě dávám něco,co máš jako kuřecí:-O;-)

Tématické fráze:
vepřové na žampionech, vepřová kýta, jak dlouho dusit zampiony, jak dlouho vařit žampiony, jak dlouho dusit vepřové maso, vepřová kýta se žampiony, vepřová kýta na houbách, vepřová na žampionech, jak dlouho dusit veprove, vepřové maso na žampionech, veprova kyta recepty, vepřová kýta žampiony, jak dlouho vařit vepřové maso, recepty z vepřové kýty, co varit z veprove kyty, vepřová kýta recept, recept vepřové na žampionech, co vařit z kyty, recept na veprovou kytu, vepřové na žampionech recept

Suroviny:
kýta vepřová, žampióny, cibule, maso pečené, jíška tmavá instantní, vývar masový, šťáva citronová, máslo, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu