Vepřová kýta na žampionech
Jednoduchý a chutný oběd, který snadno připravíme z vepřové kýty a žampionů. Maso nejdříve orestujeme a poté dusíme do měkka. Omáčku se žampiony zahustíme jíškou a podáváme s rýží.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 553 kJ / 1 327 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 224,98 g |
Tuky | 33,17 g |
Vláknina | 24,20 g |
Cholesterol | 400 mg |
Sodík | 566 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 21,30 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 1. 8. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová kýta na žampionech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gnok
Moje poznámka
Vepřová kýta na žampionech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gnok
Nejnovější recepty
Gravlax vejce
Přidáno před 12 hodinami
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 22 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:28
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno 1. 5. 2025 04:21
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno 1. 5. 2025 04:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ořechový chlebíček s čokoládou
Yanushka před 15 minutami
Čočka na kyselo
el.mencl před 28 minutami
Bramboračka se smetanou a sušenými houbami na maďarský způsob
Kamkara před 29 minutami
Čokoládovo-banánové muffiny
Vitek2015 před 2 hodinami
Kedlubnový salát s vejci a medvědím česnekem
Krista56 před 2 hodinami
Domácí větrníky
Nanina před 10 hodinami
Litý perník
Lenka Sedlackova před 12 hodinami
Pomazánka z červené řepy s křenem
monyss před 12 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
káťa před 13 hodinami
Hokaido pomazánka s Cottage sýrem
gabrus před 13 hodinami
Tématické fráze:
vepřové na žampionech,
vepřová kýta,
jak dlouho dusit zampiony,
jak dlouho vařit žampiony,
jak dlouho dusit vepřové maso,
vepřová kýta se žampiony,
vepřová kýta na houbách,
vepřová na žampionech,
jak dlouho dusit veprove,
vepřové maso na žampionech,
veprova kyta recepty,
vepřová kýta žampiony,
jak dlouho vařit vepřové maso,
recepty z vepřové kýty,
co varit z veprove kyty,
vepřová kýta recept,
recept vepřové na žampionech,
co vařit z kyty,
recept na veprovou kytu,
vepřové na žampionech recept
Suroviny:
kýta vepřová,
žampióny,
marináda pečené maso,
cibule,
olej,
máslo,
jíška tmavá instantní,
vývar masový,
šťáva citronová
Komentáře (9)
Omylem ráno rozmrazená vepřová kýta místo kuřecího; jsem total debil amatér a tu kýtu jsem nikdy nedělal; panika, internet a tento recept nejjednodušší; je mi ukradeno (Anna Kocikova) jestli oprásknut a postnut zde - našel jsem ho zde a potřeboval ho jako sůl. Ano, máte na vaší stránce lákavější recept, kýta na divoko, ale při představě, co všechno dle receptu musím jít koupit a pochopit co to je a jestli to vůbec v mé místní sámošce mají, jsem to vzdal :)
Poznámka1 pro retardované jako jsem já: tekutou marinádu s názvem "Pečené maso" jsem nenašel ani v místní sámošce ani v Albertovi; v zoufalosti jsem vzal produkt s názvem "Tekutá Marináda Kuře" - na zadní straně sáčku je Náš Tip!, který říká "Grilovaná krkovice v marinádě". Další výrobek "Tekutá Marináda Krkovička" - na zadní straně sáčku je Náš Tip!, který říká "Kuřecí prsa marinovaná se smetanou". Tož jsem z toho jelen. Zdá se, že hlavní je to maso v něčem vymáchat :)
Poznámka2 pro retardované jako jsem já: plátky masa se mají orestovat - pokusil jsem se, ale asi nepochopil co to restování znamená, protože pak se mají dusit dle receptu 30 minut...no musel jsem tak 90 minut...jsou dva důvody: měl jsem smůlu, že jsem koupil starou svini anebo neumím vařit...spíše to druhé :)
pane bože, ještě že je zde možnost dodatečné editace, na to hlavní jsem zapomněl: konec dobrý, všechno dobré, nakonec to rodinným členům chutnalo! a oni neměli potřebu se ke mně chovat diplomaticky! :)
V tom případě dávám něco,co máš jako kuřecí