Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 368 kJ / 2 000 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 58,50 g |
| Tuky | 27,90 g |
| Vláknina | 22,60 g |
| Cholesterol | 72 mg |
| Sodík | 9,69 g |
| Sůl | 24,20 g |
| Sacharidy | 367,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program "dort". Necháme umíchat těsto, pekárnu vypneme a necháme zakrytou asi 30- 40 minut. Těsto krásně nakyne i bez toho, že by pekárna byla spuštěná.
Krok 2: Vykynuté těsto rozdělíme na 8 částí a z každé vytvarujeme kulatou žemli. Skládáme je na plech vyložený pečícím papírem, dlaní je trochu zploštíme, potřeme vejcem a posypeme semínky.
Krok 3: Pečeme na 170°C asi 25 minut na horkovzduch.
Zveřejněno 31. 7. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
" Dosypávané " tmavé hamburgrové žemle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V9DM
Moje poznámka
" Dosypávané " tmavé hamburgrové žemle
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/V9DM
Nejnovější recepty
Křepelka s karamelizovanou zeleninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 2 minutami
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 17 hodinami
Likérové kávy
Přidáno před 22 hodinami
Lískooříškové kuličky
Přidáno před 23 hodinami
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno 12. 12. 2025 07:01:02
Máslová vánočka s rozinkami
Přidáno 11. 12. 2025 21:55:54
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Piškotový korpus
Michal19 před 39 minutami
Masová paštika
Nanina před 1 hodinou
Vosí hnízda
kolarz90 před 10 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
Sahula před 10 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné à la dršťková
H33inrich před 12 hodinami
Mramorová bábovka jak ji dělá moje babička
Slaninova.L. před 12 hodinami
Kapustová polévka
Topmoni před 13 hodinami
Ořechovo-jablečný koláč II
jliv22 před 13 hodinami
Hrníčková bábovka
karolinanenickova10 před 14 hodinami
Tématické fráze:
rýžové otruby s klíčky,
rýžové otruby s klíčky recept,
tmavé hamburger housky,
recept na dietní domácí hamburgrové bulky,
těsto na žemle,
rýžové otruby s klíčky recepty,
rýžové otruby s klíčky - recepty,
hamburgrove testo,
recept na hamburgrové pečivo,
hamburgrove maso,
priprava zemli
Suroviny:
voda,
smetana,
sůl,
mouka polohrubá,
mouka žitná,
mouka celozrnna pšeničná,
otruby pšeničné,
vločky,
klíčky pšeničné,
droždí,
vejce,
semínka lněná
Komentáře (3)