Škubánky
Název škubánky toto jídlo dostalo od způsobu jejich sevírování. Původně se lžící vykrajovaly bochánky, které se škubnutím ruky v zápěstí pokládaly na talíř. Dnes je známe také pod názvem kucmoch nebo trpalky, ale chutnají pořád stejně báječně.
Postup přípravy
Zveřejněno 6. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Škubánky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkJB
Moje poznámka
Škubánky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rkJB
Nejnovější recepty
Korejský salát z okurek
Přidáno před 14 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno před 20 hodinami
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno 16. 7. 2025 17:24:59
Zapečené barbecue fazole
Přidáno 16. 7. 2025 17:22:43
Marinovaný grilovaný kapr
Přidáno 16. 7. 2025 17:18:55
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rýžový nákyp
Tereziena před 42 minutami
Slaný cuketový koláč
Markeeta před 1 hodinou
Pečená uzená makrela s cibulí a koprovými brambory
TutenOnen před 7 hodinami
Kuskusový salát - tabbouleh
Simona Maskova před 10 hodinami
Brynzová omáčka s brokolicí
Tonja před 10 hodinami
Bublanina s jogurtem
Lucie.. před 10 hodinami
Pečený čaj z čerstvého ovoce
jana.subi před 10 hodinami
Křehký mřížkový koláč
Kristinaaa před 11 hodinami
Cuketové halušky
Saratice před 11 hodinami
Obyčejná hrnková buchta s banány a malinami
Sian5 před 12 hodinami
Tématické fráze:
škubánky,
škubánky recept,
recept na škubánky,
škubánky z bramborové kaše,
škubánek,
recept skubanky,
bramborové škubánky,
jak se delaji škubánky,
škubánky z brambor,
škubánky smažené,
jak uvarit skubanky,
recepty škubánky,
škubánky z nových brambor,
testo na skubanky,
škubánky recepty,
recepty na skubanky,
jak se vaří škubánky,
opékané škubánky,
škubánky v prášku,
škubánek recept
Suroviny:
brambory,
mouka hrubá,
mouka polohrubá,
mouka hladká,
voda,
sádlo,
sůl
Komentáře (16)
Pane Ducháček - mam pocit, že jste se nedržel receptu:o), krásně se s těstem pracuje, žádné lepidlo, je mi líto:o).
A jinak v jednoduchosti je krása a jídlo kterí je hotové hned může být dobřejší než to, s kterým se člověk patlá dlouho.
A tak já uvařím kostičky brambor v osolené vodě, polovinu vody sleju, vařečkou do nich nadělám 5 děr, do každé dám lžíci hladké mouky, nechám propařit a pak našlehám jako bramborovou kaši. Mastnou lžící vykrajuji na talíř, sypu mákem nebo opékám na sádle.