Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynuté koláčky staročeské

Nadýchané kynuté staročeské koláče jako od babičky jsou naplněné tvarohem a nahoře korunované rumem provoněnými povidly a máslovou drobenkou. Můžeme je ale plnit i makovou, jablkovou nebo ořechovou náplní, fantazii se meze nekladou.

Hodnocení receptu je 4,9 (32×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jankohrasko

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 632 kJ /
4 931 kcal
Bílkoviny136,49 g
Tuky208,83 g
Vláknina18,18 g
Cholesterol 1,43 g
Sodík 503 mg
Sůl1,06 g
Sacharidy617,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy prosejeme mouku, vmícháme cukr, droždí, sůl, rozpuštěné máslo, olej, mléko a rozšlehané žloutky. Krok 2: Vypracujeme hladké těsto a necháme ho vykynout. Krok 3: Tvaroh, vejce a cukry rozmícháme do hladka. Krok 4: Z hrubé mouky, másla a cukru připravíme drobenku. Krok 5: Těsto vyválíme, nakrájíme na menší čtverečky, do středu každého dáme lžičku tvarohové náplně a zabalíme jako buchty. Položíme zabalenou částí na plech vyložený papírem na pečení a necháme 15 minut pod utěrkou kynout. Krok 6: Do každého koláčku vmáčkneme důlek, potřeme vejcem, do důlku dáme povidla, naředěná kapkou rumu a posypeme drobenkou. Plech vložíme do vyhřáté trouby a zvolna pečeme do zlatova.

Zveřejněno 7. 12. 2010

Poznámka autora jankohrasko

TIP - dají se dělat i s náplní makovou, jablkovou, ořechovou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wkKm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wkKm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Vynikající 👍👍👍

Chválím autorku receptu i sebe ... Božské 😆

Teď jsme dělala těsto s původní gramáži droždí a musím říct že i tak nádherně nakynulo těsto.
Každopádně zachvili bude hotovo tak jsem zvědavá 👌

Dělala jsem v týdnu a dnes a jsou prostě famozní.Nikdy se mi s těstem tak dobře nedělalo,jako s tímto.Dávám 100 bodů.:-K

Koláčky jsou výborné. Těsto se dobře zpracovává.:-):-):-)

tak to mně těší že vám můj recept pomohl

Super těsto,pracovalo se ním moc dobře.Naše Lenka se rozhodla zůčastnit 1.ročníku v naší vesnici o dožínkový koláč.:yes:Děkujeme za receptík, přidávám a trošku se pochlubím s umístěním naší dcery.Příští rok určitě zopakujeme.:-):-K

verca:cca 26 koláčků

kolacky bych chtela vyzkouset... :) mohla bych se jen kolik asi tak je z toho testa kolacku :-)):-)):-)) dekuju za info

Irrena:děkuji za upozornění mého nedostatku dává se kostka droždí 42 gramů.

Koláčky vypadají skvěle;-), ale kolik se dává droždí:-?:-?:-?:-?

Martinelka 22. 5. 2012 18:35
Vynikající!!! Dnes jsem je pekla a už jsou pryč. Těsto nemá chybičku.

Tématické fráze:
kynuté koláčky, kynuté koláče recept, kynuté koláče, koláčky kynuté, recept na kynute kolace, kynuté koláčky recept, koláče s dvojí náplní, kolacky s dvoji naplni, kynuté koláče s dvojí náplní, kynuté ořechové koláče, kynute kolace s ořechy, recept na kynuté koláčky, kynutý koláčky, recepty na kynuté koláče, kynuté ořechové koláčky, staročeské recepty, koláčky s ořechovou náplní, náplně do koláčků, jak dlouho péct koláče, recept kynuté koláčky

Suroviny:
mouka polohrubá, sůl, droždí, žloutek, cukr, máslo, olej, mléko, tvaroh, vejce, cukr, cukr vanilkový, povidla švestková, mouka hrubá, máslo, cukr, vejce

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu