Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 720 kJ / 650 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,69 g |
Tuky | 20,28 g |
Vláknina | 16,75 g |
Cholesterol | 59 mg |
Sodík | 3,36 g |
Sůl | 6,42 g |
Sacharidy | 93,85 g |
Postup přípravy
Přidáme česnek a smažíme jen asi 1 minutu.
Vmícháme rajčata, jedlou sodu, petrželku, bobkový list, sůl a pepř. Krok 2: Přikryjeme, přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Odkryjeme a vaříme dalších 10 minut. Krok 3: Odstraníme z plotny a vmícháme bazalku a med.
Přidáme mléko (nebo vodu), abychom dosáhli požadované hustoty.
Dochutíme solí a pepřem, případně dalších podle chuti. Krok 4: Před podáváním vyndáme bobkový list.
Podáváme ozdobené kysanou smetanou, strouhaným parmazánem, bazalkou.
Výborně se k ní hodí třeba sýrový toast z bílého chleba nebo česneková bageta.
Zveřejněno 1. 9. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajčatová polévka s parmazánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wloz
Moje poznámka
Rajčatová polévka s parmazánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wloz
Nejnovější recepty
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 7 hodinami
Maminčina bažantí stehna
Přidáno před 13 hodinami
Květákové kari s fazolkami edamame
Přidáno před 14 hodinami
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 20 hodinami
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 22 hodinami
Těstoviny s treskou a pepřem
Přidáno 19. 10. 2025 21:05:20
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec na hořčici
Wenamo před 4 hodinami
Vepřové karé na cibuli
misula29 před 7 hodinami
Palačinky - klasické
Lukrejka před 8 hodinami
Vepřovo-špenátová roláda na česneku
PavlaJ před 8 hodinami
Hrníčková bábovka od babičky
Lukrejka před 11 hodinami
Závin tažený jablečný
Majkaa před 12 hodinami
Hlíva ústřičná jako "minutka"
KrisZaezemi před 13 hodinami
Domácí kmínový chleba
KristulaT před 13 hodinami
Babiččiny blbouny
KristulaT před 13 hodinami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Renata1101 před 13 hodinami
Tématické fráze:
rajcatova polevka s parmezanem,
rajčatová polévka top recepty,
italská rajčatova polévka s parmazánem,
rajcatovo bazalkova polévka,
rajcatova polevka s bazalkou a parmazanem,
tomatová polévka bez česneku s parmazánem,
rajčatová s s parmazánem,
rajčatová poléka s parmezánem,
tomatova polevka s parmazanem,
polévka s parmazánem,
polévka s rajcat s bazalkou a parmezanem,
rajčatová polévka s bazalkou a kysanou smetanou,
rajčatová polévka s cibulkou z rajčat,
rajčatová polévka s parmezámem,
rajčatová bazalková polévka,
recept na domácí sušená rajčata
Suroviny:
máslo,
rajče,
soda jedlá,
petrželka sušená,
bobkový list,
sůl,
pepř mletý,
med,
mléko,
smetana kysaná,
parmazán,
bazalka čerstvá,
petržel
Komentáře (9)
v tomto receptu reguluje kyselost, resp. snižuje kyselost rajčat
jinak jsem připravila i článek o jedlé sodě vs. prášek do pečiva http://www.chute-sveta.cz/prasek-do-peciva-vs-jedl...zde.