Vepřová kýta na žampionech
Jednoduchý a chutný oběd, který snadno připravíme z vepřové kýty a žampionů. Maso nejdříve orestujeme a poté dusíme do měkka. Omáčku se žampiony zahustíme jíškou a podáváme s rýží.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 553 kJ / 1 327 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 224,98 g |
Tuky | 33,17 g |
Vláknina | 24,20 g |
Cholesterol | 400 mg |
Sodík | 566 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 21,30 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 1. 8. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová kýta na žampionech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gnok
Moje poznámka
Vepřová kýta na žampionech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gnok
Nejnovější recepty
Pórkové rizoto podle Pohlreicha
Přidáno před 33 minutami
Cuketové krokety
Přidáno před 2 hodinami
Hrušková marmeláda
Přidáno před 14 hodinami
Králík s houbovou smetanovou omáčkou
Přidáno před 22 hodinami
Líné koláče
Přidáno 18. 8. 2025 05:03:01
Tvarohový koláč s ovocem podle Kristíny Nemčkové
Přidáno 17. 8. 2025 17:11:35
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Italská čočková polévka
poirotka před 10 minutami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
OstapBender před 56 minutami
Ostružinový koláč s tvarohem
Kopici před 1 hodinou
Koláč s blumami a mandlovou drobenkou
DVJU7 před 2 hodinami
Bílkový chlebíček
rybarka007 před 10 hodinami
Cuketové řezy se zakysanou smetanou
Veronikalll před 10 hodinami
Rajská omáčka
Jirka6363 před 10 hodinami
Drobenka na koláč
david.kroupa před 11 hodinami
Broskvové čatní
RadkaR před 13 hodinami
Tématické fráze:
vepřové na žampionech,
vepřová kýta,
jak dlouho dusit zampiony,
jak dlouho vařit žampiony,
jak dlouho dusit vepřové maso,
vepřová kýta se žampiony,
vepřová kýta na houbách,
vepřová na žampionech,
jak dlouho dusit veprove,
vepřové maso na žampionech,
veprova kyta recepty,
vepřová kýta žampiony,
jak dlouho vařit vepřové maso,
recepty z vepřové kýty,
co varit z veprove kyty,
vepřová kýta recept,
recept vepřové na žampionech,
co vařit z kyty,
recept na veprovou kytu,
vepřové na žampionech recept
Suroviny:
kýta vepřová,
žampióny,
marináda pečené maso,
cibule,
olej,
máslo,
jíška tmavá instantní,
vývar masový,
šťáva citronová
Komentáře (11)
Omylem ráno rozmrazená vepřová kýta místo kuřecího; jsem total debil amatér a tu kýtu jsem nikdy nedělal; panika, internet a tento recept nejjednodušší; je mi ukradeno (Anna Kocikova) jestli oprásknut a postnut zde - našel jsem ho zde a potřeboval ho jako sůl. Ano, máte na vaší stránce lákavější recept, kýta na divoko, ale při představě, co všechno dle receptu musím jít koupit a pochopit co to je a jestli to vůbec v mé místní sámošce mají, jsem to vzdal :)
Poznámka1 pro retardované jako jsem já: tekutou marinádu s názvem "Pečené maso" jsem nenašel ani v místní sámošce ani v Albertovi; v zoufalosti jsem vzal produkt s názvem "Tekutá Marináda Kuře" - na zadní straně sáčku je Náš Tip!, který říká "Grilovaná krkovice v marinádě". Další výrobek "Tekutá Marináda Krkovička" - na zadní straně sáčku je Náš Tip!, který říká "Kuřecí prsa marinovaná se smetanou". Tož jsem z toho jelen. Zdá se, že hlavní je to maso v něčem vymáchat :)
Poznámka2 pro retardované jako jsem já: plátky masa se mají orestovat - pokusil jsem se, ale asi nepochopil co to restování znamená, protože pak se mají dusit dle receptu 30 minut...no musel jsem tak 90 minut...jsou dva důvody: měl jsem smůlu, že jsem koupil starou svini anebo neumím vařit...spíše to druhé :)
pane bože, ještě že je zde možnost dodatečné editace, na to hlavní jsem zapomněl: konec dobrý, všechno dobré, nakonec to rodinným členům chutnalo! a oni neměli potřebu se ke mně chovat diplomaticky! :)
V tom případě dávám něco,co máš jako kuřecí