Nilský okoun v bazalkovo-parmezánovém pestu
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 525 kJ / 126 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,25 g |
| Tuky | 7,50 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 30 mg |
| Sodík | 500 mg |
| Sůl | 1,25 g |
| Sacharidy | 3,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Filet z okouna naporcujeme na cca 3 kousky.
Krok 2: V hmoždíři si uděláme pesto z 10 najemno ručně natrhaných lístků bazalky,trošky hrubozrnné mořské soli (soli málo parmezán je hodně slaný) a nastrouhaného parmezánu a dle potřeby olivového oleje cca 1 polévková lžíce.
Krok 3: Potřeme dobře rozetřeným pestem kousky okouního filetu a necháme cca 2 hodiny odležet v chladu.
Krok 4: Filet okouna nakrájený na kousky a obalený bazalko-parmezánovým pestem pomalu opečeme na přepuštěném másle, dokud není maso kompletně propečené a poté necháme odpočinout na pánvičce ve výpeku z přepuštěného másla. Podáváme s vařenou zeleninou, tatarkou a nejlépe čerstvě upečenou bagetou.
Zveřejněno 8. 8. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nilský okoun v bazalkovo-parmezánovém pestu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WQ4v
Moje poznámka
Nilský okoun v bazalkovo-parmezánovém pestu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WQ4v
Nejnovější recepty
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 30 minutami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 1 hodinou
Domácí vlašský salát na chlebíčky
Přidáno před 2 hodinami
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí prsa na smetaně s paprikami
Přidáno před 16 hodinami
Brambory na cibulce se zelím
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková buchta
Helenecka 21 před 1 hodinou
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
tomas.rejzek před 1 hodinou
Vánočka s rozinkami
Terka.Ambrozkova před 2 hodinami
Nejlepší marokánky
Terka.Ambrozkova před 2 hodinami
Babiččin mazanec
Vlastali před 2 hodinami
Vánoční rybí polévka s jikrami a mlíčím
MilanJ před 2 hodinami
Vinná klobása trochu jinak
Mech_cz před 2 hodinami
Minutkový kuřecí guláš
Mimino před 3 hodinami
Pečená vinná klobása se zelím (z remosky)
Susanna před 4 hodinami
Palačinky s džemem
jakub@V před 4 hodinami
Tématické fráze:
okoun nilský recept,
okounek nilský,
okoun nilský,
okoun nilský kosti,
okounek nilský recept,
nilský okoun recept,
nilský okoun,
okoun nilský recepty,
okounek nilský recepty,
recept okoun,
okoun nilský má kosti,
ryba na pestu,
nilský okoun recepty,
nilský okoun kosti,
recepty okoun nilský na tymiánu,
recept okoun nilský na tymiánu,
morsky okoun,
okoun a kosti,
okoun parmazan,
okoun recept s parmazánem
Suroviny:
okoun nilský,
ghee,
olej olivový,
sůl mořská,
bazalka čerstvá,
sýr strouhaný
Komentáře (9)
Z přípravy pesta ti vypadl parmazán...
+